استان خراسان جنوبی دارای 7 ایستگاه ژئودینامیک است
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه نقشه برداری را آغاز، بستر و راهنمای توسعه استان می دانیم گفت: خراسان جنوبی دارای 7 ایستگاه ژئودینامیک است.

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، علی بهدانی سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان جنوبی به مناسبت هفتم خردادماه، روز ملی نقشهبرداری در جمع خبرنگاران گفت: از سال 1398 فعالیتهای مرتبط با سازمان نقشه برداری کشور به سازمان مدیریت و برنامهریزی استان محول شده و در این راستا، سامانه زیرساخت دادههای مکانی SDI استان با همکاری سازمان نقشه برداری کشور، راهاندازی و 1358 سرویس مکانی در سامانه مذکور بارگذاری و ثبت شده که ارائه 80 سرویس مکانی به پنجره واحد سرمایهگذاری استان و 55 سرویس مکانی به پنجره واحد مدیریت زمین، از جمله مزایا و خدمات مهم این سامانه در استان بوده است.
وی با اشاره به جایگاه نقشه و اطلاعات مکانی در پیشبرد برنامههای توسعه خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: براساس مطالعات علمی، بیش از 80 درصد دادههای مورد نیاز سازمانها در امور مختلف تصمیمسازی، تصمیمگیری، مدیریت، برنامهریزی، اجرا و حتی اقدامات روزمره ذاتاً مکانی بوده یا ماهیت و ویژگیهای مکانی دارند.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان جنوبی با اشاره به شعار «نقشه برداری؛ آغاز، بستر و راهنمای توسعه» که راهبرد اساسی سازمان نقشه برداری کشور در فضای توسعه است، افزود: همیشه وجود یک زیرساخت مناسب از دادههای مکانی برای توسعه پایدار جامعه الزامی بوده و از این رو امروزه ایجاد زیرساخت داده مکانی در برنامه بسیاری از دولتها در سطوح مختلف ملی، استانی و محلی قرار دارد، بنابراین با چنین نگاهی ما نیز در سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، «نقشه برداری» را آغاز، بستر و راهنمای توسعه استان میدانیم.
وی تصریح کرد: سامانه زیرساخت دادههای مکانی SDI استان با هدف به اشتراک گذاری لایهها و جلوگیری از موازی کاری از سال 1399 در استان راهاندازی شده و هم اکنون 29 دستگاه اجرایی استان به این سامانه متصل هستند.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی دارای 7 ایستگاه ژئودینامیک، 196 نقطه ژئودزی و 1476 نقطه ترازیابی پراکنده در سطح 12 شهرستان است، یاداور شد: حفظ، نگهداری و توسعه ایستگاههای ژئودینامیک و نقاط مبنایی استان، برای بررسی و رصد جابجایی پوسته زمین، فرونشست زمین، مدیریت بحران و نقشه برداریهای دولتی و خصوصی از دیگر فعالیتهای مرتبط با نقشه و اطلاعات مکانی این سازمان است.
بهدانی بیان کرد: برای اجرای سرشماری عمومی ثبتی مبنای نفوس و مسکن 1405، بیش از 30 هزار هکتار نقشههای شهری و آبادیهای بالای 300 خانوار و تمامی نقشههای روستایی استان بازنگری و به روز شده است.
وی گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان جنوبی به عنوان بازوی اجرایی سازمان نقشه برداری کشور، به جهت جلوگیری از موازی کاری و اتلاف منابع؛ مسئولیت نظارت بر فعالیتهای نقشه برداری و رصد تولید نقشه و اطلاعات مکانی که توسط دستگاههای اجرایی در سطح استان انجام میگیرد را بر عهده دارد و از این ظرفیت مهم در راستای تحقق اهداف توسعهای استان، با بهرهگیری از توان کارشناسان خود، به صورت بهینه استفاده خواهد کرد.
انتهای پیام/ 251