جلسه راهبری اجرای سند تحول در دادگستری تهران برگزار شد
در نشست مدیران دادگستری تهران، بر اجرای دقیق برنامههای عملیاتی و ارتقای نظارت و هماهنگی میان واحدهای قضایی تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه ارزیابی، هماهنگی و راهبری اجرای برنامه عملیاتی و سند تحول و تعالی با حضور حاجی رضا شاکرمی، قائممقام رئیس کل دادگستری استان تهران، حجتالاسلام والمسلمین نجفی سرپرست معاونت توسعه شورا حل اختلاف استان تهران، سید محمد شفیعی معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی دادگستری استان تهران، طرهانی سرپرست اداره کمیسیون عفو و بخشودگی، و جمعی از مدیران حوزه شورای حل اختلاف و اداره کل زندانها برگزار شد.
در ابتدای نشست، شفیعی ضمن قدردانی از همراهی و مشارکت واحدها در فرآیند تدوین و اجرای برنامه عملیاتی ۱۴۰۳، اظهار کرد: با توجه به حجم و گستردگی کار، برای نخستین بار ارزیابی کمی و کیفی برنامههای عملیاتی در بازه زمانی مشخص انجام پذیرفت و نتایج آن به معاونت راهبردی ارسال شد؛ با این وضعیت، همچنان برخی چالشها نظیر نبود مدیریت واحد در تکمیل و ارسال کاربرگها در شوراهای حل اختلاف و اداره کل زندانها وجود دارد.
شفیعی با تأکید بر نقش کلیدی برنامههای عملیاتی در ارزیابی عملکرد دادگستری استان تهران افزود: با توجه به اینکه یکی از شاخصهای اصلی ارزیابی صورت گرفته توسط معاونت راهبردی قوه قضائیه، میزان تحقق و اجرا برنامههای عملیاتی است، شایسته است اجرای کامل و باکیفیت این برنامهها در اولویت اقدامات مدیریتی قرار گیرد.
حاجی رضا شاکرمی قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن تأکید بر لزوم پیشبرد امور به صورت برنامهمحور، خاطرنشان کرد: ضروری است ابتدا اولویتها و شاخصهای دقیق سنجش مشخص شوند و بر اساس آن، اجرای برنامهها با نظارت مستمر و هدفمند پیش برود.
آنچه اهمیت دارد، کیفیت خروجی اقدامات است و باید مدیران به اجرای دقیق برنامهها با مسئولیتپذیری کامل اهتمام ورزند.
وی همچنین پیشنهاد داد که مسئول مشخصی بهمنظور پیگیری اجرای برنامه عملیاتی در هر واحد تعیین شود و همچنین طراحی سامانهای جامع برای ثبت، پایش و بهروزرسانی برنامهها با دسترسی نمایندگان تمامی واحدها نیز از دیگر موارد مورد تاکید بود.
در بخش دیگری از نشست، حجتالاسلام والمسلمین نجفی، سرپرست معاونت توسعه شورا حل اختلاف استان تهران، با اشاره به برخی موانع در تحقق و اجرای اهداف برنامههای عملیاتی مرتبط با شورای حل اختلاف، بهویژه در زمینه ارائه آمار دقیق میزان صلح و سازش، خواستار برگزاری جلسات تخصصی و مشترک برای بررسی و رفع این چالشها شد.
در ادامه جلسه، نوروزعلی، مدیر برنامهریزی و ارزیابی عملکرد دادگستری استان تهران، با ارائه گزارشی تصویری، نحوه ارزیابی عملکرد دادگستری استانها توسط معاونت فناوری اطلاعات و برنامهریزی را بیان نمود و مقایسهای از امتیازات استان تهران قبل و بعد از سال ۱۴۰۰ ارائه داد.
وی همچنین اقدامات انجامشده و در دست اجرا در چارچوب برنامههای عملیاتی سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ را تشریح کرد و از تمامی مسئولان خواست تا گزارشهای مربوطه را بهموقع ارائه دهند و در صورت بروز هرگونه مشکل، مراتب را به معاونت فناوری اطلاعات و برنامهریزی اطلاع دهند.
این جلسه با هدف افزایش همافزایی، ارتقای هماهنگی بین بخشی و تقویت اثربخشی اجرای اسناد تحولی و برنامههای عملیاتی برگزار و مقرر شد اقدامات اصلاحی با برنامهریزی دقیق و تدوین جداول زمانبندی ششماهه و یکساله ادامه یابد و واحدها ضمن انجام خودارزیابی، چالشهای موجود را احصا و به معاونت فناوری اطلاعات و برنامهریزی دادگستری استان تهران منعکس کنند.