خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اسکان دانشجویان خارجی در تبریز زیرنظر دانشگاه است

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 16:30
رئیس دانشگاه تبریز، گفت: اماکنی که در حال حاضر در سطح شهر دانشجویان غیرایرانی را اسکان می دهند، باید زیرنظر دانشگاه تبریز باشند و مجوز لازم را از دانشگاه اخذ کنند و برای تحقق این کار باید با نهادهای ذی ربط مکاتبه شود.
دانشجويان،دانشگاه،تبريز،فرهنگي،علمي،خارجي،كشور،تحصيل،پذيرش،ب ...

محمدتقی اعلمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، در خصوص پذیرش، تحصیل، خدمات رفاهی، و وضعیت فرهنگی دانشجویان بین‌المللی، گفت: ابلاغ کلیه قوانین و مقررات ناظر بر پذیرش دانشجویان بین‌المللی به تمامی واحدهای دانشگاه و نظارت مستمر بر اجرای این آیین‌نامه‌ها، اصلاح روند پذیرش دانشجویان بین‌المللی بر اساس شیوه‌نامه جدید، بررسی پرونده تمامی دانشجویان بین‌المللی در حال تحصیل در دانشگاه به خصوص دانشجویان ورودی قبل از سال 1403 و اخذ روادید تحصیلی، اقامت و تایید سامانه جامع امور دانشجویان (saorg) از جمله اقدامات انجام شده در ارتباط با دانشجویان بین‌المللی است.
وی ادامه داد: همچنین بررسی مدارک تحصیلی و ریزنمرات صادره از دانشگاه‌های کشور متبوع دانشجویان بین‌المللی در حال تحصیل در دانشگاه و تکمیل مدارک ناقص، بررسی وضعیت بسندگی زبان فارسی و زبان دوم دانشجویان بین‌المللی در حال تحصیل در دانشگاه و حذف تمامی واحدهای اخذ شده (اعم از درس، پایان‌نامه، رساله و آزمون جامع) دانشجویان فاقد گواهی بسندگی مورد تایید مرکز آزفای دانشگاه در نیم‌سال دوم سال تحصیلی 1403-1404 به جز درس زبان فارسی و تعیین نوع و تعداد خوابگاه دانشجویان بین‌المللی در 3 سطح 1، 2 و 3 بخش دیگری از فعالیت‌های دانشگاه در خصوص دانشجویان بین‌المللی به‌شمار می‌رود.
رئیس دانشگاه تبریز در خصوص اسکان دانشجویان بین‌المللی نیز افزود: اماکنی که در حال حاضر در سطح شهر دانشجویان غیرایرانی را اسکان می‌دهند، باید زیرنظر دانشگاه تبریز باشند و مجوز لازم را از دانشگاه اخذ کنند و برای تحقق این کار باید با نهادهای ذی‌ربط مکاتبه شود.
اعلمی خاطرنشان کرد: تعیین شهریه تحصیلی و تمامی هزینه‌های مرتبط (آموزشی، رفاهی، فرهنگی و غیره) برای کل مقطع تحصیلی دانشجویان بین‌المللی و عقد قرارداد با این دانشجویان، تهیه پیوست فرهنگی دانشجویان بین‌المللی دانشگاه با توجه به شرایط محیطی و استانی، ملیت دانشجویان و امکانات موجود در سطح استان در چارچوب سیاست‌ها و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، تهیه شیوه‌نامه آموزش زبان فارسی به دانشجویان بین‌المللی به‌صورت حضوری در حین تحصیل و به‌صورت غیرحضوری (مجازی) قبل از پذیرش و تعیین یک عضو هیئت علمی به‌عنوان مشاور دانشجویان بین‌المللی در هر دانشکده از دیگر برنامه‌ها و فعالیت‌ها در این حوزه است.
وی در خصوص فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز برای دانشجویان ایرانی نیز گفت: در یک سال گذشته، بیش از دو هزار و 500 برنامه توسط مدیریت‌های امور فرهنگی و امور اجتماعی دانشگاه برگزار شده به‌طوری که بیش از 800 برنامه به همت مدیریت امور فرهنگی و مشارکت تشکل‌های دانشجویی و بخش ستادی و یک هزار و 698 برنامه توسط مدیریت امور اجتماعی و با مشارکت انجمن‌های علمی، کانون‌های فرهنگی و هنری و بخش ستادی برگزار شده است.
