خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«ششمین همایش صلح و حل منازعه» فردا در تهران آغاز می‌شود

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 10:29
ششمین همایش صلح و حل منازعه از ۵ تا ۷ خردادماه به مدت سه روز در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با حضور اساتید بیش از ۱۴ کشور و ارائه ۱۲۰ مقاله برگزار می‌شود.
منازعه،صلح،مطالعات،همايش،جهان،علمي،المللي،دانشكده،كنفرانس،بر ...

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر علیخانی مؤسس دبیرخانه دائمی همایش صلح و حل منازعه گفت: اختلاف نظر و تضاد و تعارض منافع امری طبیعی در جوامع انسانی است.
حل منازعه و اختلاف و رسیدن به توافق و شرایط همزیستی به فنون، مهارت‌ها و تکنیک‌های خاص خودش نیاز دارد و این فنون در جهان پیچیده امروز کاملاً علمی و دانشگاهی است و در قالب رشته‌های دانشگاهی، نشست‌های علمی و همایش‌ها می‌تواند بحث شود.
جامعه ایران در تمام سطوح خانوادگی و محلی و منطقه‌ای و … و در سطح بین المللی، باید رویکرد تخصص و دانش محور به حل منازعات و ایجاد فضای صلح جویانه داشته باشد.
آموزش و بحث و بررسی این تکنیک‌ها و مهارت‌ها و شیوه‌های مذاکره و توافق و حل منازعه از طریق همایش صلح و حل منازعه قدمی بسیار کوچک در جهت آگاه کردن جامعه علمی نسبت به این موضوعات مهم است.
وی افزود: از این رو چند سال است که گروه مطالعات غرب آسیا و شمال آفریقا (خاورمیانه) در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران موضوع مطالعات صلح و حل منازعه را در دستور کار خود قرار داده است.
سه اقدام مد نظر ما بود، نخست تأسیس مرکز مطالعات صلح و حل منازعه، دوم تأسیس رشته مطالعات بین المللی صلح و حل منازعه در مقطع فوق لیسانس با امکان جذب دانشجویان داخلی و خارجی، و سوم تأسیس دبرخانه دائمی همایش بین المللی صلح و حل منازعه و برگزاری سالانه این همایش.
تأسیس رشته و مرکز امری زمان‌بر است و هر دو در دست انجام است.
اقدام بعدی که به مرحله عمل و اجرا رسید برگزاری سالانه همایش بین‌المللی صلح و حل منازعه است که با حضور استادان و متخصصان حوزه صلح و حل منازعه از سراسر جهان برگزار می‌شود که تاکنون پنج دوره آن برگزار شده است.
برگزاری گارگاه های پژوهشی و شبیه سازی در موضوع حل منازعه، از دیگر برنامه‌های مورد نظر ماست.
دبیر علمی مجموعه همایش صلح و حل منازعه تصریح کرد: در برگزاری کنفرانس بین المللی مطالعات صلح و حل منازعه، شخصیت‌های علمیِ داخلی و بین المللی متخصص در صلح و حل منازعه، سازمان یونسکو، انجمن ایرانی مطالعات جهان، و انجمن علمی مطالعات صلح ایران همکاری دارند.
این کنفرانس با رویکرد میان رشته‌ای و در دو حوزه اصلیِ مطالعات صلح و حل منازعه برگزار می‌شود.
فراخوان کنفرانس، طیف وسیعی از موضوعات و رویکردهای متنوع به مطالعات صلح و حل منازعه را پوشش می‌دهد.
رویکرد کنفرانس کاربردی و مسأله محور است.
فهم بهتر مفاهیم و نظریه‌های صلح و ارائه ابتکارات جدید در ابعاد نظری و راهکارهای عملیاتی حل منازعه در قالب مقالات نوآورانه و تبادل تجارب سازنده، مهمترین هدفی است که دبیرخانه کنفرانس بین المللی مطالعات صلح و حل منازعه آن را پیگیری خواهد کرد.
علیخانی با بیان اینکه این همایش از سال ۱۳۹۸ آغاز شد و تا کنون پنج دوره آن برگزار شده، بیان کرد: ششمین همایش به مدت سه روز از ۵ تا ۷ خردادماه در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با حضور اساتید بیش از ۱۴ کشور جهان برگزار و در این مدت ۱۲۰ مقاله ارائه می‌شود.
وی افزود: همایش قرار است فردا با خوشامدگوی دبیر علمی همایش و سخنرانی حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ساعت ۸ صبح آغاز شود.
همچنین سخنرانی سعیدرضا عاملی رئیس دانشکده مطالعات جهان و رئیس همایش با عنوان ساختارها و ظرفیت‌های نهادی و اجتماعی صلح و حل منازعات ملی و بین المللی، سخنرانی کسنیا میخائیلوونا بالیکووا، استاد دانشگاه حقوق ایالتی کوتافین مسکو با عنوان واکاوی پیچیدگی‌های حل منازعه مدرن و چارلز رندال پل، مؤسس و رئیس بنیاد دیپلماسی دینی برای صلح از آمریکا با عنوان رقبای قابل اعتماد: مسابقه برای خیر مشترک از طریق اقناع متقابل درست به صورت برخط از دیگر برنامه‌های افتتاحیه همایش است.
دبیر علمی ششمین همایش صلح و حل منازعه بعد از مراسم افتتاحیه در دو سالن اندیشمندان و محققان به ارائه مقاله خود به دو زبان فارسی و انگلیسی می‌پردازند.
بعد از ظهر ۷ خردادماه مراسم اختتامیه از ساعت ۱۵ در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان آغاز می‌شود.
سخنران اختتامیه داخلی عباس شیری استاد و رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است که درباره کاربست عدالت ترمیمی در حل و فصل جنگ‌های داخلی به ارائه سخن می‌پردازد.
همچنین سخنرانی اختتامیه خارجی، پرفسور گوپن، استاد مطالعات صلح دانشگاه جورج میسون واشنگتن است که درباره بهبود جامعه از طریق علم، مهارتها و اخلاق حل منازعه صحبت می‌کند.
رونمایی از کتاب عدالت به مثابه دوستی، گفت‌وگوی مترجمان کتاب؛ محمدهادی طلعتی و محمدجعفر امیرمحلاتی با حضور عباس شیری پایان بخش این همایش سه روزه خواهد بود.