خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف اَبَرمیکروبی که زباله‌های پلاستیکی پزشکی را می‌خورَد

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 08:46
یک اَبَرمیکروب که معمولاً در بیمارستان‌ها یافت می‌شود، توانایی هضم برخی پلاستیک‌های پزشکی از جمله پلاستیک‌های استفاده‌شده در بخیه‌ها، استِنت‌ها (فنرها) و ایمپلنت‌ها را پیدا کرده است.
پزشكي،پلاستيك،بيمارستاني،احتمالاً،پلاستيكي،تجزيه،جراحي،پژوهشي

باشگاه خبرنگاران جوان - وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: یک اَبَرمیکروب خطرناک بیمارستانی یک خوراکی غیر منتظره را به صورت غذا‌های خود اضافه کرده است: پلاستیک؛ البته نه هر نوع پلاستیکی بلکه پلاستیک‌هایی که در ایمپلنت‌های پزشکی، بخیه‌های جراحی و پانسمان زخم‌های داخل بدن انسان استفاده می‌شود.
اَبَرمیکروب‌ها میکروب‌های مرگبار مقاوم به درمان هستند.
میکروب‌شناسان دانشگاه برونل لندن در پژوهشی جدید کشف کردند که سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa)، یک عفونت شایع و گاه مهلک بیمارستانی، می‌تواند برای زنده ماندن از پلاستیک‌های پزشکی (انواع پلاستیک‌هایی که در محیط‌های پزشکی استفاده می‌شوند) تغذیه کند.
این توانایی احتمالاً به افزایش طول عمر این اَبَرمیکروب در محیط‌های بیمارستانی و حتی در داخل بدن بیماران کمک می‌کند.
این پژوهشگران توانستند برای نخستین بار نشان دهند که این نوع باکتری می‌تواند پلی‌کاپرولاکتون (نوعی پلاستیک زیست‌تخریب‌پذیر که در استنت‌ها، مش جراحی، چسب‌های دارورسانی و بخیه‌ها به کار برده می‌شود) را تجزیه کند و در نتیجه، این باور دیرینه مبنی بر مصون بودن پلاستیک‌های پزشکی از حمله میکروبی را به چالش کشیدند.
پروفسور رونان مک‌کارتی (Ronan McCarthy)، سرپرست گروه پژوهشی، توضیح داد: این یافته‌ها ضرورت بازنگری بر نحوه وجود پاتوژن‌ها (عوامل بیماری‌زا) در محیط بیمارستان را نشان می‌دهد.
پلاستیک‌ها، از جمله سطوح پلاستیکی، این قابلیت را دارند که غذای این باکتری‌ها باشند.
پاتوژن‌هایی که این توانایی را دارند، احتمالاً می‌توانند مدتی طولانی‌تر در محیط بیمارستان زنده بمانند؛ ضمن اینکه همه وسایل پزشکی یا درمانی که حاوی پلاستیک هستند احتمالاً در معرض خطر تجزیه شدن توسط این باکتری‌ها قرار دارند.
یافته‌های این پژوهش به صورت مقاله‌ای در مجله سِل ریپورتز/ گزارش‌های سلولی (Cell Reports) منتشر شده است.
منبع:ایرنا