خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ساماندهی اتباع در خراسان با ثبت بیومتریک در مرز دوغارون

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 16:13
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی از آغاز فرآیند ثبت بیومتریک اتباع خارجی در مرز دوغارون و تشدید اقدامات برای ساماندهی حضور قانونی مهاجران در استان خبر داد.
اتباع،ساماندهي،مشهد،رضوي،خراسان،امنيتي،خارجي،شمقدري،مسئله،در ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، امرالله شمقدری در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تمرکز بالای جمعیت اتباع خارجی در مشهد گفت: شش اولویت کلان در معاونت امنیتی و انتظامی در نظر گرفتیم که نخستین این اولویت‌ها، مدیریت مسئله اتباع خارجی، به‌ویژه اتباع افغانستانی است؛ معتقدیم اگر امروز به ساماندهی این جمعیت به‌صورت هدفمند و جامع نپردازیم، این موضوع در آینده‌ای نزدیک به یک چالش امنیتی جدی در کشور تبدیل خواهد شد.
وی با ارائه آماری از وضعیت اتباع در خراسان رضوی افزود: در حال حاضر،خراسان رضوی میزبان 396 هزار نفر از اتباع مجاز خارجی است.
برآوردهای ما نشان می‌دهد که تعداد اتباع غیرمجاز نیز 300 هزار نفر است؛ البته این آمار قطعی نیست، اما بخش زیادی از این جمعیت در کلان‌شهر مشهد زندگی و فعالیت می‌کنند.
سال گذشته، بیش از 680 هزار نفر از اتباع غیرمجاز از مرز دوغارون طرد شدند و در سال 1403، بیش از دو میلیون و صد هزار تردد از مرز رسمی دوغارون ثبت شده است.
شمقدری با تأکید بر استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در ساماندهی اتباع، اظهار داشت: در مسیر فصل جدید ساماندهی، ما نخستین بیومتریک سیار کشور را طراحی و تجهیز کردیم.
مینی‌بوس‌هایی ویژه برای ثبت مشخصات بیومتریک، شامل اثر انگشت، اسکن چشم و تصویر برداری چهره اتباع طراحی شده این اقدام در نقطه صفر مرزی، به‌ویژه در مرزهای ناآرام، در دستور کار قرار گرفته و از هفته گذشته نیز تیم‌های فنی ما در منطقه مستقر شده‌اند.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: پیش از این تنها اطلاعات مربوط به خروج اتباع ثبت می‌شد، اما اکنون برای ورود نیز این رصد کامل آغاز شده تا در زمینه تردد، اسکان و اشتغال اتباع بانک اطلاعاتی جامعی شکل گیرد.همچنین در شورای امنیت کشور و کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز این مسئله را با جدیت مطرح کردیم و بالغ بر 80 درصد جلسات مرتبط، به موضوع اتباع اختصاص یافت.
وی به ظرفیت‌های بالقوه در میان اتباع نیز اشاره کرد و گفت: در دانشگاه فردوسی مشهد هم‌اکنون دانشجویانی از 16 ملیت حضور دارند.
ما برای نخستین بار جلسه‌ای با مسئولان بین‌الملل دانشگاه‌های استان تشکیل دادیم تا خدماتی اختصاصی به این دانشجویان ارائه شود.
همچنین در حال بررسی راه‌اندازی واحدهای دانشگاهی در نقاط صفر مرزی و منطقه آزاد دوغارون هستیم تا تعامل علمی و فرهنگی با کشورهای همسایه توسعه یابد.
شمقدری درباره فعالیت‌های اقتصادی اتباع خارجی نیز گفت: با حضور 80 فعال اقتصادی افغان در استانداری جلسه‌ای برگزار شد و 80 درصد این نشست را به طرح دغدغه‌ها و پیشنهادهای این عزیزان اختصاص دادیم.
این فعالان می‌توانند با حمایت و ساماندهی درست، به بخشی از ظرفیت اقتصادی استان تبدیل شوند.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی در عین حال با صراحت افزود: بخش‌هایی از خشونت‌های اجتماعی در جامعه ممکن است ناشی از عدم ساماندهی اتباع باشد.
اما در برخورد با اخلالگران، برای ما تفاوتی میان تبعه خارجی یا شهروند داخلی نیست.
هر فرد یا گروهی که امنیت مردم را مختل کند، با برخورد قاطع قانونی مواجه خواهد شد.
وی به برنامه‌ریزی گسترده در حوزه ساماندهی اتباع اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار، همه مدیران ادوار مرتبط با حوزه اتباع را گرد هم آوردیم تا بیش از 30 سال تجربه اجرایی را به اشتراک بگذارند و از این ظرفیت در تدوین سیاست‌های جامع ساماندهی استفاده کنیم.
معاون استاندار خراسان رضوی از آب به‌عنوان دومین اولویت کلیدی خود یاد کرد و اظهار داشت: امروز اگر مسئله آب را به‌درستی مدیریت نکنیم، این موضوع نیز به یک بحران امنیتی تبدیل خواهد شد.
کشور ایران سالانه حدود 410 میلیارد مترمکعب ورودی آب دارد که 72 درصد آن تغییر می‌کند و تنها 6 درصد آن قابل بهره‌برداری است.
برخی مناطق مشهد با فرونشست زمین به عمق 24 سانتی‌متر مواجه هستند که این مسئله بسیار نگران‌کننده و هشدارآمیز است.
شمقدری با تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی و همکاری رسانه‌ها در حوزه بحران‌های آبی افزود: در مشهد و چناران، با وجود حفر صدها حلقه چاه، هنوز با بحران کم‌آبی مواجهیم.
رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی، تبیین واقعیت‌ها و پیشگیری از شرایط بحرانی نقش کلیدی دارند.
ما برای عبور از این بحران نیازمند همکاری جدی اصحاب رسانه، دستگاه‌های اجرایی و مردم هستیم.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با انسجام، برنامه‌ریزی و مشارکت همگانی، بتوانیم این اولویت‌های مهم را به‌خوبی مدیریت کرده و از تبدیل آن‌ها به تهدید، جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/282