خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تبیین ظرفیت هایی که «مسجد» می‌تواند داشته باشد؛تجربه موفق بانوان مسجدی

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 10:40
نمایشگاه دائمی مسجد جامعه پرداز که از سال ۱۴۰۱ در مسجد مقدس جمکران برپاشده است محلی برای انعکاس و اشتراک گذاری تجربیات و ایده های امامان جماعات مساجد است.
نمايشگاه،مسجد،جامعه،جماعات،امامان،امامت،بنياد،هدايت،پرداز،ائ ...

«حجت الاسلام مجتبی ایرجی» مسئول عملیات بنیاد هدایت در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شکل گیری این بنیاد با هدف هدایت ائمه جماعات مساجد سراسر کشور گفت: بنیاد هدایت با ایده تعالی شبکه امامت شکل گرفت و در این راستا ایده‌هایی همچون محله محوری و امامان جماعت محله، به عنوان جز ترین عضو از تشکیلات جامعه طرح و مدون شد.
در ادامه سندی به نام مسجد جامعه پرداز ایجاد شد و از آن سند نمایشگاه مسجد جامعه پرداز به وجود آمد.
وی در خصوص نمایشگاه مسجد ایده پرداز توضیح داد: این نمایشگاه ابتدا تصویری از تمدن‌های عالم را ارائه می‌کند و سپس به این موضوع می‌پردازد که هر تمدنی در دنیا یک نوع سیستم عاملی داشته است، در نظام اسلامی سیستم عامل امامت است که در روز عید غدیر وضع شد و انسان ۲۵۰ ساله ائمه اطهار آن را تبیین کردند و ویژگی‌ها را توضیح دادند.
بعد علمای ما ولایت فقیه را در راستای امامت شرح دادند و آن را تئوریزه کردن تا زمانی که به انقلاب می رسیم و ولایت فقیه جایگاه خود را به صورت مشخص پیدا می‌کند، مدل جامعه سازی هم بر پای ولایت شکل می‌گیرد و ما باید تلاش کنیم این امامت و ولایت به صورتی عرضی در تمام لایه‌ها و سطوح به جامعه برسد.
ایرجی ادامه داد: این طرح و ایده اصلی بنیاد هدایت بود که در نمایشگاه به معرض نمایش درآمد همه مردم از امامان جماعات تا کنشگران خاص مثل مدرسه این مدل را دیدند و سر آن مباحثه کردند و هر روز به تعداد بینندگان آن اضافه می‌شود.
وی افزود: نمایشگاه از سه سال قبل یعنی سال ۱۴۰۱ به صورت تکمیلی در مسجد جمکران شکل گرفت.
سابقه اش به سال ۱۳۹۹ که اولین نمایشگاه در مشهد مقدس به صورت محدود برگزار شد بازمی گردد.
در سال ۱۴۰۰ نیز این نمایشگاه کوچک در نمایشگاه قرآن به معرض نمایش درآمد و از آن سال به بعد نمایشگاه در مسجد جمکران کار خود را ادامه می‌دهد.
تا هر وقت مخاطبین را بیاوریم و ظرفیت را گسترش دهیم این نمایشگاه و کار ادامه پیدا می‌کند.
مسئول عملیات بنیاد هدایت بیان کرد: این نمایشگاه ظرفیتی برای مباحثه و توضیح بیشتر درباره امامت شد.
امامان جماعات اینجا را می‌بینند تجربیات مختلف را مشاهده می‌کنند.
خانم‌های مسجدی می‌توانند تجربه موفق بانوان را در بحث مسجد و جهاد تبیین با محوریت مسجد مورد بررسی قرار دهند و طرح‌هایی که بانوان توانستند اجرا کنند را در رادیو بانور استماع کنند.
اقدامات امامان جماعت مسجدها را ببیند، از آن الگو بگیرند و بدانند از ظرفیت مسجد می‌توان در چه حیطه‌هایی استفاده کرد.
ایرجی اضافه کرد: ما در ذیل نمایشگاه سامانه تجربه نگار را راه اندازی کردیم.
ائمه جماعات در این سامانه اقدامات خود را بارگذاری می‌کنند و دیگر امامان جماعت می‌توانند از این ظرفیت‌ها استفاده کرده و ایده‌ها و تجربه‌های خود را بازگو کنند.
وی در خصوص همکاری نهادهای مختلف در اجرای این پروژه بیان کرد: همه ائمه جماعات، نهضت بانوان، بسیج، هیئت امنا و همه ارکانی که ذیل مسجد کار می‌کنند مخاطب مسجد جامعه پرداز هستند.