سهم ایران تنها نیم درصد از ظرفیت وارداتی به کشور روسیه است
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در روسیه با اشاره به ضعف ایران در بازار روسیه، گفت: روسیه سالانه حدود 300 میلیارد دلار واردات از کشورهای مختلف دارد با این حال در خوشبینانه ترین حالت اوج سه

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، محسن رحیمی روز سهشنبه در «سمینار آموزشی فرصتهای تجاری کشور روسیه» از طریق ویدیو کنفرانس در سالن جلسات اتاق بازرگانی زنجان که با حضور تولید کنندگان و تجار زنجانی برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به شناخت روسها از ظرفیتهای صنعتی ایران در سالهای اخیر عمده تولیدات ما بر اساس نیاز این کشور شکل گرفت و با ایجاد تنوع از محصولات کشاورزی به سایر محصولات شاهد رشد 42 درصدی در صادرات به روسیه بودیم.
وی با اشاره به برگزاری کمیسیونهای مشترک همکاری اقتصادی ایران و روسیه برای شناخت و تسهیل امور تجاری و بازرگانی، خاطرنشان کرد: شرط حضور موفق ما در بازارهای روسیه منوط به حضور کنسرسیومی با برندهای شرکتهای بزرگ است چرا که حضور توسط شرکتهای کوچک محکوم به شکست است.
رحیمی با بیان اینکه بازار روسیه بازاری با مقیاس بسیار بزرگ است، تصریح کرد: اگر با مقیاسهای کوچک وارد این بازار شویم موفق نخواهیم شد و لازم است در این زمینه چندین شرکت کوچک و چند استان با همکاری یکدیگر تولیداتی داشته باشند و به روسیه صادر کنند.
وی با اشاره به اینکه چین در روسیه یک مرکز تجاری بسیار بزرگ مانند شوروم برای نمایش دائمی محصولات خود ایجاد کرده است و همیشه با رصد بازار هوشمندانه عمل میکند، ابراز کرد: از تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان درخواست میشود با گردهمایی در showroom یا در پلتفرمهای دیگری که مورد تایید خودشان است برای معرفی محصولاتشان چنین بستری را فراهم کنند چرا که حضور شرکتها به صورت تکی در چنین بازار بزرگی با شکست مواجه میشود.
وی با اشاره به اینکه واردات کشور روسیه در حدود 300 میلیارد دلار بوده، خاطرنشان کرد: علی رغم ظرفیتهای موجود حضور ما در این بازار بسیار ضعیف بوده و عددی نیست که بشود به آن تکیه کرد.
رایزن بازرگانی ایران در کشور روسیه با بیان اینکه همواره در بسیاری از بازارها قیمت شکنی تجار ما باعث شکست در این بازارها شده، ابراز کرد: در بازار روسیه رقیبی همچون کشور چین حضور دارد که با مطالعات دقیق روی بازار در جایگاهی قرار دارد که محصولاتی مانند سیب زمینی و گوشت ا به این کشور صادر میکند که خود روسیه در تولید آنها حرف اول را میزند.
وی تصریح کرد: واردات روسیه ماشین آلات و تجهیزات مربوط به آن، دارو و تجهیزات پزشکی، آهن و فولاد، محصولات شیمیایی آلی، میوه و خشکبار، پوشاک، مبلمان و کالای خواب است که در گذشته از چین، آلمان، آمریکا، بلاروس، ایتالیا، فرانسه،کره جنوبی، ژاپن، ترکیه و قزاقستان وارد میشد.
رحیمی با اشاره به امضای موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بیان کرد: با اینکه این موافقتنامه منافع دو سویهای برای طرفین دارد با این حال ما دیوار بزرگتری را نسبت به کشور روسیه برداشتهایم.
وی در پاسخ به یکی از تجار زنجانی در زمینه لازم باز کردن به موقع ظرفیت LC به ویژه در کالاهای فساد پذیر، تاکید کرد: تاکنون در موارد بسیاری همچون روغن و غله شاهد گشایش از سمت بانکها در زمینه LC بودیم که با رایزنیهای بیشتر این اطمینان را به تجار میدهیم که اگر با کارشناسی و مطالعه بازار اقدام به صادرات کنند در این زمینه به مشکل نخواهند خورد.
انتهای پیام/