خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 05 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار رئیس سابق بانک اسرائیل درباره تبعات ویرانگر جنگ غزه

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 23:22
رئیس سابق بانک رژیم صهیونیستی اعتراف کرد ادامه جنگ در نوار غزه تبعات بسیار ویرانگری بر اقتصاد اسرائیل داشته و امکان فروپاشی خدمات عمومی وجود دارد.
اسرائيل،جنگ،اقتصادي،افزايش،كارشناس،اقتصاد،انزواي،شدت،تاثير،ب ...

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه اقتصادی کاکالیست در گفتگویی با کارنیت فلاگ رئیس سابق بانک اسرائیل از حال و اوضاع وخامت بار اقتصاد اسرائیل در سایه ادامه جنگ و انزوای بین المللی که تل‌آویو دچار آن شده، پرده برداشت.
این کارشناس اقتصادی اسرائیلی به این رسانه تخصصی اقتصادی گفت، بودجه سال 2025 که کنست آن را در مارس گذشته به تصویب رساند، ساختاری نگران کننده و پیچیده دارد، حال چه به دلایل سیاسی یا به خاطر جنگ مستمر این بخش مخارج هنگفت مندرج در این بودجه منجر به افزایش کسری شده و رشد را هم به شکل منفی تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.
به اعتقاد این کارشناس که در مرکز پژوهش‌های دموکراسی در دانشگاه عبری قدس به عنون کارشناس ارشد اقتصادی فعالیت می‌کند، اقتصاد اسرائیل در این راستا به سوی فروپاشی پیش می‌رود.
فلاگ در پاسخ به پرسش کالکالیست در رابطه با دلایل بکارگیری این واژه شدید گفت:
چون خدمات عمومی مانند آموزش، بهداشت، تامین اجتماعی و حتی سرمایه گذاری در زیر ساخت‌ها تاثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی و توسعه دارند، حتی قبل از جنگ هم این خدمات در اسرائیل در سطح پایین قرار داشتند و اکنون با افزایش هزینه‌های جنگ و افزایش بدهی‌ها این شرایط بدتر هم شده است.
او در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به از سرگیری جنگ در نوار غزه و استنکاف کابینه از مشخص کردن موعدی برای پایان جنگ گفت، با ادامه جنگ و افزایش شدت آن، بدیهی است که باید منابع جدیدی را برای هزینه‌های آن در بودجه 2025 در نظر گرفت، این منابع معمولا از طریق کاهش هزینه‌ها در بخش‌های خدماتی صورت می‌گیرد، این در حالی است که قرار نیست بودجه‌های اختصاص یافته به اعضای ائتلاف حاکم دستخوش کاهش شود.
این به آن معنی است که خدمات بیشترین ضربه و ضرر را خواهند دید، در کنار آن ما شاهد شکل‌گیری انزوای اسرائیل در صحنه بین المللی هستیم و اگر این انزوا عمیق تر شود خطری بالقوه علیه اقتصاد اسرائیل خواهد بود، اسرائیل به شدت به روابط با جهان خارج متکی است، بخش عمده‌ای از اقتصاد ما به صادرات تکیه دارد و در این عرصه مشغول رقابت است، در بعد پژوهش و توسعه هم متکی به روابط دانشگاهی و راهبردی است، در عین حال برای حفظ توانمندی خود به واردات کشتی، هواپیما و سلاح وابسته است.
همین مسئله باعث می‌شود تا ریسک‌های اقتصادی و نه فقط امنیتی ما افزایش پیدا کند.
او در ادامه این گفتگو اعتراف کرد، بیش از 40 سال است که به عنوان کارشناس اقتصادی فعالیت کرده است اما تا به امروز بحرانی به این شدت، زمان بری و تاثیر گذاری وسیع را ندیده است.
به گفته وی، اسرائیل امروز با یک بحران مواجه نیست بلکه بحران‌های متعددی است که از کودتای قضائی و چند دستگی عمیق در کنار قطب بندی‌های صورت گرفته آغاز شد تا بعد از آن جنگ بی پایان و ازلی را هم در پس آ نشاه باشیم، جنگی که هیچ پایانی برای آن در افق دیده نمی‌شود، اکنون نیز با انزوای اسرائیل در صحنه جهانی مواجه شده‌ایم من تا به امروز بحرانی به این حجم و گستردگی ندیدم.
انتهای پیام/