ثبت روزانه 38 مورد ازدواج در لرستان
مدیرکل ثبت احوال لرستان از ثبت روزانه 38 مورد ازدواج در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، فریبرز امیریپویان، عصر امروز در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان لرستان گفت: 12 هزار و 794 مورد ازدواج سال 1403 به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، تغییری محسوسی نداشته و تنها حدود 0.7 درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره ثبت روزانه 38 مورد ازدواج در لرستان افزود: میانگین سن ازدواج نخست در سال 1403 برای مردان 28.9 سال و برای زنان 23.7 سال بوده است و در این بازه زمانی، چهار هزار و 317 مورد طلاق در این استان ثبت شده که نسبت به سال 1402، کاهش 12 درصدی را نشان میدهد.
مدیرکل ثبتاحوال لرستان با بیان اینکه بهطور میانگین در هر شبانهروز 13 مورد طلاق ثبت شده است، ادامه داد: میانگین سن طلاق در این استان برای مردان 38.6 سال و برای زنان 33.5 سال گزارش شده است.
امیریپویان توضیح داد: 361 مورد از طلاقهای ثبتشده در لرستان سال 1403، فاصلهای کمتر از یک سال با تاریخ عقد داشتهاند که معادل 8.4 درصد از کل طلاقها را شامل میشود.
وی با اشاره به وضعیت لرستان در مقایسه با میانگین کشوری گفت: نرخ خام ازدواج در کشور طی سال گذشته 5.6 در هزار نفر جمعیت بوده و این نرخ در این استان 6.7 ثبت شده و در رتبهای بین هشتم تا نهم کشوری قرار دارد.
مدیرکل ثبتاحوال لرستان تصریح کرد: در حوزه طلاق نیز نرخ خام در کشور و این استان یکسان و معادل 2.3 در هزار نفر جمعیت بوده و لرستان در این شاخص در حدود رتبه پانزدهم تا شانزدهم کشور قرار دارد.
امیریپویان خاطرنشان کرد: از سال 1395 تا پایان 1403، میزان ازدواج در لرستان 32 درصد کاهش یافته و در مقابل، میزان طلاق طی همین مدت 18 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در سال 1395 تعداد طلاقهای ثبتشده در لرستان 3 هزار و 639 مورد بود که این رقم در پایان سال 1403 به چهار هزار و 317 مورد رسیده است.
مدیرکل ثبتاحوال لرستان با بیان اینکه از سال 1395 تاکنون نرخ طلاق در این استان تقریباً در بازه ثابتی قرار داشته و بین 2.3 تا 2.4 متغیر بوده، افزود: بهرغم ثبات نسبی، روند کلی نشاندهنده افزایش آرام طلاق در لرستان است.
امیریپویان از راهاندازی «مرکز رصد جمعیت» در ادارهکل ثبتاحوال لرستان خبر داد و گفت: این مرکز با هدف پایش دقیق شاخصهای جمعیتی ازدواج، طلاق، ولادت و مرگومیر فعالیت میکند و دادههای تحلیلی متنوعی را در اختیار برنامهریزان قرار میدهد.
وی به بررسی دلایل کاهش ازدواج پرداخت و اظهار کرد: در سالهای گذشته بهویژه در دهه 60 با رشد بیسابقه جمعیت روبهرو بودیم و نرخ باروری به عدد نزدیک به 7 رسیده بود، اما در دهههای بعدی این روند به شدت کاهش یافت و ساماندهی مناسبی نیز صورت نگرفت.
مدیرکل ثبتاحوال لرستان با اشاره به سیاستهای جمعیتی سال 1393 و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب سال 1400، تصریح کرد: این سیاستها بهدرستی اجرا نشدند و دستگاههای اجرایی همکاری مؤثری در این زمینه نداشتند.
امیریپویان خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر تنها افزایش تمایل به فرزند سوم و چهارم در برخی خانوادهها مشاهده شده که آنهم عمدتاً ناشی از مشوقهای مالی بوده است.
وی با تأکید بر لزوم تغییر نگرش فرهنگی در جامعه گفت: عوامل فرهنگی از جمله گسترش پدیده ازدواج سفید، کاهش مسئولیتپذیری جوانان، وابستگی شدید به خانواده و تردید نسبت به تشکیل زندگی مشترک از مهمترین موانع افزایش ازدواج و عوامل مؤثر بر طلاق هستند.
مدیرکل ثبتاحوال لرستان عنوان کرد: برخی از ازدواجهای سفید حتی هزینههایی بیشتر از ازدواجهای رسمی دارند، اما بدون پشتوانه شرعی و قانونی هستند و پیامدهای منفی جدی برای فرد و جامعه دارند.
انتهای پیام/