خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از غم فقدان تا بذر امید؛ روایت‌هایی از اهدای عضو در البرز - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 17:30
امروز در جمع کسانی بودیم که در اوج غم و اندوه، بذری از امید در دل ناامیدان کاشتند و با اهدای اعضای عزیزانشان، قصه ای از ایثار و عشق را جاودانه ساختند.
عضو،اهداي،جاني،عزيزان،البرز،پيوند،ياد،استان،دانشگاه،كشور،مغز ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، امروز به محفلی معنوی به نام اهدای عضو، اهدای زندگی که در محل پردیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز برگزار شد، دعوت و در جمع خانواده‌های اهداکنندگان حاضر شدیم تا یاد و خاطره‌ عزیزانی را گرامی بداریم که با سخاوتمندی بی‌دریغ، جان دوباره به همنوعان خود بخشیدند.
آنان که در اوج غم و اندوه، بذری از امید در دل ناامیدان کاشتند و با اهدای اعضای عزیزانشان، قصه‌ای از ایثار و عشق را جاودانه ساختند.
هر قلبی که امروز در سینه‌ای دیگر می‌تپد، هر نفسی که از ریه‌های اهدایی به جریان می‌افتد و هر نوری که در چشمان پیوندی می‌درخشد، همگی گواهی بر فداکاری آن فرشتگان زمینی و خانواده‌های صبورشان است که امروز با در دست داشتن قاب عکس عزیزانشان در این محفل حضور یافته‌اند و معتقدند اگرچه جسم همسر، فرزند، پدر یا مادرشان در این دنیا حضور فیزیکی ندارد اما در گوشه دیگری از این سرزمین قلبی به یاد آن‌ها می‌تپد و ریه‌ای نفس می‌کشد.
این خانواده‌های داغدار اما سربلند، با تصمیمی آسمانی، نه‌تنها رنج فقدان را به جان خریدند، بلکه فرصت زندگی را به انسان‌های دیگری هدیه دادند که ماه‌ها در انتظار بخشش جانی دوباره بودند.
امروز اشک این عزیزان نه‌فقط از روی دل‌تنگی بلکه از سر ذوق دوباره تپیدن قلب‌های عزیزانشان است.
داغ فراق و شوق زندگی
کودکی که قاب عکس پدر را با عشق و دل‌تنگی می‌بوسد، مادر و پدر رادین هفت ساله که بسیار از این اقدام خود خرسند هستند، اشک‌های مادری که 9 ماه در فراق فرزندش می‌سوزد اما به دلیل تپش قلب او در بدنی دیگر شاد و خوشحال است، همه و همه لحظات زیبایی را در این مراسم رقم می‌زنند.
اشک‌های آن‌ها بذر امید و رحمت است چراکه لبخندی را بر لبان پیوندشدگان بخشیده است.
خانم جوانی که تصویری از یک کودک را در آغوش گرفته و به این مراسم وارد می‌شود در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از کرج چنین روایت می‌کند که خداوند پس از 15 سال به آن‌ها فرزندی عطا کرده اما بر اثر تشنج، دچار مرگ مغزی می‌شود و پدر و مادر با اهدای اعضای وی به هشت نفر جانی دوباره بخشیده‌اند و از این اقدام خود بسیار راضی و خشنود هستند.
مادر بی‌قراری در جای دیگری از این مراسم عکس پسر جوانش را در دست گرفته که دو ماه است در فراق وی می‌سوزد.
اشک امانش را نمی‌دهد تا با ما سخن بگوید اما لابلای بی‌قراری‌هایش از اینکه چنین تصمیمی گرفته خوشحال است و اذعان می‌کند سخت‌ترین امضای عمرش را پای برگه اهدای عضو فرزندش زده است اما احساس می‌کند پسرش در گوشه دیگری از این سرزمین نفس می‌کشد.
