ایران جان؛ روایتی از خوزستان قهرمان بر آنتن اردبیل
پویش ملی «ایران جان» با محوریت خوزستان روی آنتن صدا و سیمای اردبیل می رود، این مرکز تاکنون بیش از 2 هزار دقیقه برنامه ویژه تولید کرده تا پیوند دیرینه اردبیل و خوزستان را به تصویر بکشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، پویش ملی «ایران جان» با هدف تقویت همبستگی ملی و معرفی ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و گردشگری استانهای کشور، از سوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران راهاندازی شده است.
این پویش ابتکاری، از سالروز آزادسازی خرمشهر در خرداد 1404 آغاز شده و مقرر است هر ماه یک هفته به یکی از استانهای کشور در همه شبکههای رادیویی و تلویزیونی سراسری و استانی اختصاص یابد.
در همین راستا، گفتوگویی داریم با محسن لطیفی، مدیرکل صدا و سیمای اردبیل درباره روند اجرای این پویش و اقدامات انجام شده در این مرکز که پویش ایران جان را اقدامی میدانند که بیانگر همدلی مردم دیار سبلان با مردم خوزستان قهرمان است.
مشروح گفتوگو به این شرح است:
تسنیم: برای آغاز لطفاً بگویید؛ پویش «ایران جان» چگونه شکل گرفت و چه اهدافی را دنبال میکند؟
در دوره اخیر سازمان صداوسیما با تدوین سند تحول رسانه ملی برای بیان قابلیتها، جاذبهها، استعدادها و داشتههای استانهای کشور، برنامهریزی مفصلی صورت گرفته و توسط ریاست سازمان ابلاغ شده است و در این سند علاوه بر شهرهای بزرگ، حتی روستاها نیز ویژه دیده شده رویدادهای روستایی هم در آنتن رسانه ملی جایگاه پیدا کرده است.
دیدگاه قرارگاهی و رویکرد عدالتگستری از شعارهای اصلی سازمان در چند سال گذشته است و رسانه ملی برای تحقق این مهم، پویش «ایران جان» را طراحی و اجرایی کرده است.
تسنیم: آیا پویش ایران جان تغییراتی در ساختار برنامهها ایجاد شده است؟
همان طوری که ریاست سازمان صداوسیما هم تأکید کرد، عدالت و پرداختن به همه اجزای هویت ملی، ایرانی و اسلامیمان 2 محور اساسی این رویداد است.
همچنین اهداف و محورهای پویش «ایران جان» تقویت همبستگی ملی، معرفی ظرفیتهای اقتصادی، فرهنگی، صنعتی، گردشگری، تاریخی و ...
استانها است.
رسانه ملی در قالب این پویش که با خوزستان قهرمان کلید خورد، در همه حوزههای پیام و همه شبکههای بینالمللی، ملی و استانی ضرب آهنگ خوزستان به خود میگیرد.
از پخش زنده برنامهها در استان خوزستان گرفته تا حضور گویندگان و مجریان خوزستان در شبکههای مختلف، پخش ویژه برنامهها، موشنگرافیکها و مستندها، جشنهای میدانی، برنامههای تولیدی مرتبط با خوزستان و ...
همه و همه در اولویت رسانه ملی و به تبع آن رسانههای استانی است که خوزستان را آنچه شایسته این استان است، به مردم ایران و حتی دنیا معرفی کرده و منجر به زمینه اشتغال، توسعه سرمایهگذاری، افزایش گردشگر و ...
شود.
تسنیم: چرا این پویش با خوزستان آغاز شد؟
معاونت امور استانهای سازمان صدا و سیما برای مشارکت در پویش «ایران جان» از تمامی مراکز استانی خواست با در نظر گرفتن مناسبتهای ملی، مذهبی به ویژه استانی و همچنین هماهنگی با سایر دستگاههای اجرایی استان به ویژه استانداران تاریخی را پیشنهاد دهند.
در میان پیشنهادها با توجه به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر، انتخاب خوزستان تصمیمی نمادین و پرمعنا بود.
