ایران با 2300 گونه گیاه دارویی قطب بالقوه طب سنتی است
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: جشنواره از ایده تا ثروت باید به برند ملی تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد دامون رزمجویی، امروز در حاشیه پنجمین جشنواره «از ایده تا ثروت» که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار شد، اظهار داشت: حمایت جدی از این جشنواره و تداوم آن با نگاهی ملی مورد تاکید ماست.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نخستین جشنواره ملی ایده تا ثروت را در سطح کشور برگزار کرده، اظهار داشت: از دبیرخانه این جشنواره حمایت کامل خواهیم کرد تا به یک برند ملی تبدیل شود و دورههای بعدی آن نیز با محورهای متنوع و رویکردی نو، در همین استان برگزار گردد.
امیدواریم در سال آینده، این جشنواره با سطحی بالاتر و با نگاهی ویژهتر ادامه یابد.
رزمجویی افزود: جای چنین جشنوارههایی در کشور خالی است.
کشور ما به سمت تولید حرکت کرده و باید ایدهها نیز در همین مسیر هدایت شوند.
اگرچه در حوزه فناوری گامهایی برداشتهایم، اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم و نیازمند تقویت جدی زیرساختهای فناورانه هستیم.
وی با طرح این پرسش که چه میزان از تحقیقات دانشگاهی منجر به کارایی در صنعت شدهاند؟، ادامه داد: متأسفانه این رقم بسیار پایین است و در حدود یک یا دو درصد برآورد میشود.
ضروری است نگاه نظام آموزشی و پژوهشی، بهویژه در وزارت علوم، به سمتی حرکت کند که پژوهشهای کاربردی در راستای رفع نیازهای واقعی کشور مورد حمایت قرار گیرند.
رزمجویی همچنین با اشاره به ظرفیت بینظیر کشور در حوزه گیاهان دارویی گفت: ایران دارای 8500 گونه گیاهی است که از این میان، 2300 گونه خاصیت دارویی دارند و حدود 1600 گونه آن، دارویی و بومی کشور هستند و قابلیت استفاده در صنایع دارویی، مکمل و فرآوردههای سلامت را دارند.
این عدد در برخی موارد با کل اروپا برابری میکند، اما برنامهریزی مطلوبی برای بهرهبرداری از آنها انجام نشده است.
وی تأکید کرد: حمایت از ایدهها، خصوصاً در حوزه گیاهان دارویی و سلامت، باید بهصورت همهجانبه و هدفمند صورت گیرد.
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این میان نقش مهمی ایفا میکند، چه از نظر مالی و چه از نظر علمی.
باید کاری کنیم که ایدهها به سمت پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و نهایتاً شرکتهای دانشبنیان هدایت شوند.
به گفته دبیر ستاد توسعه طب سنتی معاونت علمی ریاستجمهوری، ایدههای برتر نباید رها شوند؛ بلکه لازم است با شناسایی دقیق نیازهای کشور، این ایدهها تقویت، تجاریسازی و وارد چرخه تولید و خدمات شوند.
معاونت علمی نیز تمام تلاش خود را برای تقویت پیوند دانشگاه، صنعت و فناوری به کار بسته و این مسیر را با جدیت دنبال خواهد کرد.
انتهای پیام/311