درباره سریال کمدی جدید نمایش خانگی/ شروع کم جان «اجلق معلق»
با وجود سهم اندک کمدی ها در میان سریالهای جنایی، تاریخی و عاشقانه نمایش خانگی، آثار معدود این ژانر هم رمقی برای خنداندن و سرگرم کردن مخاطبان ندارند.

به گزارش مشرق، سریال «اجل معلق» به کارگردانی عادل تبریزی و تهیه کنندگی ابراهیم عامریان، کمدی جدید نمایش خانگی است که قسمت نخست آن در اولین جمعه خردادماه از فیلمنت پخش شد و بناست در ۲۰ قسمت، اوقات فراغت علاقه مندان به این ژانر را در تابستان پر کند.
در این سریال سه بازیگر کمدی شناخته شده یعنی رضا عطاران، عباس جمشیدی فر و بهزاد خلج نقش آفرینی می کنند که بازی هایشان در اولین قسمت، متفاوت به نظر نمی رسید ضمن اینکه سناریو هم قلابهای گیرایی برای به دام انداختن مخاطب نداشت.
عادل تبریزی که فیلم های کمدی او «گیج گاه» و «مفت بر» در گیشه چندان موفق نبودند و در فهرست کم فروش ترین فیلمسازان کمدی قرار می گیرد با «اجل معلق» اولین تجربه سریال سازی اش را در شبکه نمایش خانگی تجربه می کند.
البته پیش از این، سریال «جناب عالی» را با استانداردهای تلویزیون ساخته بود که شنیده هایی مبنی بر پخش نوروزی آن از صدا و سیما وجود داشت اما در نهایت پس از نوروز ۴۰۱ از تلوبیون پخش شد.
سریال کمدی فانتزی «اجل معلق» قصه بیکار شدن دو دوست به نامهای داوود شلغم (رضا عطاران) و غلام کله کدو (عباس جمشیدی فر) را تعریف می کند که در میانسالی زیر فشارهای معیشتی و مشکلات شخصی، کم آورده اند اما با ورود شخصیت سومی به نام «اجل معلق»، زندگی آن دو دستخوش تغییراتی می شود.
سریال در قسمت اول، همه تلاشش را می کند که مخاطب را بخنداند اما به دلیل فقر فیلمنامه در خلق موقعیت های طنز، ناکام می ماند حتی دیالوگ های که بین زوج عطاران- جمشیدی فر رد و بدل می شود، جانی برای کش آوردن لبخند روی صورت بیننده ندارد.
مخاطب در قسمت اول شاهد بزن بزن های بی منطقی است که این روزها به پاشنه آشیل آثار کمدی تبدیل شده و کارگردان هرجا کم می آورد برای هیجان بخشی به قصه، یک دعوای ساختگی بین شخصیت ها می سازد و با ایجاد موقعیت های تکراری خودزنی، به دنبال گرفتن خنده از مخاطب است.
تمام بار کمدی قسمت اول «اجل معلق» روی دوش طنازی ها و بداهه پردازی های رضا عطاران است که به دلیل حضور افراطی این بازیگر در آثار کمدی، ادا و اطوارهایش روی دور تکرار افتاده و دیگر بامزه نیست.
شکست فیلم های اخیر عطاران روی پرده سینما هم خبر از سوخت شدن این مهره می دهد که دیگر با مزه ریختن هایش نمی تواند ضعف سناریو و نبود خلاقیت را در آثار کمدی جبران کند.
آنچه از سناریوی قسمت اول «اجل معلق» برمی آید، طنز چندان دندانگیر و درگیرکننده ای نیست و با وجود اینکه فیلمنامه نویس سریال، حمزه صالحی نویسنده آثار پرفروشی چون فسیل، تگزاس ۲ و ۳، دینامیت، بخارست و ۷۰ سی است اما موقعیت های خنده دار سناریو، چنان لاغر و کم جان است که توان خندان مخاطب سخت پست امروز را ندارد.
باید منتظر قسمت های بعدی و حضور جدی تر شخصیت سوم به قصه اصلی ماند و دید که در کنار زوج عطاران- جمشیدی فر چه موقعیت های طنازانه جدیدی بناست به این ماجرای فانتزی اضافه شود.
اینکه بهزاد خلج با داشتن تجربه های موفق نقش آفرینی در سریالهای جنایی و اجتماعی، می تواند در نقش اجل معلق، فضای مفرحی به قصه ببخشد و موقعیت های جدید و غافلگیرکننده ای را در کنار دو بازیگر طناز دیگر خلق کند.
منبع: قدس آنلاین