گردشگران برای دیدن سرسبزی به شیراز میآیند نه پل و آسمانخراش
شیراز-عضو شورای اسلامی شیراز با تشریح وضعیت بحرانی باغات این شهر گفت: باور کنید کسی برای دیدن پل و آسمانخراش به شیراز نیامده و گردشگران به امید دیدن یک شهر سبز و تاریخی به این شهر می آیند.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم کمالی امروز در یکصد و نود و ششمین جلسه علنی ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز با انتقاد شدید از وضعیت باغات شیراز، نسبت به نابودی این میراث طبیعی هشدار داد.
وی با ابراز تأسف از اینکه اگر هر روز و هر جلسه شورا بر باغات شیراز مرثیه بخوانیم کم است، گفت: باور کنید کسی برای دیدن پل و آسمانخراش به شیراز نمیآید، گردشگران به امید دیدن یک شهر سبز و تاریخی به این شهر می آیند.
وی با اشاره به اینکه شیراز نمیتواند همزمان پایتخت زیست محیطی آسیا باشد و روزانه بیش از ۲۴ متر از باغات خود را از دست بدهد، ادامه داد: اگر از مردم شیراز بپرسید، درخواست همیشگی آنها از مسئولان صیانت از باغات است؛ اما درست در برابر چشمان مسئولان، هکتار هکتار باغ میسوزد و سازه پشت سازه جای درخت رشد میکند.
کمالی با انتقاد از تغییر کاربری باغات قصردشت و ساخت و سازهای غیرمجاز، نسبت به سرنوشت باغات خارج از این محدوده ابراز نگرانی کرد و افزود: برای چندمین بار هشدار میدهم که دیگر باغی نمانده و همه در برابر این میراث زنده، مسئولیت تاریخی داریم.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز، کمبود آب، طولانی شدن دورههای آبیاری، ساخت و سازهای غیرمجاز، نبود سیاستهای تشویقی برای باغداران و عدم توجیه اقتصادی باغداری را از جمله مشکلات پیش روی باغات شیراز برشمرد و گفت: بیش از ۴۰ جلسه کمیته صیانت از باغات برگزار شده است و ما هر قدر بیشتر دویدیم کمتر به نتیجه رسیدیم.
وی با انتقاد از بیتوجهی مسئولان به موضوع باغات شیراز، گفت: متأسفانه صدایی از کسی در نمیآید و گوش شنوایی وجود ندارد.
بساز بفروشها سخت مشغول کارند، از خللهای قانونی باخبرند، مطلعتر از شهرداری عمل میکنند و خدا میداند دلالان بانفوذ تا کجاها وصلاند.
کمالی با اشاره به ناکارآمدی گشت همپوشان و عدم اجرای آرای کمیسیونهای ماده ۱۰۰ و دیوان عدالت اداری، ادامه داد: ۱۰ ماه است دستور تشکیل ناحیه ویژه باغات صادر شده اما تنها چیزی که از آن دیدهایم یک تابلو است.
نه تشکیلاتی، نه قدرت اجرایی و نه حتی اهمیت و جایگاهی!
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر اینکه به این نتیجه رسیدهایم که «نمیخواهند» نه اینکه «نتوانند»، افزود: وقتی هیچکس در این شهر نمیداند چه تعداد باغ در شیراز وجود دارد، کسی از مساحت باغات شیراز مطلع نیست، جایی ثبت نشده و آماری از آن در دست نیست، به ما حق بدهید فکر کنیم بنایی بر انجام کار وجود ندارد.
وی با بیان اینکه وضعیت مناسب نیست و در نقطه بحرانی تلف شدن باغات قرار داریم، خواستار تشکیل جلسه ویژه رسیدگی به شرایط وخیم باغات با حضور ریاست شورا، شهردار شیراز، دادستان مرکز استان، استاندار و مسئولان انتظامی و امنیتی شد.
کمالی با انتقاد از اینکه باغداران حقیقی از ساخت یک آلونک کارگری منع شدهاند، در حالی که دلالان هکتار هکتار باغ تخریب میکنند، از مسئولان خواست تا با مردم روراست باشند و در صورت عدم وجود عزم برای نگهداشت باغات، این موضوع را شفاف اعلام کنند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین به موضوع مدارسی که در دل باغات شکل گرفتهاند و با استفاده از آب و فضای سبز شهر، نماهای پرهزینه تدارک دیدهاند، اشاره کرد و از عدم پاسخگویی مدیرکل آموزش و پرورش به شورای شهر در این خصوص انتقاد کرد.
کمالی در پایان سخنان خود از کنشگران اجتماعی، دانشجویان و مردم خواست تا به داد باغات شیراز برسند و تأکید کرد: اگر دیرتر از این شود، تنها در کتابهای تاریخی باغات شیراز را پیدا خواهید کرد.