خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مجلسی‌ها مشکل ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت را حل می‌کنند؟

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 10:24
دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری معتقد است که طرح نمایندگان مجلس می‌تواند مشکل قدیمی ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت را حل کند.
ارتباط،طرح،شوراي،صنعت،حوزه،جامعه،تحقيقات،فناوري،علوم،مجلس،كشور

به گزارش خبرنگار مهر، موضوع ارتباط دانشگاه‌ها با جامعه و صنعت، حل مسائل کشور با استفاده از تحقیقات علمی و مسئله‌محور بودن پژوهش‌ها موضوعی است که در سال‌های اخیر مورد تاکید مسئولان مختلف قرار گرفته است ولی با وجود همه تاکیدات‌ها، سازوکار این ارتباط به خوبی شکل نگرفته و دانشگاه‌ها در ایجاد این ارتباط با مشکل مواجه هستند.
در روزهای اخیر کلیات طرح «تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت» در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
این طرح که با هدف تقویت ارتباط میان دانشگاه‌ها، جامعه و صنعت تهیه شده است، سازوکارهایی را برای همکاری بیشتر، هدایت تحقیقات دانشگاهی به سمت نیازهای کاربردی، تخصیص بودجه برای پژوهش‌های مشترک و رتبه‌بندی نهادها بر اساس فعالیت‌های پژوهشی و تعاملات با بخش‌های خارج از دانشگاه را دنبال می‌کند.
دکتر پیمان صالحی؛ دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس اهداف برنامه هفتم توسعه باید حدود ۲۰ درصد از پایان‌نامه‌های حوزه علوم پایه و فنی و ۱۰ درصد از پایان‌نامه‌های حوزه علوم انسانی، مسئله محور باشند.
همچنین ما باید محصولات با فناوری بالا داشته باشیم و باید به سمت حل مشکلات کشور برویم.
وی ادامه داد: سال‌های سال است که دانشگاه‌ها مشکلاتی در اجرای پروژه‌های ارتباط با جامعه و صنعت دارند.
غیر از مسائل مالی، موضوعاتی مثل گرفتن مفاصا حساب بیمه، موضوع گرید دانشگاه‌ها و ...
مسائلی هستند که در انجام پروژه‌های ارتباط با جامعه و صنعت مشکلاتی ایجاد می‌کنند.
دبیرکل شورای عالی عتف با بیان این‌که در طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس به این مشکلات به خوبی اشاره شده است؛ افزود: این طرح در مراحل اولیه قرار دارد و باید محتوای آن در کمیته‌های کارشناسی بررسی شود.
امیدواریم نمایندگان مجلس نیز این همکاری و هماهنگی را داشته باشند تا این طرح که به نظر من یک طرح تاریخی در کشور است به تصویب برسد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا طرح فعلی با سایر قوانینی که در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه وجود دارد، متفاوت است؛ گفت: بله، متفاوت از قوانین موجود است و به در آن به شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری؛ به عنوان عالی‌ترین شورا در این حوزه که ریاست آن به عهده رئیس‌جمهور است، توجه ویژه شده است، چراکه این شورا هم شان اجرایی و هم شان سیاست‌گذاری دارد.
صالحی با تاکید بر جایگاه شورای عالی عتف، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه شورای عالی عتف متعلق به حوزه علوم، تحقیقات و فناوری کل کشور است و تمامی دست‌اندر کاران این حوزه عضو این شورا هستند؛ من فکر می‌کنم با کمک این طرح بتوانیم در شورای عتف یک هم‌افزایی ایجاد کنیم و در آینده شاهد اتفاقات بهتری در حوزه ارتباط دانشگاه‌ها با جامعه و صنعت باشیم.