خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خوش‌بینی کورکورانه برخی به ترامپ!

مشرق | بین‌الملل | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 10:06
ايران،آمريكا،اقتصادي،قرمز،توافق،منافع،مذاكرات،مطرح،سياسي،دول ...

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی بصیرت نوشت:
این روزها مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن به خطوط قرمز خود رسیده است؛ به‌گونه‌ای که استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده ارشد آمریکایی، با تأکید بر «غنی‌سازی صفر» به‌عنوان پیش‌شرط توافق، خط قرمز واشنگتن را پررنگ‌تر کرد.
در مقابل، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، با قاطعیت اعلام کرد که اگر آمریکا بر این موضع پافشاری کند، هیچ توافقی در کار نخواهد بود.
در پی این صحبت‌ها در داخل ایران، برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب، مانند روزنامه اعتماد، معتقدند که کلید گشایش این بن‌بست در دستان دونالد ترامپ است.
آن‌ها پیشنهاد می‌کنند که وعده‌های سرمایه‌گذاری اقتصادی از سوی آمریکا می‌تواند قفل مذاکرات را باز کند.
به باور این گروه، اگر ایران در دوران برجام امتیازات اقتصادی ویژه‌ای برای آمریکا در نظر می‌گرفت، خروج یک‌جانبه ترامپ از توافق دشوارتر می‌شد.
اعتماد در گزارشی نوشته است که گشایش‌های اقتصادی و فرصت‌های تجاری می‌تواند تضمینی برای پایبندی طرفین به توافق باشد.
اما آیا این خوش‌بینی واقع‌بینانه است؟
دولت ترامپ، که ادبیاتش بیش از مذاکره، رنگ و بوی تهدید و تحریم دارد، نشان داده که حتی به متحدان نزدیک خود مانند اروپا و کانادا امتیازی نمی‌دهد.
سیاست تعرفه‌گذاری و فشار برای جذب سرمایه به داخل آمریکا، جایی برای خوش‌خیالی درباره سرمایه‌گذاری‌های کلان در ایران باقی نمی‌گذارد.
ادعاهایی چون «جذب ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی» یا «آزادی ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی ایران» که چند سال پیش مطرح شدند، امروز بیش از پیش به رویایی دست‌نیافتنی شبیه‌اند.
برخی منتقدان، این خوش‌بینی‌ها را به اعتیادی تشبیه می‌کنند که دوز آن باید مدام افزایش یابد تا اثر کند.در این میان، فضای سیاسی داخلی ایران نیز از التهاب خالی نیست.
برخی اصلاح‌طلبان رادیکال که به نظر می‌رسد از عملکرد دولت مسعود پزشکیان رضایت ندارند، ایده‌های جنجالی چون «کابینه موازی» را مطرح می‌کنند.
آن‌ها معتقدند پزشکیان مدیون حمایت آن‌هاست و باید دولت را مطابق خواست آن‌ها اداره کند.
آذر منصوری، از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، ضمن تأکید بر ضرورت وفاق برای حل بحران‌های اقتصادی، هشدار داده که وفاق بدون دستاورد ملموس برای مردم بی‌معناست.
اما طرح کابینه موازی، که از سوی برخی تندروها مطرح شده، می‌تواند کشور را به ورطه بحران‌های سیاسی تازه‌ای بکشاند؛ بحرانی که شاید به نفع بازیگران خارجی، به‌ویژه آمریکا، تمام شود.
رییس جمهور اما نشان داده که منافع ملی را فدای منافع جریان های سیاسی نمی کند.
دستگاه دیپلماسی هم با رعایت اصول اساسی عزت، حکم و مصلحت و با هوشمندی و تدبیر مذاکرات را تا حصول نتیجه به نفع کشور و ملت ایران دنبال می کند و در عین رعایت خطوط قرمز، ایده ها و راهکارهایی که به تامین منافع ملی ایران کمک کند، را بررسی می کند.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.