وقوع 11 فقره آتشسوزی در عرصههای طبیعی و کشاورزی کرمانشاه - تسنیم
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از وقوع 11 فقره آتش سوزی در چند روز گذشته در عرصه های طبیعی و زمین های کشاورزی استان خبر داد و گفت: بیشترین حریق در شهرستان گیلانغرب رخ داده است.

محمدحسین رستمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار کرد: در چند روز اخیر 11 فقره آتشسوزی در عرصههای طبیعی مراتع و زمینهای کشاورزی در استان رخ داده که عمدتاً شهرستانها درگیر بودند و بیشترین حریق در شهرستان گیلانغرب بود.
وی افزود: عملیات اطفای حریق انجام شده و همکاری خوبی تاکنون صورت گرفته که در حد قابل کنترل و قابل قبول بوده است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: تقریباً عامل 90 درصد آتشسوزیهایی که در سالهای گذشته تاکنون اتفاق افتاده توسط عامل انسانی بوده که سهواً یا عمداً باعث ایجاد حریق در سطح جنگلها و مراتع استان شده است.
رستمی با بیان اینکه یکی دیگر از دلایل سرایت آتش به جنگلها و مراتع استان آتش زدن پس چر مزارع توسط کشاورزان است، گفت: کشاورزان باید به این امر توجه داشته باشند که آتش زراعی علاوه بر آلودگی زیست محیطی باعث نابودی بافت خاک زمین کشاورزی شده و امکان سرایت آتش به جنگلها و مراتع بالا دست این اراضی زراعی و محصولات کشاورزی وجود دارد.
وی افزود: اداره منابع طبیعی استان کرمانشاه باید برای مقابله با پدیدههای آتش سوزی و اختصاص پایگاههای مجهز برای پیشگیری و مقابله در این زمینه جدیت بیشتری داشته باشد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در حال بررسی وضعیت استان و برنامهریزیهایی برای بهبود شرایط و افزایش تعداد پایگاههای پیشگیری و مقابله هستیم، گفت: اکنون برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی اطفای حریق و خرید تجهیزات در حد توان اعتباری منابع طبیعی استان در دستور کار قرار دارد.
رستمی تأکید کرد: حفظ منابع طبیعی در زمینه تخریب و تصرفات و به ویژه در زمینه حریق با این وضعیت اعتباری دستگاهها و با این تعداد نیرو و امکانات دستگاههای دولتی امکانپذیر نیست و ما مجبوریم از همکاری و مساعدت مردم و جوامع محلی استفاده کنیم.
وی افزود: در زمینه اطفای حریق و حوزه منابع طبیعی آموزشها از قبل به افراد داده شده و در سالهای گذشته در حد اعتبار ملزومات، تدارکات و تجهیزات اطفا حریق، کفش، جلیقه، چراغ قوه و دمنده در حد توان منابع طبیعی خریداری شده است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: همچنین با همت استانداری و مسئولین امر از محل اعتبارات دهیاریها دمندههای زیادی خریداری و در مناطق بحرانی بین دهیاران این مناطق توزیع شده است.
رستمی با بیان اینکه تاکنون خیرین در این راستا نقش موثری داشتند، گفت: سال گذشته خیرین بیشتر از بخش دولتی اقدام به خرید دمنده برای تجهیز تشکلهای مردمی در زمینه اطفای حریق کردند.
وی عنوان کرد: در صورت رخداد حوادث و حریق افراد میتوانند با دو شماره تلفن شبانهروزی 1504 و شماره تلفن 139 حادثه را اطلاع دهند که در اولین فرصت و کمترین زمان برای عملیات وارد منطقه شویم.
انتهای پیام/