پویش ملی «ایران جان، خوزستان ایران» که تا 9 خردادماه ادامه خواهد داشت، گامی مهم در راستای معرفی جامع ظرفیتهای اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و کشاورزی این استان به شمار میرود و این رویداد قطعاً فرصتی بینظیر برای نمایش توانمندیهای این استان در سطح ملی و بینالمللی فراهم آورده است.
تسنیم: اقدامات صدا و سیمای اردبیل در این پویش چه بوده است؟
پویش ملی «ایران جان» صرفاً یک برنامه تبلیغاتی نیست؛ بلکه یک حرکت رسانهای جامع، چند وجهی و ملی در راستای هویتمحوری، عدالتگستری و مرکزگریزی است.
صداوسیمای استان اردبیل برای تحقق این مهم علاوه بر نمایش جاذبههای گردشگری و ظرفیتهای اقتصادی خوزستان، در تلاش است تا تصویری متفاوت و واقعگرایانه از خوزستان ارائه دهد؛ بنابرین با تغییر اساسی در کنداکتور و بر اساس پیشبینیهای قبلی همه حوزههای پیام، ضرب آهنگ خوزستان به خود گرفته است.
به ویژه اینکه دروان دفاع مقدس و حضور رزمندگان استان اردبیل در مناطق عملیاتی خوزستان، ظرفیت کاروانهای راهیان نور و همچنین حضور خوزستانیهای خونگرم در مراکز علمی، آموزشی و نظامی استان اردبیل جلوهای ویژه به برنامهها بخشیده و حتی پیوندهای خانوادگی و عاطفی بین مردم 2 استان ایجاد شده است.
صداوسیمای مرکز اردبیل در 2 روز آینده نیز هر آنچه خوزستان را به معنای واقعی بشناساند و پیوندها و اشتراکات 2 استان را معرفی کند، در همه حوزههای پیام به آنتن خواهد برد.
به طور مختصر به عملکرد حوزههای مختلف پیام اشاره میکنم:
معاونت سیما: در راستای مشارکت فعال در پویش ملی «ایران جان»، لوگوی اختصاصی این پویش در تمامی برنامههای سیما درج شده است.
در بازه زمانی چهار روز نخست از روز شنبه تا سهشنبه، در مجموع بیش از 910 دقیقه از آنتن برنامههای این معاونت به موضوعات مرتبط با پویش «ایران جان» و استان خوزستان اختصاص یافته است.
از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا میتوان به حضور مؤثر دانشجویان، اساتید و مفاخر خوزستانی ساکن در استان اردبیل و رزمندگان دوران دفاع مقدس در برنامههایی نظیر «تازهگون»، «خوش و بِش» و «ائویم اوجاغیم»، مجموعه 16 قسمتی «کارستان»، برنامههای تخصصی «چراغ، ایرانساز و خرداد خرم»، 20 نماهنگ حماسی دهها تیزر مرتبط با خوزستان، پخش پنج فیلم سینمایی و هشت مستند مرتبط، پخش تیزرهای تبلیغاتی پویش، آرم آگهی خوزستان، میان برنامههای دریافتی از ستاد و استان خوزستان، زیرنویسهای مناسبتی و همچنین پرداختن به جایگاه خوزستان در اندیشههای حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد.
معاونت صدا: در معاونت صدا نیز در چهار روز اول پویش ایران جان 630 دقیقه برنامه تولید و پخش شده که اهم اقدامات صدای مرکز اردبیل بدین شرح است؛ دعوت از رزمندگان و حضور مسئولان و کارشناسان مرتبط در برنامههای «سلام ساوالان»، «نغمهلر»، «کئفاحوال»، «ائویم اوجاغیم» و «ساوالانیم»، تولید گزارش از خیابات خرمشهر اردبیل، گفتوگو با زائران راهیان نور و بیان خاطرات، تولید نمایش رادیویی با عنوان «دست فروش»، پخش موسیقیهای خوزستانی، معرفی مفاخر خوزستان، تولید پادکست درباره آزادی خرمشهر، تولید و پخش آنونسهای اختصاصی پویش «ایران جان» در فواصل برنامهای، پخش روزانه برنامهمحوری «رنگلیسوزلر» با محوریت موضوعات فرهنگی و اجتماعی مرتبط با خوزستان، بازتاب رویدادهای مرتبط با پویش در رادیونما با هدف اطلاعرسانی گسترده و تقویت مشارکت مخاطبان.
