اصفهان بیش از 13 هزار بیمار مبتلا به اماس دارد - تسنیم
عضو انجمن ام اس اصفهان گفت: طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان بیشتر از 13 هزار نفر در سطح استان به ام اس مبتلا هستند که این میزان معادل 10 درصد از کل بیماران کشور است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مسعود اعتمادیفر در نشست خبری روز جهانی اماس با بیان اینکه در حال حاضر حدود 3 میلیون بیمار مبتلا به اماس در سطح جهان شناسایی شدهاند، خاطرنشان کرد: طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان بیشتر از 13 هزار نفر در استان به اماس مبتلا هستند که این میزان معادل 10 درصد از کل بیماران کشور است.
وی با بیان اینکه شیوع بیماری اماس در بین خانمها بین 4 برابر بیشتر از آقایان است، افزود: سن شایع ام اس بین 18 تا 35 سالگی است اما احتمال ابتلا به این بیماری بیشتر در سن 25 سالگی بیشتر و در کودکان و افراد بالای 50 سال بسیار نادر است.
این عضو هیئت مدیره انجمن اماس اصفهان با تأکید بر اینکه بیماری اماس در همه دنیا دیده شده، خاطرنشان کرد: این بیماری در برخی از مناطق جهان مانند شمال اروپا، آمریکا، اروپا، کانادا و استرالیا شیوع بیشتری دارد و در برهی مناطق دیگر از جمله شرق آسیا و آفریقا کمتر دیده میشود.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر بیماری اماس در خاورمیانه شیوع قابل ملاحظهای پیدا کرده و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و طی سالهای دهه اخیر تعداد بیماران مبتلا به اماس در سطح کشور افزایش چشمگیری داشته و در حال حاضر 130 هزار نفر در کل کشور به این بیماری مبتلا هستند.
اعتمادیفر با بیان اینکه در استان اصفهان از هر هزار نفر 2 نفر به اماس مبتلا میشوند که این آمار در کلانشهر اصفهان 3 نفر به ازای هر هزار نفر میرسد، خاطرنشان کرد: در برخی از استانهای کشور سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر و همچنین شهرهای خور و بیابانک، نائین اردستان شیوع بیماری اماس در آنها پایین است اما اصفهان و کاشان جزو شهرهایی هستند که بالاترین نرخ ابتلا به بیماری را دارند.
وی با اشاره به اینکه علت بروز این بیماری تاکنون مشخص نشده است، متذکر شد: اماس یک بیماری خودایمنی است که شیوع آن در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده و برخی عوامل از جمله بیماریهای ویروسی، استعمال دخانیات، چاقی، عدم تحرک، کمبود ویتامین D، تغییر سیستم غذایی و سبک زندگی در ابتلا و گسترش آن تاثیر دارند.
این عضو هیئت مدیره انجمن اناس اصفهان با اشاره به اینکه خواب رفتن و یا ضعف دست و پا و تاری دید یک و یا دو طرفه، شایعترین علائم اماس است، ادامه داد: تشخیص این بیماری نسبت به گذشته سادهتر شده و در 99 درصد موارد از طریق امآرآی، علائم بالینی و بررسی مایع مغزی و نخاعی قابل تشخیص است.
وی با بیان اینکه درمان بیماری اماس در اصفهان از سال 1368 شروع شده، متذکر شد: در حال حاضر برای بیماری اماس 21 داروی مختلف وجود دارد که برخی از آنها میتوانند علائم را به طور کامل از بین ببرند و در 70 تا 80 درصد موارد مؤثر هستند.
اعتمادیفر با تاکید بر اینکه شرکتهای دارویی ایرانی حامی قدرتمند بیماران اماس هستند، افزود: از کل داروهای موجود برای بیماری اماس حدود 17 دارو در داخل کشور تولید میشود که این آمار در کل دنیا بینظیر است.
وی با بیان اینکه اصفهان در زمینه فعالیتهای علمی و درمانی اماس سرآمد کشور است، متذکر شد: در ایران داروهای اماس به بیماران رایگان ارائه میشوند، حتی برای کسانی که بیمه ندارند؛ این درحالیست که در کشورهایی مثل آمریکا، هزینههای درمان ممکن است به 50 هزار دلار برسد.
وی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران پیرامون تاثیر آلودگی هوا در گسترش بیماری اماس گفت: نمیتودن نقش آلودگیهای زیستمحیطی، آلودگی هوا و ریزگردها را در تضعیف سیستم ایمنی رد کرد اما این عوامل در مشکلاتی مثل چاقی و گسترش بیماریهای ویروسی ندارند.
وی با بیان اینکه انجمن اماس اصفهان فعالترین انجمن در کل کشور است، خاطرنشان کرد: انجمن اماس اصفهان قدیمیترین انجمن کل کشور است که از بیماران حمایت میکند و همزمان با روز جهانی اماس، برنامههای متنوعی در حوزههای آموزشی، علمی، درمانی و فرهنگی ارائه میدهد و خوشبختانه سطح آگاهی شهروندان اصفهانی از این بیماری بسیار بالاست.
خدماتدهی انجمن اماس به بیش از 11 هزار بیمار در سال گذشته
در ادامه داود ترابی، مدیرعامل انجمن اماس اصفهان با بیان اینکه این انجمن در بین همه استانهای کشور بیشترین بیمار تحت پوشش را دارد، گفت: بیش از دو دهه است انجمن اماس اصفهان ایجاد شده و در حوزههای معیشتی، درمانی و دارویی به بیماران و خانوادههایشان خدماتی مانند تزریقات و پرستاری،ویزیت پزشکان متخصص، بازتوانی، فیزیوتراپی و کاردرمانی، مشاوره تعذیه و روانشناسی ارائه میدهد که این خدمات برای افراد کمبرخوردار رایگان است.
وی با بیان اینکه انجمن اماس اصفهان بودجه دولتی ندارد و تمام هزینهها توسط خیران پرداخت میشود، افزود: سال گذشته 11 هزار و 250 نفر از بیماران استان به این انجمن مراجعه و از خدمات ما استفاده کردند.
انتهای پیام/170