خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

موفقیت یزد در ریشه‌کنی موارد جدید تالاسمی ماژور - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 19:13
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در نشست شورای سلامت استان، با اشاره به اهمیت آگاهی بخشی و پیشگیری از بیماری های ژنتیکی، گفت: تالاسمی یک بیماری ژنتیکی است که عمدتاً فرآیند تولید هموگلوبین در بدن را مختل می کند.
تالاسمي،يزد،استان،مبتلا،پزشكي،قرار،فرحزادي،ماژور

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدهادی فرحزادی بعد از ظهر امروز در نشست صورای سلامت علوم پزشکی یزد، گفت: در حال حاضر 250 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور در استان یزد تحت درمان و مراقبت‌های حمایتی قرار دارند.
با وجود نبود درمان قطعی برای این بیماری، خدمات پزشکی و حمایتی با هدف ارتقای کیفیت زندگی بیماران و افزایش طول عمر آن‌ها در حال ارائه است.
وی با اشاره به موفقیت چشمگیر برنامه‌های پیشگیرانه در استان خاطرنشان کرد: از سال 1376 تاکنون، برنامه غربالگری تالاسمی در یزد آغاز شده و نتایج آن بسیار مؤثر بوده است.
طی این مدت، بروز موارد جدید تالاسمی ماژور در استان به صفر رسیده و این موفقیت حاصل تلاش مشترک نظام سلامت و مشارکت مردم است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: هم‌اکنون 430 زوج ناقل تالاسمی مینور در استان شناسایی شده‌اند که در گروه پرخطر قرار دارند.
این زوج‌ها تحت پوشش مشاوره‌های تخصصی، آموزش‌های لازم و انجام آزمایش‌های رایگان قرار گرفته‌اند تا از تولد نوزادان مبتلا جلوگیری شود.
فرحزادی در پایان با تأکید بر اهمیت مشارکت عمومی در این زمینه گفت: پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی نیازمند فرهنگ‌سازی، آگاهی عمومی و جدیت در انجام غربالگری پیش از ازدواج است.
اگر این اقدامات به‌طور فراگیر دنبال شود، می‌توان امیدوار بود که این بیماری به‌طور کامل ریشه‌کن شود.
انتهای پیام/781/