راهحل بسیاری از مسائل در فعالیتهای نوآورانه دانشگاهیان است - تسنیم
سرپرست دانشگاه تهران در نشست خلاقیت و نوآوری در مهندسی دفاع مقدس به اهمیت نوآوری و ضرورت اعتماد به دانشگاهیان پرداخت و گفت: راه حل بسیاری از مسائل در فعالیت های نوآورانه دانشگاهیان است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، نشست خلاقیت و نوآوری در مهندسی دفاع مقدس و آئین رونمایی از کتاب «دینامیک بهروز» با حضور رئیسجمهور در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم، مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، پس از رونمایی از کتاب «دینامیک به روز» که بر اساس زندگی مهندس شهید، بهروز پورشریفی، مخترع و طراح پلهای خیبر و بعثت، تألیف شده است، با گرامیداشت یاد شهدا و تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر، گفت: «در دوران دفاع مقدس، با علم و امکاناتی بسیار کمتر از زمان حاضر مشکلات کشور را حل میکردیم.
بنابراین، با توجه به پیشرفت علم، بهبود امکانات و فزونی فرصتهای امروز، امکان ندارد که نتوانیم مشکلات را حل کنیم.»
وی افزود: «بر خلاف روزگار کنونی که تمام معاملههای ما مادی است، در دوران جنگ همه اقدامات به خاطر ارزشها بود.
امروز نیز با الگوگیری از دوران دفاع مقدس، با داشتن دغدغه مردم و به پشتوانه علم، میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
این مسیری است که جز با همکاری دانشگاهیان پیموده نخواهد شد.»
رئیسجمهور همچنین گفت: «امروز چاره کار ما در این است که به راه شهدا، به راه شهید پورشریفی، بازگردیم و کاری کنیم تا مردم از فقر، جهل، بیعدالتی و ناترازی رهایی یابند.»
راه حل بسیاری از مسائل را میتوان در کارهای نوآورانه دانشگاهیان یافت
محمدحسین امید، سرپرست دانشگاه تهران، نیز در سخنانی در این نشست گفت: «آنچه از آزادی خرمشهر میتوان آموخت، قدرت همدلی و اتحاد است.
چرا که در فاصله بین شکست مقاومت در خرمشهر و آزادسازی این شهر، که حدود 18 ماه بود، از نظر تجهیزات و امکانات شرایط متفاوتی نداشتیم؛ آنچه بر قدرت دفاعی ما افزود اتحاد و همدلی و انسجامی بود که بین همه عوامل مؤثر در جنگ، از جمله سپاه، بسیج، ارتش، جهاد، دولت و مردم ایجاد شد.»
استاد دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنانش، به اهمیت نوآوری و ضرورت اعتماد به آن پرداخت و گفت: «در دوران دفاع مقدس، دولت ناگزیر بود که به کارهای خلاقانه اعتماد کند.
این نکته را شاید بتوان وجه تمایز دیگر آن دوران دانست.
امروز نیز اگر به کارهای نوآورانه و خلاقانه دانشگاهیان توجه شود، مشکلات کشور لاینحل نخواهد بود.
بیتردید چاره بسیاری از این مشکلات، نه در روشهای سنتی، بلکه در نگرشهای نو یافت میشود.»
حسین علایی، فرمانده ارشد دوران دفاع مقدس، نیز در سخنانی آزادی خرمشهر را نماد شکست حامیان شرقی و غربی و عربی صدام دانست و گفت: «اینان گمان میبردند که به خاطر دفاع چهارطرفه نیروهای عراقی از مواضع خرمشهر و پشتیبانی کشورهای خارجی، آزادسازی خرمشهر آرزویی محال است.»
علایی افزود: «علت موفقیت این عملیات و آزاد شدن خرمشهر، اعتماد امام خمینی (ره) به مردم و سپردن میدان جنگ به آنها بود.
دستاوردهای شهید پورشریفی در طراحی و اجرای پل خیبر و بعثت نیز حاصل همین دیدگاه امام خمینی (ره) نسبت به مردم بود.»
وزیر سابق نفت نیز در سخنانی شهید پورشریفی را فردی محجوب و کمحرف و در عین حال کارا و کارآمد توصیف کرد.
پیروز حناچی، استاد دانشگاه تهران، در بخش دیگری از این مراسم، به ضرورت انتقال تجربیات دوران جنگ به نسل امروز پرداخت.
محسن پورشریفی، فرزند شهید، نصرتالله محمودزاده، نویسنده کتاب و مجید مرادی، دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.
نشست خلاقیت و نوآوری در مهندسی دفاع مقدس و آئین رونمایی از کتاب «دینامیک به روز»، به همت انجمن علمی مهندسی عمران دانشگاه تهران و همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه برگزار شد.
انتهای پیام/