خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 06 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشاورزی جهان در آستانه فروپاشی اقلیمی

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 05 خرداد 1404 - 06:52
كشاورزي،جهان،افزايش،اقليمي،غذايي،مناطق،پژوهشگران،محصولات،مطا ...

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی صنعت و اقتصاد در مطلبی با عنوان کشاورزی جهان در آستانه فروپاشی اقلیمی نوشت:
نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که افزایش دمای زمین به بیش از 1.5 درجه سانتی‌گراد می‌تواند پیامدهای جدی و بلندمدتی برای امنیت غذایی جهانی به همراه داشته باشد.
تغییرات اقلیمی که همین حالا نیز به شکل طوفان‌ها، سیلاب‌ها، آتش‌سوزی‌ها و خشکسالی‌ها در سراسر جهان قابل مشاهده می‌باشد، ممکن است تولید نزدیک به یک‌سوم غذای جهان را در معرض خطر قرار دهد.
بر اساس مطالعه‌ای که به‌تازگی در مجله Nature منتشر شده است، پژوهشگران دانشگاه آلتو فنلاند اثرات افزایش دما، تغییر در الگوهای بارندگی و افزایش خشکی خاک را بر 30 محصول اصلی کشاورزی در سطح جهان بررسی کرده‌اند.
نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که مناطق با عرض جغرافیایی پایین و به‌ویژه در مناطق گرمسیری، بیشترین آسیب را خواهند دید.
در برخی موارد، تا نیمی از تولیدات کشاورزی این مناطق ممکن است به دلیل شرایط نامناسب آب‌وهوایی با خطر جدی مواجه شود.
افزایش گرما باعث کاهش قابل توجه زمین‌های مناسب برای کشت محصولات اساسی مانند برنج، گندم، ذرت، سیب‌زمینی و سویا می‌شود؛ محصولاتی که بخش بزرگی از انرژی غذایی مورد نیاز جمعیت جهان را تأمین می‌کنند.
همچنین، محصولات استوایی مانند سیب‌زمینی شیرین، غلات و حبوبات که نقش مهمی در تغذیه کشورهای کم‌درآمد دارند، از جمله گروه‌های بسیار آسیب‌پذیر به شمار می‌روند.
به گفته سارا هیکنن، یکی از پژوهشگران این مطالعه، در منطقه جنوب صحرای آفریقا، اگر دمای زمین از 3 درجه سانتی‌گراد فراتر برود، حدود 75 درصد از تولید فعلی محصولات کشاورزی ممکن است از بین برود.
مناطق گرمسیری که بیشترین آسیب را از گرمایش جهانی خواهند دید، در حال حاضر نیز با چالش‌های زیادی در تأمین غذای کافی روبرو هستند.
با این حال، پژوهشگران بر این باورند که با بهبود دسترسی به نهاده‌های کشاورزی مانند کود و آب، ارتقای زیرساخت‌های آبیاری و کاهش ضایعات غذایی، امکان افزایش بهره‌وری وجود دارد.
ولی در عین حال هشدار می‌دهند که تغییرات اقلیمی جهانی، این تلاش‌ها را با عدم قطعیت‌های جدی مواجه خواهد کرد.
در نهایت، این مطالعه تأکید می‌کند که برای حفظ امنیت غذایی در آینده، باید هم اقدامات جدی برای کاهش گرمایش زمین انجام شود و هم راهکارهایی برای سازگاری با شرایط جدید اقلیمی طراحی و اجرا گردد.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.