یارانه 14.5میلیارد تومانی برای تأمین پردازندههای هوش مصنوعی - تسنیم
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان گفت: معاونت علمی تا تکمیل زیرساخت ملی پردازشی، یارانه 14.5میلیارد تومانی برای حمایت از پردازنده های هوش مصنوعی به شرکت های دانش بنیان پرداخت کرده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر عبدالحسن بهرامی، رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان، امروز در نشست خبری اظهار کرد: در سهماهه اخیر، موضوع زیرساختهای هوش مصنوعی برای ما اهمیت بالایی پیدا کرده است.
اگر میخواهیم در حوزه هوش مصنوعی حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید زیرساختی مطمئن و مناسب برای فعالیت فناوران و شرکتهای دانشبنیان فراهم کنیم.
در دولت قبل، برخی شرکتهای توانمند بخش خصوصی، پردازشگرهای قوی مانند GPU تهیه کرده بودند و به دانشگاهها و شرکتها خدمات میدادند، اما این خدمات پایدار و متناسب با نیاز روبهرشد جامعه نبود.
وی افزود: ما در سال گذشته، با ورود به مرکز رستات، این خلأ را شناسایی کردیم و تلاش کردیم با برنامهریزی دقیق، نیاز فناوران و فعالان حوزه هوش مصنوعی را بهطور مؤثر پاسخ دهیم.
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان ادامه داد: پردازندههایی که در اختیار داریم، در جلساتی با حضور تعدادی از شرکتهای دانشگاهی و فعالان حوزه هوش مصنوعی، در سال گذشته با مقامات معاونت، از جمله جناب آقای دکتر افشین، مورد بررسی قرار گرفت.
بهرامی تصریح کرد: معاون علمی رئیسجمهور تأکید داشت که باید بهسمت ایجاد یک زیرساخت مطمئن و مؤثر برای پیشبرد برنامههای هوش مصنوعی حرکت کنیم.
این برنامهریزی آغاز شده و در حال اجراست.
وی گفت: تا زمان ایجاد کامل زیرساخت، معاونت تصمیم گرفت از خدمات پردازندههایی که پیشتر توسط شرکتهای بخش خصوصی فراهم شدهاند، حمایت کند.
این شرکتها پیش از این نیز، از سوی ستاد هوش مصنوعی و ستاد اقتصاد دیجیتال برای ارائه خدمات به فناوران، یارانه دریافت کرده بودند و این حمایت همچنان ادامه دارد.
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان افزود: در سال گذشته، تقریباً در دو فاز این حمایت انجام شد:
در فاز نخست، که تسویهحساب آن در اسفند سال گذشته انجام شد، حدود 8.5 میلیارد تومان یارانه برای استفاده از خدمات پردازندهها پرداخت شد.
در فاز دوم، تقریباً بین 5 تا 6 میلیارد تومان یارانه دیگر به شرکتها اختصاص یافت.
وی تأکید کرد: ما اعلام کردیم که تا زمان تکمیل زیرساخت ملی پردازشی، معاونت خود را موظف میداند خدمات لازم را به واحدهای فناور، شرکتهای دانشبنیان و نوآوران فعال در حوزه هوش مصنوعی ارائه دهد.
در سایر بخشها نیز استفاده از این خدمات در ششماهه آینده ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/