تکریم و تجلیل از سرآمدان علمی البرز/ نخبگان خانهدار میشوند - تسنیم
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز از برگزاری آیین تجلیل و تکریم سرآمدان علمی استان با حضور مسئولان بنیاد ملی نخبگان و استان البرز در تاریخ 19 خردادماه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمد نبیونی، رئیس بنیاد نخبگان استان البرز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری آئین تجلیل و تکریم سرآمدان علمی استان البرز با حضور مسئولان بنیاد ملی نخبگان و استان در تاریخ 19 خردادماه خبر داد و گفت: در این مراسم از علی اسدی، از اساتید دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و منصور رضوی از پژوهشگاه مواد و انرژی تجلیل میشود.
وی مطرح کرد: شورای علمی بنیاد نخبگان بهطور سالانه، چهرههای برجسته علمی را بهعنوان سرآمدان علمی انتخاب و از آنها تجلیل میکند.
هدف از این اقدام، معرفی سرآمدان به نسل جوان و الگوسازی برای نسل جوان در عرصههای علمی، فرهنگی و ادبی است.
در فرآیند معرفی سرآمدان علمی، اقداماتی بهمنظور شناخت هرچه بیشتر این چهرههای برجسته و الگو قرار دادن آنها برای نسل جوان انجام میشود.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز ادامه داد: ابتدا تاریخچه زندگی یا کتابچه زندگینامه سرآمد علمی تهیه و در مرحله بعدی، فیلمی مستند از زندگی این افراد تولید و از سیمای مرکز استان البرز و نیز شبکه 4 پخش و این افراد بهعنوان سرآمدان علمی به سایر استانها نیز معرفی میشوند.
انتخاب و معرفی سرآمدان علمی بر اساس شاخصههای علمی بسیار سختگیرانهای صورت میگیرد.
نبیونی افزود: این افراد معمولاً دارای سوابق برجستهای در سطح ملی هستند، از جمله اینکه پیشتر بهعنوان اساتید برگزیده ملی انتخاب شده، عنوان پژوهشگر ملی را کسب کرده، استاد نمونه کشوری بوده و یا به مرتبه استاد ممتاز رسیدهاند، دارای تألیفات علمی متعدد هستند و سابقه اجرای پروژههای تحقیقاتی بسیاری را دارند.
همچنین در اردیبهشتماه مراسم اهدای جایزه ملی علامه طباطبایی با حضور رئیسجمهور برگزار شد.
جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی
وی با اشاره به اینکه این جایزه که بزرگترین و بالاترین جایزه علمی کشور محسوب میشود، سالانه توسط بنیاد ملی نخبگان به برگزیدگان اهدا میشود، عنوان کرد: امسال آقای شعبانی، زاده استان البرز و یکی از روستاهای طالقان، در میان برگزیدگان این جایزه ارزشمند قرار داشت که موجب افتخار مردم استان البرز است.
او عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بوده و اصالتاً اهل استان البرز است.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز با اشاره به اجرای سه دوره طرح جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی، یکی از دغدغههای اصلی نخبگان را یافتن شغل مناسب و جایگاهی مرتبط با رشته، تقاضا و علاقه آنها دانست و بیان کرد: در سه دوره فراخوان این طرح، تعدادی از شرکتکنندگان از استان البرز نیز پذیرفته و در مسیر نخبگی در دستگاههای اجرایی مختلف مشغول به کار شدهاند.
نبیونی با اشاره به اینکه این افراد از طریق شیوهنامه نگهداشت نخبگان، در موقعیتهای مناسب در همان محل خدمت قرار میگیرند، فراخوان چهارم این طرح در حال آمادهسازی و در استانها، لیست نیازهای دستگاههای اجرایی به جذب نخبگان در حال تهیه است و از تمامی دستگاهها خواسته شده تا نیازهای خود را اعلام کنند که تاکنون تعداد قابلتوجهی از دستگاههای مختلف استان نیازهای خود را اعلام کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: این نیازها همزمان به بنیاد نخبگان استان البرز و دستگاه متبوعشان نیز اعلام میشود و بر اساس توافق با سازمان امور اداری و استخدامی کشور، به کدهای استخدامی تبدیل میشود.
هنگامی که متقاضیان در فراخوان چهارم شرکت کنند و نخبه بودن آنها احراز شود، این امر به منزله قبولی در آزمون استخدامی کشوری بوده و به محلهایی که در آن تخصص موردنیاز است، معرفی میشوند.
جذب 20 درصد از جذب هیئت علمی دانشگاههای کشور از مسیر نخبگی
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز با بیان اینکه کدهای استخدامی این افراد پیش از فرآیند گزینش و ارزیابیهای اولیه آماده شده و تبدیل شدن آنها به کارشناس یا نیروی رسمی دولت به سرعت انجام خواهد شد، اظهار کرد: در حال حاضر، فراخوانهای جذب نخبگان به شکل فصلی برگزار میشود.
در فصل بهار، جذب نخبگان هم در دستگاههای اجرایی و هم در قالب هیئت علمی دانشگاهها با فاصله کوتاهی از یکدیگر انجام میشود.
نبیونی از طرح جذب نخبگان بهعنوان هیئت علمی دانشگاهها و مراکز علمی و فناوری و علمی پژوهشی، بهعنوان طرح «جهت» یاد و اذعان کرد: در این راستا افراد پس از احراز نخبگی، به دانشگاههایی که خود تمایل به عضویت در هیئت علمی آنها را دارند و آن دانشگاه نیز به رشته و تخصص آنها نیاز دارد، معرفی میشوند.
