خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 06 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پادکست| راهپیمایی رقص پرچم؛ ریشه‌ها و پیامدها - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 06 خرداد 1404 - 20:12
هشتادویکمین شماره پادکست «در عمق» را به بررسی راهپیمایی موسوم به رقص پرچم در قدس اشغالی توسط صهیونیست های راستگرای افراطی اختصاص داده ایم.
راهپيمايي،قدس،افراطي،صهيونيستي،رژيم،روز،ماه،شهر،2017،1974،19 ...

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ هشتاد و یکمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز سه‌شنبه 6 خرداد ماه 1404 ضبط و منتشر شد.
از نظر صهیونیست‌ها روز بیست و هشتم از ماه هشتم تقویم عبری، که معمولاً در ماه مه میلادی قرار می‌گیرد، به عنوان «روز اورشلیم» شناخته می‌شود.
این روز به مناسبت اشغال قدس شرقی توسط رژیم صهیونیستی در سال 1967 توسط صهیونیست‌ها گرامی داشته می‌شود.
در این روز، گروه‌هایی از صهیونیست‌های افراطی با حمل پرچم‌های رژیم صهیونیستی و پلاکاردهایی که اغلب حاوی شعارهای نژادپرستانه و تحقیرآمیز علیه فلسطینی‌ها و اعراب است، به خیابان‌های شهر قدس می‌آیند.
راهپیمایی رقص پرچم برای اولین‌بار در سال 1968 توسط یک خاخام افراطی به نام «یهودا هزانی» سازماندهی شد و از آن زمان تاکنون، صهیونیست‌های راست‌گرا و دارای دیدگاه‌های آخرالزمانی، که خود را برتر از دیگران می‌دانند و به دنبال اخراج کامل فلسطینی‌ها از شهر قدس و سراسر فلسطین تاریخی هستند، این مراسم را برگزار می‌کنند.
این راهپیمایی در سال‌های ابتدایی، یعنی از سال 1968 تا 1974، به دلیل مشارکت محدود گروه‌های افراطی، توسعه چندانی نیافت.
اما از سال 1974، با پیوستن جریان‌های افراطی دیگر، این مراسم گسترش یافت.
با این حال، تا بعد از انتفاضه دوم (ابتدای دهه 2000)، این راهپیمایی از رونق قابل توجهی برخوردار نبود.
پس از خروج صهیونیست‌ها از نوار غزه در سال 2005 و با تبلیغات گسترده جریان‌های افراطی، این راهپیمایی به تدریج شلوغ‌تر شد و به‌ویژه در سال‌های اخیر به اوج خود رسیده است.
تا پیش از سال 2017، پلیس رژیم صهیونیستی به دلیل نگرانی از ایجاد تنش، درگیری و چالش در شهر قدس، این راهپیمایی را تا حدی محدود می‌کرد.
اما از سال 2017، با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در ایالات متحده و تغییر رویکرد رژیم صهیونیستی از طرح دو دولتی به نفع یک دولت یهودی در فلسطین، این راهپیمایی از حمایت‌های بیشتری برخوردار شد و گسترش چشمگیری یافت.
در سال 2021، این راهپیمایی در کنار بحران محله «شیخ جراح» در قدس، به یکی از عوامل اصلی بروز درگیری‌های گسترده میان گروه‌های مقاومت فلسطینی و رژیم صهیونیستی تبدیل شد که به «عملیات شمشیر قدس» منتهی شد.
از آن زمان به بعد، صهیونیست‌ها تلاش کرده‌اند این راهپیمایی را با شدت و گستردگی بیشتری برگزار کنند، که این امر به افزایش تنش‌ها در منطقه دامن زده است.
انتهای پیام/