رادیوی برونمرزی آران: در رادیوی برونمرزی آران مرکز اردبیل هم با محوریت معرفی قابلیتهای کمنظیر خوزستان بستههای صوت متنوعی تولید و به مخاطبان کشورهای حوزه قفقاز پخش شده است.
در بستر فضای مجازی نیز رادیو آران، گزارشهای تصویری و عکس نوشتههای متعددی با موضوع خوزستان منتشر کرده است.
در این چهار روز تولیدات رادیو آران درباره پویش ایران جان بیش از 240 دقیقه بوده است.
معاونت خبر: در بازه زمانی چهار روز اول پویش خبر اردبیل در بخشهای خبری رادیویی و تلویزیونی 150 دقیقه فرآیند گستردهای در حوزه تولید محتوای تخصصی پیرامون معرفی انجام داده است.
این فعالیتها شامل معرفی کتابهای مرتبط با خوزستان، تهیه و تدوین گزارشهای تولیدی، پوشش خبری رویدادهای مرتبط و برجستهسازی پویش ایران جان در برنامههای گرامیداشت سوم خرداد، اشاره به خوزستان و موضوعات مرتبط با این استان در کلام مجریان، سخنرانان و مسئولان، تهیه و پخش برنامه «رودرو» با حضور استاد برجسته اهوازی دانشگاههای استان اردبیل و بیان خاطرات رزمندگان از ویژگیهایی چون خونگرمی، غیرت، محبت و وطندوستی خوزستانیها را شامل میشود.
معاونت فضای مجازی: در معاونت فضای مجازی هم از شنبه تا سهشنبه 110 دقیقه برای پویش ایران جان فعالیت شده است.
تولید خبر و آثار مرتبط با پویش ایران جان، توزیع پوستر و استوری مونشنها، انتشار تولید صوتی پادکست، انتشار خاطرات رزمندگان از خوزستان، باز نشر کلیپ بیانات رهبری خوزستان نماد همدلی و همبستگی ملت ایران، باز نشر نماهنگهای مختلف درباره خوزستان و همافزایی با سایر معاونتها در باز نشر و ترویج تولیدات تخصصی با هدف ارتقای کیفیت تولیدات دیجیتال و تقویت همبستگی اجتماعی در بستر فضای مجازی برنامهریزی و اجرا شده است.
واحد شعر و موسیقی: در واحد شعر و موسیقی مرکز نیز نماهنگها و موسیقیهای مرتبط با خوزستان جمعآوری شده در اختیار سایر معاونتها قرار گرفته و برای پویش ایران جان مختص اردبیل هم یک آهنگ در حال ساخت است.
تسنیم: پویش ایران جان در استان اردبیل چه تاریخی برگزار خواهد شد؟
در صدا و سیمای استان اردبیل برای این مهم روزانه جلسه برگزار میشود تا برای آن تصمیمگیری شود.
همچنین در جلسات مختلف با کارشناسان رسانهای و مسئولان مربوط و با در نظر گرفتن مناسبتهای مختلف استانی، ملی و شرایط آب و هوایی استان سه تاریخ مشخص شده و به سازمان ابلاغ شده که سازمان پس از بررسی پیشنهادات سایر استانها و تأیید نهایی ابلاغ خواهد کرد.
با هماهنگی قبلی به مردم استان اطلاعرسانی خواهیم کرد و همچنین با همکاری دستگاهها و نهادهای مختلف با تمام توان و استفاده از همه ظرفیتها پویش ایران جان استان اردبیل را به شایستگی هر چه تمامتر برگزار میکنیم.
انتهای پیام/