رئیس دانشگاه تبریز، مجموع دانشجویان خارجی در حال تحصیل در دانشگاه های سراسری ایران را 47 هزار نفر اعلام و بیان کرد: از این تعداد سه هزار و 400 نفر در دانشگاه تبریز مشغول به تحصیل در رشته‌ها و مقاطع مختلف تکمیلی هستند.
اعلمی عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، سوریه، افغانستان و چند کشور دیگر را از جمله ممالکی برشمرد که در دانشگاه تبریز دانشجو دارند و بر اساس آخرین آمارهای موجود بیش از 90 درصد آنها را دانشجویان عراقی تشکیل می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه به غیر از دانشجویان شاغل در دانشگاه‌های دولتی، حدود 60 هزار نفر نیز در دانشگاه آزاد اسلامی کشور دانشجوی خارجی وجود دارد، یادآور شد: در مجموع 80 درصد دانشجویان خارجی ایران را اتباع عراقی شامل می‌شود.
رئیس دانشگاه تبریز یکی از شاخص‌های مهم در ارزیابی دانشگاه‌های جهان در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی را پذیرش دانشجویان خارجی عنوان و اضافه کرد: اما این موضوع نباید بدون در نظر گرفتن جوانب امر و نیز بدون برنامه انجام شود، چون هر گونه بی‌تدبیری در این زمینه می‌تواند آثار و صدمات جبران ناپذیری بر جایگاه علمی و تحقیقاتی دانشگاه‌ها داشته باشد.
اعلمی ادامه داد: ما نباید تمرکز خود در پذیرش دانشحویان خارجی را روی کشور عراق معطوف کنیم، چرا که با توجه به همسایگی با چندین کشور و همچنین موقعیت خاص تبریز و آذربایجان شرقی می‌تواند نسبت به جذب دانشجو از کشورهای مختلف و متنوع اقدام کرد.
وی انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های معتبر و مهم کشورهای همسایه و جذب دانشجو از سامانه‌های مجازی را از جمله راهکارهای مهم و تاثیرگذار در پذیرش دانشجو از دانشگاه‌های مختلف و به ویژه همسایه عنوان کرد که می‌تواند در ارتقای رتبه‌بندی جهانی دانشگاه تبریز موثر واقع شود.
رئیس دانشگاه تبریز یکی از برنامه های اولویت‌دار دانشگاه تبریز را توجه به جهان بیرون و توسعه همکاری‌ها با دانشگاه‌ها و مراکز مختلف علمی قاره‌های مختلف بیان کرد و با تاکید بر اینکه در این مسیر برنامه‌هایی در دست تهیه و تدوین است، گفت: شمال آفریقا و منطقه قفقاز در این برنامه‌های توسعه‌ای بین‌المللی در راس قرار دارند و ما باید در این خصوص سرمایه‌گذاری موثری انجام دهیم.
اعلمی درآمدزایی را یکی از مهمترین فواید ارتباط با دانشگاه‌های خارجی دانست و افزود: در این راستا می‌توان با یک برنامه میان مدت و بلند مدت منایع مالی مهمی را وارد کشور کرد.
وی یادآور شد: هم اکنون 30 درصد درآمدهای دانشگاه تبریز از محل جذب دانشجویان خارجی تامین می شود که اگر برنامه های مورد نظر با جدیت پیگیری و عملیاتی شوند، به راحتی می توان این درامدها را تا 50 درصد افزایش داد.
رئیس دانشگاه تبریز از دانشگاه تبریز به عنوان یکی از برترین علمی کشور در حوزه‌های مختلف یاد و اضافه کرد: این مجموعه علمی دومین دانشگاه رسمی ایران است که دارای 20 دانشکده، 800 نفر عضو هیئت علمی، 24 هزار نفر دانشجو که 60 درصد آنها را دانشجویان تحصیلات تکمیلی شامل می‌شود و دارای چهار قطب علمی است که چنین ظرفیت‌هایی در کمتر مجموعه علمی و تحقیقاتی کشور به چشم می‌آید.
به گزارش تسنیم، حجت الاسلام مطهری اصل، نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت بالای حضور دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های استان، عنوان کرد: این حضور فرصت مهمی در حوزه فرهنگی محسوب می‌شود که باید از آن بهره گرفت.
وی با تأکید بر لزوم دقت آماری در مسائل فرهنگی خاطرنشان کرد: مدیریت مطلوب موضوعات فرهنگی نیازمند ارائه آمار دقیق است تا برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها بر مبنای واقعیت‌های موجود انجام گیرد.
انتهای پیام/