خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سد کوهبرد در حال فرسایشی شدن؛جهاد کشاورزی:متولی نیستم!

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 10:18
یاسوج-سال ۱۴۰۱ بود که بعد از ۱۲ سال سد کوهبرد به بهره برداریرسید و آبگیری شد، حال بعد از گذشت قریب به سه سال از افتتاح، آبیاری اراضی کشاورزی مسکوت مانده است.
سد،كشاورزي،جهاد،كهگيلويه،آبياري،اراضي،شهرستان،آب،استان،فرمان ...

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: سال ۱۴۰۱ بود که سد کوهبرد بعد از ۱۲ سال با حضور وزیر جهاد کشاورزی وقت و مسئولان استانی به بهره برداری رسید.
سدی که قرار بود امیدی باشد برای کشاورزان کهگیلویه‌ای که بعد از سال‌های سال اراضی کشاورزی آنها آبی شود و اما هنوز راکد مانده است.
متولی سد کوهبرد مشخص نیست
اما داستان آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی پایین دست سد کوهبرد که به ۳۵۰ هکتار می‌رسد باید به آرزوی دیرینه تبدیل شود، زیرا هنور متولی آن انگار مشخص نشده است.
شهرستانی که محروم از صنعت اما دارای ظرفیت‌های مغفول مانده در کشاورزی و زمین‌های تشنه ای که در انتظار سیراب شدن هستند مشخص نیست تا چه زمانی این وضعیت ادامه پیدا می‌کند.
اراضی مستعدی که می‌توانند حرف‌های خوبی در عمل برای کاشت و داشت و برداشت خوب داشته باشند اما روزها می‌گذرد و سال‌ها نیز در حال گذر هستند اما سد کوهبرد در حال خاک خوردن.
زخم‌های این چنین وضعیتی را همچنان باید در مشکلات زنان گوجه چین دهدشتی در محور ارتباطی دهدشت-بهبهان دید که مخاطرات این کار را به جان می خرند!
سد کوهبرد نمونه‌ای از بی توجهی جهاد کشاورزی استان به کهگیلویه
در این رابطه فرماندار کهگیلویه در بازدید از مراکز خرید تضمینی گندم با انتقاد از عدم ارتباط نسبی مدیران شهرستان با مدیران کل، اظهار کرد: متأسفانه در سازمان جهاد کشاورزی بخصوص در اداره کل، شهرستان متضرر شده است.
سید ایرج کاظمی جو سد کوهبرد را یکی از نمونه‌های بی توجهی جهاد کشاورزی استان برشمرد و تصریح کرد: اگر مدیرکل شرایط بهره‌برداری از این سد را فراهم می‌کرد، حجم عظیمی از زمین‌ها زیر کشت می‌رفت.
وی با بیان اینکه کل اعتبارات استانی جهاد کشاورزی در سال جاری برای جبران خسارت‌ها کافی نیست، از مدیران کل خواست تا دغدغه مردم را داشته باشند و به شهرستان‌ها سفر کنند.
کاظمی جو تاکید کرد: وقتی کسی به عنوان مدیرکل در مسند قرار می‌گیرد، حداقل باید دغدغه مردم را داشته باشد، انتظار داریم یک بار هم به شهرستان بیاید و ببیند و صحبت کند.
وی بیان کرد: هدف از این انتقادات، تخریب کسی نیست، بلکه دغدغه مردم است و باید در کنار هم برای پیگیری مشکلات آنها تلاش کرد.
سد کوهبرد ربطی به جهاد کشاورزی ندارد
بعد از انتقادها نسبت به وضعیت مسکوت ماندن آبیاری تحت فشار اراضی پایین دست کوهبرد، سید علی معتمدی پور رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در سفر به این شهرستان و در دیدار با فرماندار کهگیلویه گفت: برخلاف آنچه که رسانه‌ها عنوان می‌شود جهاد کشاورزی هیچ ارتباط و نقشی با سد کوهبرد ندارد و تأمین آب مورد نیاز برای آبیاری تحت فشار وظیفه شرکت آب منطقه‌ای است.
اعتبارات سد کوهبرد در حال فرسایشی شدن
فرماندار کهگیلویه هم با اشاره به اینکه اعتبارات سد کوهبرد استانی است، تصریح کرد: هر چه جلوتر برویم اعتبارات این سد فرسایشی می‌شود هر چند از بنیاد علوی و بسیج سازندگی نیز خواسته شده که به صورت شراکتی و یا هر طریقی دیگر اولویت بندی کنند و سد کوهبرد را به بهره‌برداری برسانند.
فرماندار کهگیلویه خطاب به معتمدی نیز اضافه کرد: طی دوران مدیریت خودتان که امیدواریم مستدام باشد، پروژه سد کوهبرد را به نتیجه برسانید تا ذهنیت خوبی مردم و ما از شما به یادگار داشته باشیم.
اجرا کننده سد کوهبرد جهاد کشاورزی است
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد هم در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: جهاد کشاورزی استان اجرا کننده سدهای کوهبرد و ایلی آباد در شهرستان بهمئی است و و بهره برداری و آبیاری آنها نیز بر عهده این سازمان است.
آرش مصلح اظهار کرد: در زمان ستاندارد پیشین قرار بود این دو سد به شرکت آب منطقه‌ای واگذار شوند اما با مخالفت سازمان برنامه و بودجه مواجه شد زیرا منع قانونی وجود داشت و در پروژه‌های سفر دوم رئیس جمهور وقت به استان گنجانده شدند.
وی اضافه کرد: سد کوهبرد در محدوده اختیارات شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد نیست.
حال باید دید و منتظر ماند آیا آبیاری تحت فشار اراضی پایین دست سد کوهبرد همانند ساخت این سد باید ۱۲ ساله شود!