67درصد جامعه کم تحرک هستند/ سالانه 84 هزار نقر معلول می شوند
رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان کشور با اشاره به اینکه 67 درصد جامعه کم تحرک هستند، سالانه 84 هزار نفر معلولیت دائم می شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، جلیل کوهپایهزاده بعد از ظهر امروز در مجمع عمومی و سالیانه هیئت جانبازان و توانیابان استان که در سالن جلسات این اداره کل ورزشوجوانان کردستان برگزار شد، با اشاره به فعالیت 45ساله این فدراسیون که همزمان با حضور جانبازان در دوران جنگ تاسیس و قدرتمند کارش را شروع کرد، گفت: هر دوره پارالمپیکها در مسابقات افتخارآفرینی کرده و کمکاریهای کسب مدال در المپیک را جبران کردهاند که این ناشی از وجود استعدادها و ظرفیتهای فراوان در این حوزه است.
وی افزود: گرچه نتایج کسب شده توسط پارالمپیکیها قابل قبول بوده، اما آن چنان که باید و شاید نتوانستهایم از ظرفیتهای این حوزه بهره ببریم و کار نکرده زیادی داریم.
رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توان یابان کشور با بین به اینکه ورزش در سطح ملی جدی گرفنه نشده و تنها به دو تیم ملی خلاصه شده است، خاطرنشان کرد: جدا از بحث قهرمانی باید از احاظ همگانی نیز به ظرفیتهای این حوزه توجه کرد؛ 67 درصد جامعه کمتحرک هستند و در میان معلولان نیز وضعیت بدتر است.
وی با اشاره به اینکه جانبازان کل کشور آن چنان که باید و شاید تحرک جسمی نداشته و باید از لحاظ تفکری، تغییرات را حاصل کرد، عنوان کرد: البته بخش زیادی از کارها در کشور از جمله کردستان اطلاعرسانی نشده است.
در تیم ملی والیبال نشسته مردان 3نفر از والیبالیستها کردستانی است که یکی از آنها جزو نفرات منتخب پاراالمیپک 2028 شده است.
کوهپایهزاده وجود ورزشکاران کردستانی در تیمملی تنیس روی میز و دوومیدانی را از دیگر ظرفیتهای این حوزه برشمرد و عنوان کرد: با وجود کمبود محدودیتها، کارهای خوبی در استان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه این فدراسیون 9 رشته پارالمپیکی و 8 رشته غیرپارالمپیکی دارد، اظهار کرد: برای پیشرفت و توسعه غیر از انگیزه و منابع، استعداد نیروی انسانی لازم است که متاسفانه رشد معلولیتی در کشور رو به افزایش و سالانه 84هزار نفر معلولیت دائم در کشور تولید میشود که نصف آن مربوط به حوادث ترافیکی است.
کسب 185 مدال؛ جذب 400 ویلچر
رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان کشور از کسب 185 مدال در مسابقات پارالمپیک خبر داد و تاکید کرد: ظرفیت معلولان ذهنی نیز مورد توجه قرار گیرد، با وجود این میزان مدال تنها دو مدال به این حوزه بوده در حالیکه بایستی نصف مدالها مربوط به این بخش بود.
وی آموزش را جزو برنامه اولویتدار امسال فدراسیون ذکر کرد و گفت: امیدواریم که استعدادها را شناسایی و شکوفا کنیم.
ظرفیتهای خوبی داریم اما مربی نیست که آموزششان بدهد!
کوهپایهزاده از برگزاری دورههای آموزشی در فضای مجازی خبر داد و گفت: امسال به شدت دنبال جذب منابع جهت ایجاد و ارتقای زیرساختهای ورزش همگانی هستیم.
رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان کشور با اذعان به اینکه وزارت ورزش به جد کمبود منابع دارد، بیان کرد: امسال علیرغم همه تلاشها، بودجه وزارت ورزش 50 درصد افزایش یافت.
کوهپایهزاده از رئیس هئیت استانی خواست که ارتباط بین بخشی و روابطعمومی خود را ارتقا دهد و بهزیستی نیز همکاری لازم را در اجرای برنامهها داشته باشند.
در تلاش هستیم که 300 تا 400 ویلچر برای والیبال و تنیس جذب کنیم.
انتهای پیام/482/