نهضت ملی حفظ قرآن از ۷ تا ۷۰ سالگی
بیرجند- نهضت ملی حفظ قرآن در خراسان جنوبی از ۷ تا ۷۰ سالگی با استقبال گسترده مردم این استان همراه شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استانها: نهضت ملی حفظ قرآن کریم از سالهای گذشته در راستای عمل به فرمایش مقام معظم رهبری در این خصوص در کشور آغاز شده است.
در این راستا اقدامات بسیار خوبی توسط دستگاههای مختلف چون اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و… انجام شده است.
سازمان تبلیغات اسلامی و به تبع آن ادارات کل تبلیغات اسلامی در استانها هم یکی دیگر از دستگاههایی هستند که در این زمینه کارهای بسیار خوبی انجام داده است که این موضوع سبب تشویق و ترغیب افراد مختلف از ۷ سال گرفته تا ۷۰ سال برای حفظ کل یا بخشی از قرآن کریم شده است که بر اساس قوانین موجود در این باره این افراد میتوانند از مزایای انجام این کار هم بهره مند شوند.
علاوه بر اجرای طرح زندگی با آیهها که در قالب آن افراد شرکت کننده در این طرح تعدادی از آیات کلام وحی را حفظ میکنند، هر ساله آزمون تخصصی حفظ و اعطای مدرک قرآن کریم توسط تبلیغات اسلامی برگزار میشود.
چندی پیش بیستمین دوره این آزمون در شهرستانهای بیرجند، درمیان، فردوس، طبس و قائنات برگزار شد.
در حوزه آزمون بیرجند شاهد حضور دختر بچههایی بودیم که در مقطع ابتدایی پایه اول و دوم مشغول تحصیل هستند و توانسته بودند ۱۰ تا ۱۲ جز قرآن کریم را حفظ کنند.
فاطمه زهرا احمدیان متولد ۱۳۹۶ که در پایه دوم دبستان در مدرسه علامه حلی دوره اول مشغول تحصیل است یکی از این دختران حافظ قرآن است که از ۵ سالگی حفظ قرآن را شروع کرده است.
وی با حضور در کلاسهای قرآن و جشنهایی که در پایان این کلاسها گرفته میشد، تشویق شده که برای حفظ قرآن اقدام کند لذا در کلاس حفظ قرآن شرکت کرده و به گفته خودش حفظ قرآن را از جز ۳۰ شروع کرده و تاکنون ۱۲ جز از قرآن را حفظ کرده است.
خانواده قرآنی
فاطمه زهرا از خانواده قرآنیش برای ما سخن میگوید و میافزاید، سه خواهر دیگرم هم ۴،۱۵ و ۱۲ جز قرآن را حفظ کردهاند و مادرم هم برای بچهها کلاس قرآن برگزار میکند و خودش هم جز ۳۰ را حفظ کرده است و پدرم هم هر روز صبح قبل از اینکه به محل کارش برود آیاتی از قرآن را قرائت میکند.
دختر قرآنی
فاطمه زهرا سرصف مدرسه و کلاس درس برای بچهها قرآن میخواند و معلمش از او به عنوان دختر قرآنی یاد میکند و میگوید: بچهها علاوه بر اینکه از من میخواستند که برای آنها قرآن بخوانم، در خواست میکردند که برای آنها دعا کنم و من هم دعا میکنم که آنها همیشه در درسهایشان موفق باشند و قصد دارم تا ۱۲ سالگی حافظ کل قرآن شوم.
سهیلا خواهر فاطمه زهرا هم که ۱۰ ساله است و در کلاس چهارم و در دوره دوم دبستان علامه حلی تحصیل میکند، حافظ ۱۲ جز قرآن کریم است.
وی با اشاره به اینکه با مشاهده بچههایی که قرآن میخوانند، علاقمند شدم که در کلاسهای قرآن حضور پیدا کنم گفت: مادرم در یکی از این کلاسها برایم ثبت نام کرد و از این طریق زمینه حفظ قرآن برایم فراهم شد.
او که حفظ قرآن را از جز یک قرآن آغاز کرده است، میگوید: در سالهای گذشته هم در آزمون حفظ ۱۰ جز شرکت کردهام و هر وقت با تجوید در کلاس درس قرآن میخوانم، معلمم از من تشکر میکرد و میگفت که خیلی عالی قرآن میخوانی و از اینکه حافظ قرآن هستم، بسیار خوشحالم و تلاش میکنم تا کلاس ششم حافظ کل قرآن شوم.
به گفته وی حفظ قرآن سبب ایجاد شور و نشاط درونی در من شده است.
قرآن محور وحدت
فرماندار بیرجند هم با تا کید بر اینکه قرآن محور وحدت همه مسلمانانها است، گفت: شرکت اهل سنت و تشیع در کنار هم در آزمونهای تخصصی حفظ قرآن نماد وحدت در جامعه اسلامی است.
علی فاضلی فر با بیان اینکه قرآن اقیانوس عمیقی است که هرکس به اندازه فهم و توان خود از آن بهره میبرد، میافزود: هر چه بیشتر با قرآن مأنوس شویم، بهره ما از قرآن بیشتر خواهد بود.
به گفته فاضلی فر علاوه بر اینکه حضور در آزمونهای تخصصی حفظ قرآن منشأ برکات بسیاری در زندگی افراد میشود، آنها با اخذ مدارک رسمی حفظ قرآن از مزایای آن بهره مند میشوند.
مزایای حفظ قرآن
فرماندار بیرجند در ادامه متذکر شد: این مدارک در حوزه استخدام و ورود به دستگاههای اجرایی دارای ارزش معادل مدارک دانشگاهی است و در جاهایی که به استفاده از مدارک معادل اجازه داده شده، از امتیاز این مدارک افراد حافظ قرآن میتوانند استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه حفظ کل قرآن دارای ارزش معادل مدرک دکترا دارد، خاطرنشان کرد: در آزمون تخصصی حفظ قرآن شاهد حضور دانش آموزانی از پایه دوم دبستان هستیم که با حفظ ۱۰ جز در این آزمون شرکت کردهاند که این موضوع سبب ایجاد انگیزه برای افراد مسن میشود تا آنها هم در این خصوص تلاش کنند.
فرماندار بیرجند یادآور شد: این موضوع به برکت خون شهدا است و امروز شاهد نشر فرهنگ قرآنی در جامعه و نسل جوان و نوجوان هستیم که به رشد آنها کمک بسیاری میکند.