خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نظام تشویق و ترفیع؛ موتور محرک ترویج زیست عفیفانه

تسنیم | فرهنگی و هنری | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 09:30
مدیرعامل بنیاد ملی عفاف و حجاب گفت: تدوین نظامات تشویق و ترفیع برای ترویج فرهنگ حجاب فعالیتی تأثیرگذار در زیست عفیفانه است.
فرهنگي،حجاب،عفاف،توجه،نوروزي،دختران،موضوع،كشور،تأثيرگذار،ابل ...

طهورا نوروزی، مدیرعامل بنیاد ملی عفاف و حجاب، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پیشنهادی را در رابطه با اینکه لایحه عفاف و حجاب با توجه به اینکه به دلایل درست یا غلط بین دو دیدگاه ابلاغ یا عدم ابلاغ در کشور بلاتکلیف مانده است راه حل سومی ارائه داد.
او گفت: دولت از این فضا استفاده کند و از دستگاه‌ها بخواهد که مانند گذشته، فعالیت فرهنگی آنها تداوم داشته باشد.
آنگونه که شواهد قرائن نشان می‌دهد، فعالیت‌های فرهنگی در دستگاه‌ها انجام نمی‌شود؛ در صورتی که فعالیت فرهنگی را همه جریان چه طرفداران ابلاغ لایحه و چه مخالفان، روی آن وحدت نظر دارند و کسی با کار فرهنگی مشکل ندارد، لذا حداقل روی این موضوع متمرکز شویم
نوروزی با اشاره به اینکه امروز موضوع حجاب بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: فعالیت‌های فرهنگی کم‌هزینه‌ترین به لحاظ اجتماعی و سیاسی و اثربخش‌ترین فعالیت‌ها در راستای ترویج‌ فرهنگ عفاف و حجاب است؛ که در آن قشر خاکستری مد نظر از این مسیر می‌توان رویشان تأثیرگذاری داشت با توجه به آنکه وضعیت نشان می‌دهد.
او خاطرنشان کرد: بالای 95 درصد هنجارشکنی‌های پوشش به دلیل خلاء و ضعف‌ها و عدم آگاهی‌های فرهنگی است.
لذا کار فرهنگی تمیز و غیر مستقیم وضعیت زیست عفیفانه در کشور را ارتقاء خواهد داد.
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب ادامه داد: در کشور باید کار فرهنگی تأثیرگذار با حضور دستگاه‌های مهم و تأثیرگذار فرهنگی اعم از وزارت علوم، صدا و سیما و آموزش و پرورش داشته باشیم.
به نظر می‌رسد در کنار فعالیت‌های فرهنگی لازم است یک سری نظامات تشویقات و ترفیعات با توجه به گروه مخاطب‌های مختلف در جامعه برای حوزه عفاف و حجاب بگذاریم.
نوروزی با اشاره به ضرورت هویت‌سازی در دختران نوجوان با توجه به هجمه‌های دشمن از طریق تغییر سبک زندگی و مصارف فرهنگی دختران بیان کرد: در دختران گروه کودک و نوجوان، تشویق می‌تواند تأثیرگذار باشد؛ لذا در نظامات آموزشی حوزه پرورش با رویکرد زیست عفیفانه بهتر است با نگاه تشویقی همراه باشد، حتی برای این موضوع هزینه مالی و اجتماعی کنیم تا وضعیت جامعه مطابق هنجارها شود.
او با اعتقاد به اینکه در تأیید این رویکرد روانشناسی امروز هم در نهادینه‌سازی باورها، موضوع ترفیع و تشویق یک محور مهم در نهادینه‌سازی هنجارها قلمداد می‌شود، یادآوری کرد: با توجه به نزدیک شدن به فصل تابستان که بچه‌ها فراغت پیدا می‌کنند، پیشنهاد یک طرح ملی و پرورشی بین مسجد و ‌مدرسه برای دختران زیر 12 سال با محوریت هویت‌سازی ضرورت دارد.
نوروزی ادامه داد: به نظر می‌رسد اگر با برنامه‌ریزی همگرا و هماهنگ به اوقات فراغت جوان و نوجوان در کشور نگاه شود، بهترین فرصت‌های اجتماعی و ‌معنوی از این فضا بیرون خواهد آمد.
مدیر عامل بنیاد ملی عفاف و حجاب در پایان تصریح کرد: با اهرم فعالیت‌های فرهنگی، حجاب را به جای نگاه دوقطبی - سیاسی به سمت ظرفیت‌ها و گروه‌های مردمی بیاوریم و ظرفیت‌ها و شبکه‌های مردمی را برای فعالیت فرهنگی فعال کنیم.
انتهای پیام/