خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فعالیت 15 هزار نفر در قالب قرارگاه اجتماعی البرز

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 09:30
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری البرز ضمن ارائه گزارشی از ساختار و عملکرد این قرارگاه، از حضور 15 هزار نیروی مردمی و عضویت بیش از 2 هزار و 500 نفر در قالب 67 محله هدف خبر داد.
قرارگاه،اجتماعي،محله،محلات،البرز،مردمي،ساختار،ايجاد،كاظميني، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمدجواد کاظمینی، مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری البرز امروز در هفتاد و ششمین جلسه قرارگاه اجتماعی استان گفت: قرارگاه اجتماعی البرز با رویکرد مردم‌محور و با عضویت 60 دستگاه و اداره کل، در حال فعالیت است و بیش از 2 هزار و 500 نفر در 67 محله هدف این قرارگاه فعالیت دارند و در گام دوم، 300 محله دیگر نیز وارد این ساختار خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 15 هزار نفر از مجموعه‌های مردمی به صورت سازمان‌یافته در قالب قرارگاه اجتماعی فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: ویژگی بارز این ساختار، عضویت فعال مردم و مشارکت بی‌واسطه آنان در پیگیری مسائل و مطالبات است.
در جلسات هفتگی قرارگاه، شبکه‌های مردمی در کنار مدیران دستگاه‌ها حضور پیدا کرده و با نگاه نقادانه خواسته‌های خود را مطرح می‌کنند.
مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری البرز با اشاره به ساختار پیچیده جمعیتی استان و حضور 140 هزار مهاجر در سال گفت: این مهاجرت‌ها و نزدیکی به پایتخت موجب شده بخش زیادی از جمعیت در مناطق حاشیه‌نشین ساکن شوند و همین موضوع، اهمیت قرارگاه اجتماعی را دوچندان کرده است.
بسیاری از محلات کم‌برخوردار به دلیل نزدیکی زندان‌ها یا مهاجرت‌های گسترده به وجود آمده‌اند.
کاظمینی با بیان اینکه قرارگاه اجتماعی استان البرز بر اساس سند گام دوم انقلاب و تأکیدات مقام معظم رهبری برای ایجاد حلقه‌های میانی و پیگیری بی‌واسطه مطالبات مردم شکل گرفته و هیچ‌گاه صرفاً بر اساس بخشنامه‌های اداری نبوده است، اذعان کرد: این قرارگاه خلاقانه و با دغدغه محرومیت‌زدایی و توانمندسازی محلات حاشیه‌نشین ایجاد شده است.
مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری البرز با اشاره به الگوهای محوری این قرارگاه بیان کرد: مردم‌محور بودن، محله‌محور بودن، مسئله‌محور بودن، تمرکز بر محلات کم‌برخوردار و حذف بروکراسی اداری از مهم‌ترین ویژگی‌های قرارگاه اجتماعی بوده و ساختار مردمی این قرارگاه با ایجاد خانه‌های محله، شوراهای هماهنگی، بانویار، خبرنگار محله و شبکه‌های مردمی شکل گرفته است.
وی گفت: 20 محله به ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، 13 محله به هلال احمر، دو محله به کمیته امداد، دو محله به اوقاف و 10 محله به بهزیستی سپرده و 200 مرکز نیکوکاری برای حمایت از محلات کم‌برخوردار ایجاد شده است.
مردم در 6 کمیته تخصصی شامل مسکن، عمران، ورزش، آموزش، بهداشت و فرهنگ و اجتماعی مشارکت فعال دارند و این ساختار بی‌نظیر در کشور، الگویی ارزشمند برای توسعه اجتماعی است.
کاظمینی افزود: هر پنجشنبه، جلسات دیدار مردمی با استاندار برگزار می‌شود و او در محلات حاضر می‌شود.
این دیدارها با صبر و حوصله تا چهار یا پنج ساعت به طول می‌انجامد.
البرز تاکنون شاهد کاهش 23 درصدی سرقت، 24 درصدی جرایم و کاهش نرخ طلاق و خودکشی بوده است.
در سال 1403 نیز 2 هزار و 21 پروژه به ارزش سه هزار میلیارد تومان از محل ارزش افزوده در محلات کم‌برخوردار اجرایی شده‌اند.
انتهای پیام/