اهدای عضو باید به فرهنگ تبدیل شود
امیرعباس واعظی، معاون درمان دانشگاه علوم‌ پزشکی استان البرز در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره گذشتگان‌ این جمع و آرزوی صبر برای بازماندگان‌ آن‌ها گفت: آسمان این سرزمین به‌قدری وسیع و زیباست که محال است این قهرمانان را فراموش کند زیرا اعضای بدن آن‌ها در خاک خفتن را نپذیرفت و خونی در رگ‌های چشم‌انتظاران‌ جاری کرد.
ما امروز اینجا گرد هم ‌آمده‌ایم تا به‌نوعی یاد و خاطره عزیزان به ظاهر ازدست‌رفته را گرامی بداریم.
وی تأکید کرد: این اقدام زیبا باید از طریق رسانه‌ها به یک فرهنگ تبدیل شود تا ما نیز سفیر این پیام و این ایثارگری باشیم و علاوه بر همدردی با خانواده‌های اهداکننده، دیگران را نیز به این ‌امر تشویق کنیم.
شاید اگر پای صحبت‌های گیرندگان و اهداکنندگان عضو بنشینیم، ساده‌تر می‌توانیم این واقعیت سخت را بپذیریم که با اهدای عضو می‌توانیم جانی دوباره به بیماران ببخشیم.
معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی استان البرز ضمن قدردانی از تیم‌هایی که در کشور در حال فعالیت هستند تا با هر جانی که از دست می‌رود، جانی تازه به هشت نفر بخشیده شود، عنوان کرد: بر اساس آمارهای به‌دست‌آمده در سال گذشته 180 نفر از طریق دریافت عضو جانی تازه گرفتند و بر اساس جمعیت هر استان، البرز در رده‌های خوب و بالای کشور قرار دارد.
پیوند 4500 عضو در کشور در دو سال اخیر
واعظی با اشاره به برخی تصورات نادرستی که از مرگ مغزی در میان مردم وجود دارد، بیان کرد: باورهای اشتباه باید در جامعه تعدیل و این فرهنگ ترویج شود زیرا هنوز هم برخی انسان‌ها تعریف واقعی مرگ مغزی را نمی‌دانند که اگر بدانند به اصلاح و تکمیل باورها کمک می‌کنند.
وظیفه ما نیز در دانشگاه علوم پزشکی این است که در راستای کاهش بیماری‌هایی که باعث می‌شوند هر 10 دقیقه یک نفر نیاز به اهدای عضو پیدا کند گام برداریم.
وی افزود: در کشور ما طی دو سال گذشته 4 هزار و 500 مورد پیوند انجام شده که بیشتر آن‌ها پیوند کلیه بوده است.
از سه هزار اهداکننده مرگ مغزی تقریباً توانسته‌ایم یک‌سوم آن را به پیوند مؤثر برسانیم که اگر این عدد را به دو هزار مورد برسانیم شاهد آمار نجات بخشی در کشور خواهیم بود.
بنده به‌عنوان یک متخصص کبد و گوارش روزانه یا ماهانه جوان‌های زیادی را می‌بینم که به دلیل نبود مورد مناسب برای پیوند کبد فوت می‌کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی استان البرز خاطرنشان کرد: بیماری‌های متابولیک مانند کبد چرب، سوءمصرف الکل و بیماری‌های خودایمنی مرگ‌ومیر فراوانی را به خود اختصاص داده‌اند و وظیفه ما در این میان، تلاش برای کم شدن نیاز بیماران به دریافت عضو است اما در کل در این شهر بزرگ در هر نگاه و نفسی که تازه می‌شود، عشق و نوع‌دوستی جاری است.
ما نیز در برابر عظمت روح این دل‌های بزرگ سر تعظیم فرود می‌آوریم و می‌دانیم که نام عزیزان سفرکرده‌ تا ابد در قلب‌های کسانی که از اعضای آن‌ها زندگی دوباره یافته‌اند، زنده خواهد ماند.
امید که این اقدام خداپسندانه، تسلی خاطر بازماندگان و روشنی‌بخش راه آینده‌ی آنان باشد.
بی‌شک، ایثار این عزیزان، الهام‌بخش تداوم این حرکت انسانی خواهد بود.
یاد عزیزان ازدست‌رفته آن‌ها گرامی و راهشان پر رهرو باد.
انتهای پیام/