در حال حاضر، 20 درصد از جذب هیئت علمی دانشگاههای کشور از طریق مسیر نخبگی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه این طرح پیش از این در بین نخبگان به نام طرح شهید شهریاری نیز شناخته میشد که مربوط به جذب هیئت علمی از طریق مسیر نخبگی است، به دغدغههای نخبگان در خصوص یافتن شغل مناسب اشاره و اعلام کرد: در فراخوان جذب در دستگاههای اجرایی، فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند شرکت کنند، اما برای جذب بهعنوان هیئت علمی، داشتن مدرک دکتری الزامی است.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز خاطرنشان کرد: جذب تعدادی از نخبگان با علاقه خود در آموزشوپرورش نیز طی سه دوره فراخوان با استقبال خوبی روبرو شده است.
امید آن میرود در دوره چهارم نیز بتوانیم با شناسایی نیازهای جامعه نخبگی برای اشتغال در مجموعه آموزشوپرورش و همچنین بهرهمندی مجموعه تعلیم و تربیت از ظرفیت نخبگان در قالب معلم و دبیر، به بهبود وضعیت این حوزه کمک کرد.
چه کسانی مشمول طرح شهید وزوایی میشوند؟
نبیونی اظهار کرد: طرح شهید وزوایی در بنیاد ملی نخبگان فعال است و بهعنوان جایزه تحصیلی شناخته میشود.
دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند با تقاضای خود در یک رقابت ملی شرکت کنند و در صورت احراز شرایط نخبگی، مشمول این جایزه تحصیلی شوند.
این جایزه به مدت یک سال در اختیار آنها قرار میگیرد و امکان تمدید آن برای سالهای بعد نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: درصورتیکه افراد سه یا چهار بار از جایزه تحصیلی شهید وزوایی بهرهمند شده باشند، میتوانند در دوره دکتری از طرح پژوهشیار استفاده کنند.
این طرح شامل دانشجویان دکتری که بهصورت تماموقت مشغول تحصیل در دانشگاه هستند، میشود و حقوق مناسب به همراه سایر تسهیلات در اختیار آنها قرار میگیرد تا بتوانند بدون دغدغه به تحصیل در دوره دکتری بپردازند و بهموقع فارغالتحصیل شوند.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز توضیح داد: یکی از دلایل رسوب و طولانی شدن دوره تحصیل دکتری ممکن است نیاز دانشجویان به کار پارهوقت یا تماموقت برای تأمین هزینههای زندگی و شرایط سنی آنها باشد.
طرح پژوهشیار با در نظر گرفتن این موضوع، منابع مالی لازم را در اختیار دانشجویان قرار میدهد تا بتوانند بهصورت تماموقت به کار پژوهشی و پروژه دکتری خود بپردازند.
نبیونی تصریح کرد: یکی از رویدادهایی که طی چهار سال گذشته شکل گرفته، جشنواره ملی امیرکبیر است که در قالب پایاننامهها و رسالههای تقاضامحور یا کارفرمامحور برگزار میشود و به دلیل داشتن شاخصهای علمی مناسب، در زمره یکی از رویدادهای مورد تائید بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته است.
برگزیدگان این جشنواره میتوانند از امتیازات حوزه نخبگانی بهرهمند و جزو جامعه نخبگانی محسوب شوند.
تأمین مسکن نخبگان در دستورکار است
وی افزود: این رویداد مهم از این پس میتواند بهعنوان بخشی از شبکه نخبگانی یا مسیر نخبگی تلقی شود.
استان البرز پایگاه و خاستگاه این جشنواره بوده که بیشتر بر گفتمان تقاضامحور بودن پایاننامهها و رسالهها تأکید دارد.
این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که همواره این نقد مطرح بوده که پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی اغلب در حد تئوری باقی میمانند و مشکلات واقعی جامعه را حل نمیکنند.
رئیس بنیاد نخبگان استان البرز اضافه کرد: جشنواره ملی امیرکبیر با رویکرد تقاضامحوری، کارفرماهایی را که از این نوع پایاننامهها و رسالهها حمایت میکنند، معرفی میکند.
همچنین، پایاننامهها و رسالههایی که به حل یک مسئله خاص در سطح کشور یا استان میپردازند یا درصدد حل آن برآمدهاند، در این جشنواره با یکدیگر به رقابت میپردازند که این یک رویداد مثبت ارزیابی میشود.
نبیونی ضمن ابراز امیدواری از اینکه امسال این جشنواره با پشتوانه حمایتی و تائید بنیاد ملی نخبگان، در سطحی بهتر و مناسبتر برگزار شود، اذعان کرد: تأمین مسکن نخبگان، در دستور کار بنیاد ملی نخبگان و مورد تأکید مقامات عالی کشور قرار دارد.
این طرح در استانهای مختلف پیگیری میشود و اعضای هیئت علمی جوان دانشگاهها و دانشجویان متأهل دکتری که در مسیر نخبگی قرار دارند، مشمول آن میشوند.
وی با اشاره به اینکه در استانها، با اختصاص زمین به این گروهها و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مسئله مسکن نخبگان در حال پیگیری است، خاطرنشان کرد: امید است این اقدام در استان البرز نیز بهزودی آغاز و با فراهم شدن مقدمات لازم، امکان اختصاص زمین با دریافت هزینه آمادهسازی و اعطای تسهیلات ساخت به استادیاران جوان و نخبگان متأهل مقطع دکتری فراهم شود.
انتهای پیام/