خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اعتماد: ترامپ با نتانیاهو هماهنگ و غیرقابل اعتماد است

مشرق | سیاسی | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 08:06
روزنامه اعتماد پس از ترویج طولانی‌مدت خوش‌بینی به مذاکره با آمریکا و القای اختلاف میان آمریکا و اسرائیل، اذعان کرد ترامپ غیر قابل اعتماد است و ایران هم حق دارد به او اعتماد نکند.
آمريكا،اسرائيل،ايران،مذاكرات،اعتماد،پليس،دولت،قرار،وجب،حصول، ...

به گزارش مشرق، روزنامه اعتماد پس از ترویج طولانی‌مدت خوش‌بینی به مذاکره با آمریکا (ترامپ) و القای اختلاف میان آمریکا و اسرائیل، اذعان کرد آمریکا و اسرائیل نقشه پلیس خوب/ پلیس بد را پیش می‌برند و ترامپ غیر قابل اعتماد است و ایران هم حق دارد به او اعتماد نکند.
این روزنامه در یادداشتی نوشت: مذاکرات در حالی جریان داشت که آنچه در ظاهر به نظر می‌آمد تلاش ایران و آمریکا حول جهت‌دهی مثبت به مذاکرات و تمرکز بر مواضع همگرا بوده تا نکات افتراق‌آمیز.
در وهله اول مشخص است تمایل دو طرف به دوری از هرگونه برخورد نظامی شکل گرفته و در وهله دوم تامین حداقل نظرات‌شان تا حدی که طرف مقابل را رنجیده نکند، اما طی یک هفته اخیر آمریکا با تغییر مواضع خود از آن روی دیگر سکه نیز رونمایی کرد.
در حالی که بازگشت ترامپ به کاخ‌سفید هیچ‌کس مثل اسرائیل را خوشحال نکرده بود و بیم آن می‌رفت که با مشارکتی دوطرفه وارد حملات رفت و برگشتی با جبهه مقاومت شده و دورانی تیره و تار را رقم بزنند، ترامپ زبان دیپلماسی را برگزید، او طرح‌های جنگ‌طلبانه اسرائیل را کنار گذاشت و استفاده از آن را به شکست مذاکرات منوط کرد.
استراتژی که واکنش تندی از سوی اسرائیلی‌ها نداشت که همین موضوع همگان را به این فکر انداخت که آیا در پشت صحنه این مذاکرات آمریکایی‌ها برنامه‌ای دیگر دارند؟
هیچ‌کس نمی‌تواند منکر حمایت‌های آمریکا از اسرائیل شود.
شریک مهم منطقه‌ای آمریکا هیچ‌وقت بدون کمک‌های آنها توان رویارویی با جبهه مقاومت را نداشته است.
آمریکا تمام جنایات اسرائیل در غزه را زیر صدای «حق دفاع»!
اسرائیل خفه کرده است.
حال چطور می‌شود باور داشت که به ناگهان اسرائیل برای حصول موفقیت در مذاکرات ایرانی- آمریکایی کنار گذاشته شده باشد؟
بدون شک ترامپ از اهرم اسرائیل بموقع برای فشار غیرمستقیم به کشورمان استفاده خواهد کرد کمااینکه او چند روز پیش در قبال صحبت‌های خصمانه نتانیاهو کاملاً سکوت کرد.
تا قبل از دور سوم مذاکرات نه از آژانس انرژی هسته‌ای خبری بود و نه از اروپائیان، اما به ناگهان رافائل گروسی با فاصله‌های کوتاه شروع به هشدار درخصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران کرد و ادعاهای جدیدی را برای پروپاگاندای دستگاه تبلیغاتی غرب انجام داد و فرانسه نیز به ناگهان هشدار داد که مکانسیم ماشه را به اتفاق متحدانش فعال خواهد کرد!
پرواضح است که فشار لابی اسرائیل در آژانس، اروپا و دولت جدید آمریکا جواب داده است و به نظر نقشه پلیس خوب/ پلیس بد آمریکائیان تندرو برای ترسیم ویترین یک کشور صلح‌طلبِ مذاکره‌دوست، با اجرای نیت شوم جنگاوری در پشت صحنه در حال ادامه راه خود است.
ایران خوب می‌داند نمی‌شود به دولت بدون ثبات حال حاضر آمریکا اعتماد کرد، وقتی رئیس این دولت متکبرانه از برجام خارج شده و عاشق کودک‌کشی چون نتانیاهو است، پس در هر حال ایران نه‌تنها از حق غنی‌سازی اورانیوم کوتاه نخواهد آمد، بلکه با حفظ توان موشکی خود، در مسیر ارتقای آن نیز گام خواهد برداشت.
از سوی دیگر وقتی ان‌پی‌تی غنی‌سازی صلح‌آمیز هسته‌ای را زیر ۴درصد مجاز شمرده چرا ایران باید از حق مسلم خود رویگردان باشد؟
و اگر قرار است ایران غنی‌سازی قانونی را در داخل انجام ندهد چه دلیلی برای حضور در ان‌پی‌تی دارد؟
ترامپ دیر یا زود پی خواهد برد که برای حصول توافق، علاوه ‌بر رعایت حقوق بین‌الملل باید احترام به شأن و شخصیت تاریخ ایران را نیز مدنظر قرار بدهد، اینکه او برای خوشامد کشورهای منطقه، خلیج تا ابد فارس را دستمایه بخشی از صحبت‌های خود قرار بدهد، انتخابی اشتباه برای رویارویی با مردمی است که در قرون متمادی در راه دفاع از وجب به وجب آب و خاک خود، خون‌ها داده‌اند.
رعایت ادب و احترام به تاریخ و حقوق مسلم ایران تنها راه برگشت عقلانی او به منطق مذاکرات است وگرنه فرصت تاریخی تعامل با ایران را از دست خواهد داد.
هر توافقی (به شرط بازگشت آمریکا به اصول منطقی یک مذاکره) با یک چالش بزرگ روبه‌رو است، آیا سیاستمداران متفرق آمریکایی تحت تاثیر مخالفت‌های داخلی و سنگ‌اندازی‌های بدخواهان یک توافق عقلانی در خارج از آمریکا، به تعهدات خود پایبند خواهند ماند؟