خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نشنال اینترست: در میدان نبرد امروز، مدافع پیروز است

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 10:00
در عصر فناوری‌های نوین و رقابت‌های هسته‌ای نامتقارن، عملیات‌های فرسایشی و تدافعی با تکیه بر پهپاد و هوش مصنوعی به نفع مدافعان تمام می‌شود.
نشنال،نبرد،وايلي،گزارش،ايفا،دشمن،دريايي،حملات،هوايي،تحولات،ع ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی تبار - به گزارش نشنال اینترست، تحولات اخیر در عرصه‌های نبرد جهانی نشان می‌دهد که فناوری‌های نوین نظیر پهپادها، هوش مصنوعی و سامانه‌های بدون سرنشین، توازن جنگ را به نفع مدافع تغییر داده‌اند؛ به‌ویژه وقتی سلاح‌های هسته‌ای نقش پشتوانه‌ای ایفا می‌کنند.
نشنال اینترست با اشاره به ایده‌های دریاسالار «جی.
سی.
وایلی» درباره عملیات‌های «تتابعی» و «انباشت‌محور»، می‌نویسد که میدان‌های نبرد معاصر نوعی آزمایش عملی برای این نظریه‌ها فراهم کرده‌اند.
از نبرد فرسایشی روسیه و اوکراین که بزرگ‌ترین قدرت هسته‌ای جهان را در مقابل یک کشور غیرهسته‌ای قرار داده تا حملات هوایی و دریایی آمریکا علیه حوثی‌ها در یمن و درگیری کوتاه ولی شدید میان هند و پاکستان، همگی صحنه‌هایی از تحولات جدید جنگی هستند که ترکیبی از پهپاد، موشک و نبرد سایبری را به نمایش گذاشته‌اند.
نشنال اینترست گزارش کرده است که وایلی عملیات‌های نظامی را به دو نوع اصلی تقسیم می‌کرد: عملیات‌های «تتابعی» که به صورت زنجیره‌ای از نبردها برای دستیابی به هدفی نهایی پیش می‌روند، و عملیات‌های «انباشت‌محور» که از مجموعه‌ای از ضربات کوچک، پراکنده و غیرهم‌زمان تشکیل می‌شوند و به مرور موجب فرسایش دشمن می‌شوند.
در این تحلیل آمده است که حملات هوایی و دریایی، اغلب از جنس عملیات‌های انباشت‌محور هستند که به‌تنهایی نمی‌توانند پیروزی قاطع را تضمین کنند، اما می‌توانند زمینه‌ساز موفقیت در نبردهای تتابعی باشند.
در ادامه، نشنال اینترست با بررسی نظریه «عصر دوم هسته‌ای» که توسط پروفسور «پل براکن» از دانشگاه ییل مطرح شده، هشدار می‌دهد که در این عصر، تعداد دارندگان سلاح هسته‌ای افزایش یافته و تفاوت‌های چشم‌گیری در قدرت ملی میان این کشورها وجود دارد.
بر خلاف دوران جنگ سرد که رقابت هسته‌ای میان بلوک‌های متقارن و قابل پیش‌بینی جریان داشت، اکنون بازیگران هسته‌ای در فضای جغرافیایی تنگ و مملو از منازعه همزیستی می‌کنند؛ و این وضعیت باعث ایجاد انگیزه‌های خطرناک برای تصمیم‌گیری‌های آنی و واکنش‌های افراطی شده است.
نشنال اینترست می‌نویسد که در چنین فضایی، عملیات‌های انباشت‌محور ممکن است برخلاف نظر وایلی، نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کنند؛ البته نه برای پیروزی مطلق، بلکه برای تحقق اهداف محدود یا دفاع از مواضع موجود.
به‌ویژه در شرایطی که بازیگر نظامی قصد حفظ وضعیت موجود را دارد، این نوع عملیات‌ها می‌تواند به استهلاک دشمن و ناکام‌سازی برنامه‌های تهاجمی او بیانجامد.
به گزارش نشنال اینترست، در دنیایی که پیشرفت فناوری دفاع را آسان‌تر از پیشروی کرده است، جنگ‌های انباشت‌محور ابزار مؤثری برای مدافعان شده‌اند.