خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 06 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آیا اوپک پلاس می‌تواند سهم بازار خود را از نفت شیل آمریکا پس بگیرد؟

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 05 خرداد 1404 - 05:23
نفت،پلاس،اوپك،عربستان،شيل،عرضه،روسيه،كاهش،قيمت،توليد،دلاري،دلار

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی اندیشکده مطالعات حاکمیت و روابط بین‌الملل در مطلبی با عنوان آیا اوپک پلاس می‌تواند سهم بازار خود را از نفت شیل آمریکا پس بگیرد، نوشت:
انتظار می‌رود که نشست ماهیانه وزرای اوپک پلاس در اولین روز ماه ژوئن برگزار شود و به احتمال زیاد، در راستای هدف اعلامی عربستان برای حذف کاهش تولید داوطلبانه، افزایش ۴۱۱ هزار بشکه‌ای عرضه از جمله موضوعاتی است که به بحث گذارده خواهد شد.
اوپک پلاس در پنج سال گذشته قریب به ۵.۸ میلیون بشکه از عرضه خود را برای به تعادل رساندن بازار نفت و خنثی ساختن فشار عرضه نفت شیل داوطلبانه کاهش داده بود.
شاخص قیمت نفت (WTI) در حال حاضر حدود ۶۰ دلار برای هر بشکه است.
این قیمت پایین‌تر از قیمت سربه‌سر ۶۱-۶۲ دلاری است که برای چاه‌های نفت جدید حوضه پرمین، منبع تقریبا انحصاری افزایش عرضه نفت خام توسط ایالات متحده، متصور است.
در همین حال، هزینه تولید برای عربستان ۳ الی ۵ دلار در هر بشکه و برای روسیه ۱۰ الی ۲۰ دلار برآورد می‌شود.
اوپک پلاس به دنبال بازپس‌گیری سهمی است که در سال‌های اخیر به تولیدکنندگان نفت شیل آمریکایی واگذار شده است.
ایالات متحده اکنون ۲۲ درصد از نفت از جهان را تولید می‌کند و ده سال قبل این رقم معادل ۱۵ درصد بود؛ این در حالی است که سهم روسیه و عربستان در ده سال گذشته کاهش یافته و به ۱۰ درصد رسیده است.
به طور خاص، به نظر می‌رسد که تمایل عربستان به افزایش تولید از سرپیچی قزاقستان و عراق از سقف تولید توافق شده نیز تاثیر پذیرفته باشد.
روسیه در حال حاضر با سقف قیمتی ۶۰ دلاری تعریف شده از سوی غرب مواجه است و مقامات عربستانی نیز در گزارش‌های خود اعلام کرده‌اند که قادرند برای یک دوره قابل اعتنا نفت ۶۰ دلاری را تحمل کنند.
برآوردهای اولیه نشان می‌دهد کاهش قیمت نفت برای تولیدکنندگان شیل آمریکایی مسئله‌ساز شده و چشم‌انداز توسعه فعالیت و سهم بازار آنها را کاهش داده است.
با این وجود، برخی کارشناسان معتقدند با توجه به این واقعیت که ذخایر باکیفیت و پربازده در حوضه پرمین رو به اتمام است، ممکن است از این ظرفیت برای یک افزایش عرضه غیرمنتظره نفت توسط تولیدکنندگان شیل آمریکا در تقابل با اوپک پلاس سازماندهی شود.
باید توجه داشت که جنگ قیمت بر سر نفت بالاخص برای رهبران اوپک پلاس، روسیه و عربستان، با توازن بودجه گره خورده است.
برآورد صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که روسیه برای توازن بودجه به نفت ۷۷ دلاری نیازمند است و برای عربستان این رقم ۹۰ دلار برآورد می‌شود.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.