خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نقش کلیدی دانشگاه‌ها برای حل مشکلات حوزه معدن

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 10:24
رییس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر نقش دانشگاه ها برای حل مشکلات حوزه معدن و صنایع مرتبط را کلیدی دانست.
معدن،معدني،كشور،دانشگاه،صنايع،اقتصاد،اميركبير،متخصص،صنعتي،ني ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم دانشگاه صنعتی امیرکبیر،‌ دکتر حامد ملاداودی در بیستمین همایش روز ملی معدن ضمن تبریک هفته معدن و سالروز آزادسازی خرمشهر، اظهار کرد: روز معدن فرصت مناسبی برای قدردانی از زحمات و تلاش‌های خستگی ناپذیر معدنکاران، اساتید، دانشجویان،‌ کارآفرینان و صنعتگران این حوزه می باشد.
در واقع از این فرصت می توان برای بررسی نقش راهبردی معدن در اقتصاد کشور و نقش آن در آینده نیز بهره برد.
وی در ادامه تصریح کرد: کشور ما با داشتن ذخایر عظیم،‌ متنوع معدنی، انرژی فراوان و موقعیت ژئوپلتیک کم نظیر در منطقه ظرفیت بالقوه‌ای برای توسعه نقش معدن و ذخایر معدنی دارد.
رییس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: متاسفانه علی رغم ظرفیت بالای معدنی در کشور، اقتصاد ایران در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی عمدتا مبتنی بر تولید نفت خام بود.
پس از پیروزی انقلاب یعنی در دوران دفاع مقدس، سازندگی و اصلاحات نیز علاوه بر تولید نفت خام، فراورده‌های نفتی و صنایع پایین دستی نفت نظیر پتروشیمی مورد توجه قرار گرفت و زنجیره‌های ارزش آن در کشور شکل گرفت.
وی یادآور شد: طی ۱۰ ساله اخیر تحریم های ظالمانه، تکانه های اقتصادی و شرایط بین المللی موجب تغییر پارادایم در سیاست گذاری های کلان کشور شد.
به طوریکه اکنون اقتصاد کشور به سمت اقتصاد معدنی و صنایع معدنی مرتبط با آن قرار گرفته و در سال های اخیر رشد قابل توجهی در بخش معدن رخ داده است.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: ایجاد هلدینگ‌ها، صنایع معدنی و ورود بسیاری از سرمایه گذاری ها به این بخش از نشانه های توجه به بخش معدن در کشور طی سال های اخیر است.
البته این موضوع بدان معنا نیست که این ورود با آسیب ها و آشفتگی هایی همراه نبوده است.
در واقع ما با عدم حمایت هایی در این حوزه مواجه شدیم.
این موضوع موجب رکود این بخش شده است.
ملاداودی تاکید کرد: در واقع تا کنون بخش معدن و صنایع معدنی از مزایای انرژی ارزان و نیروی متخصص ارزان استفاده کرده است، اما به نظر می رسد به دلیل چالش هایی نظیر ناترازی انرژی،‌ کمبود نیروی متخصص، عدم توجه به اکتشافات به ویژه اکتشافات عمیق برای تداوم رشد، لازم است بخش معدن بر فناوری، دانش فنی پیشرفته و توجه بیشتر بر منابع انسانی اهتمام بورزد.
وی ادامه داد: جهان امروز با سرعت به سوی اقتصاد سبز،‌ توسعه انرژی‌های نو و هوشمندی صنایع پیش می رود در این میان مواد معدنی به ویژه مواد معدنی حیاتی و راهبردی به محور اصلی زنجیره جهانی تبدیل شده است.
کشور ما می تواند در این رقابت جهانی نقشی مطلوب ایجاد کند.
اما این امر مستلزم این است که بخش معدن و صنایع آن به دانشگاه به عنوان محلی برای تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد رویکرد همدلانه، مسئولانه و مشارکتی داشته باشد.
رییس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: از سوی دیگر دانشگاه با ارتباط نزدیک با بخش معدن و صنایع معدنی می تواند در حل مسائل،‌ به روز رسانی آن،‌ گره گشایی مشکلات این بخش کمک کند.
به امید روزی که ارتباط بخش معدن دانشگاه به گونه ای رشد کند که تمامی مسائل و گره های این بخش همانند سایر کشورهای پیشرو در زمینه معدن در دانشگاه ها مطرح شود تا نیروی انسانی متخصص و کارآمد در طراز توسعه کشور تربیت و موجب به روزرسانی بخش معدن شود.