خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پتانسیل تولید یک میلیون و ۹۰۰ هزارتن خرما در کشور وجود دارد

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 14:40
رئیس انجمن خرما گفت: با افزایش تولید در واحد سطح، امکان دستیابی به تولید یک میلیون و ۸۰۰ تا یک میلیون و ۹۰۰ هزارتن خرما در کشور وجود دارد
توليد،خرما،صادرات،دلار،برق،افزايش،ممنوعيت،ميزان،توجه

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - محسن رشید فرخی رئیس انجمن ملی خرما گفت: با توجه به سرمایه گذاری و شعار سال، زیرساخت های لازم برای تولید و صادرات باید فراهم شود چراکه با محدودیت و ممنوعیت های گاه و بیگاه صادرات و قطع برق ها امکان دستیابی به شعار سال وجود ندارد.
به گفته وی، با توجه به قطعی برق صنایع ۲ تا ۳ روز در هفته، چطور می توان انتظار افزایش تولید، مسائل زیرساختی و سرمایه گذاری داشت.
درحالیکه در بخش صادرات نیاز به ایجاد زیرساخت لازم داریم تا بتوانیم ظرف ۵ سال میزان ارزآوری را به یک میلیارد دلار رساند.
رشید فرخی ادامه داد: علی رغم آنکه میزان ارزآوری صادرات خرما به ۵۰۰ میلیون دلار رسیده بود، اما متاسفانه ممنوعیت های گاه و بیگاه موجب شد تا میزان صادرات مجدد به ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار کاهش یابد.
رئیس انجمن ملی خرما با بیان اینکه افزایش سطح زیرکشت نخلستان های خرما بدلیل مسائل آبی مورد تاکید نیست، افزود: با توجه به انتقال های بی مورد آب، نزولات آسمانی و تغییرات اقلیمی سیاست گذاری افزایش در واحد سطح باید اعمال شود و دولت به جای محدودیت و ممنوعیت ها باید الگوی کشت اجرا کند.
وی تولید کنونی خرما را یک میلیون و ۳۰۰ تا یک‌میلیون و ۳۵۰ هزارتن تولید اعلام کرد و افزود: اگر به سمت و سوی نخلستان های صنعتی برویم، امکان افزایش حداقل ۲۰ درصد تولید وجود دارد که براین اساس تولید خرما به یک میلیون و ۸۰۰ تا یک‌میلیون و‌۹۰۰ هزارتن خواهد رسید.
از طرفی با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و بسته بندی می توان صادرات را در میان مدت به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار و در بلندمدت به یک میلیارد دلار رساند.
این مقام مسئول با اشاره به تاثیر قطعی برق چاه های کشاورزی بر تولید خرما تصریح کرد: قطع برق چاه های کشاورزی در برخی مناطق پرمحصول منجر به کاهش ۲۰ درصدی تولید شده است و بر کیفیت محصول اثر گذار است.