خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نقدی بر آموزشگاه‌های هنری؛ هدف «تبسم بهار» تشویق هنرجویان بود

مهر | فرهنگی و هنری | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 10:12
مرتضی رضایی هنرمند نقاش پیشکسوت با بیان اینکه باید دست هنرجوها را در مسیر هنر گرفت، بر لزوم تشویق آنها به ادامه فعالیت تاکید کرد و درباره برگزاری نمایشگاه «تبسم بهار» توضیحاتی ارائه داد.
نمايشگاه،برگزار،اساتيد،هنرمندان،نقاشي،نمايش،آثار،سطح،هنرجويا ...

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «تبسم بهار» در روزهای پنجشنبه و جمعه، اول و دوم خرداد درحالی برگزار شد که آثار هنرجویان مرتضی رضایی در کنار چند اثر از خود او، به نمایش گذاشته شدند.
مرتضی رضایی نقاش پیشکسوت و خالق ۲۰۰۰ پرتره شهدا که در زمان کرونا با خلق ۳۰۰ اثر از پزشکان و پرستاران، ادای دینی به کادر درمان داشت، به همراه فرحناز محمدی یکتا آثار هنرجویان خود را در قالب نقاشی و نقاشی خط، به نمایش گذاشتند.
این نمایشگاه که توسط ساغر نوزعیم مدیریت شده بود، میزبان ۱۶۰ اثر از ۶۰ هنرجوی مرتضی رضایی و فرحناز محمدی یکتا بود.
مرتضی رضایی هنرمند پیشکسوت نقاش درباره نمایشگاه «تبسم بهار» به خبرنگار مهر گفت: نمایشگاه‌های نقاشی و هنرهای تجسمی عموماً در چند سطح برگزار می‌شوند؛ در اولین سطح اساتید قرار دارند که کارهایشان از فیلتر رد می‌شود، آثاری که در یک الی دو سال قلم می‌خورند و با رقم های نجومی ارائه می‌شوند.
فقط چند نمایشگاه در این سطح برگزار می‌شود که خریداران آنها نیز اغلب کلکسیون‌دارها و افرادی هستند که به دنبال گردآوری آثار گران‌قیمت هستند.
در سطح دوم افرادی هستند که با اساتید کار کرده‌اند و تقریباً استاد هستند اما کارهایشان، آثار سطح بالایی نیست.
هنرجوهای قوی اساتید و یک سری مردم هنردوست، خریداران این آثار و بازدیدکنندگان این نمایشگاه‌ها هستند.
وی بیان کرد: در سطح سوم نمایشگاه‌هایی هستند که آثار هنرجویان اساتید در آنها به نمایش گذاشته می‌شود مانند همین نمایشگاه «تبسم بهار» که ما برگزار کردیم.
من می‌خواستم بچه‌ها برند شوند و شخصیت پیدا کنند.
کارهایی که هنرجوها در ۶ ماه الی ۱ سال گذشته طرح زدند را به نمایش گذاشتیم.
هیچ استادی این کار را نمی‌کند، شاید تنها کسی که دل به دریا زد من بودم؛ چراکه می‌خواستم هنرجویانم توسط اطرافیان دیده و تشویق شوند.
رضایی درباره چالش‌های برگزاری این نمایشگاه توضیح داد: ۴ ماه است که از ۵ صبح آتلیه می‌روم و شب بازمی‌گردم تا این نمایشگاه برگزار شود.
منتها من صبر زیادی دارم، سکوت سه‌پایه به قدری من را آرام کرده که حتی بوق ماشین را نمی‌فشارم.
همین صبر باعث شد با همه چالش‌ها، این نمایشگاه را برگزار کنیم.
اگر استادی بخواهد کار ایده‌آل ارائه دهد هنر نکرده است؛ اینکه شما دست کسی را بگیرید و او را بلند کنید، هنر است.
کسی که دستش قوی است، نیازی به کمک ندارد.
وی در مورد اینکه قرار است بعد از نمایشگاه چه اتفاقاتی برای هنرجویان در مسیر زندگی حرفه‌ای و کاری آنها بیفتد، عنوان کرد: در این نمایشگاه، هنرجوی ۱۲ تا ۷۰ ساله داریم.
هنرجوها بعد از نمایشگاه، خودشان را باور می‌کنند، تشویق می‌شوند و از نظر روانی دیگر نمی‌توانند کلاس را رها کنند.
هر موقع هنرجویی بخواهد کلاس را ترک کند و دیگر نقاشی نکند، همه اعضای خانواده دلیل آن را جویا می‌شوند و هنرجو به هر حال به این هنر وابسته می‌شود.
شرایط سنی هنرجویان متفاوت است؛ از ۱۳ تا ۲۷ سال، کارهای مدرن و میکس مدیا داشتند و از ۳۰ تا ۵۰ کارهای رئال و کلاسیک می‌پسندند.
ما تنوع ایجاد کردیم و از ساده‌ترین کارها تا پرکارترین کارها را در نمایشگاه داشتیم.
این هنرمند نقاش درباره اینکه آیا نقدی به آموزشگاه‌های هنری در نحوه تدریس هنرهای تجسمی دارد، گفت: کمتر استادی شیوه من را پیاده می‌کند، می‌گویند هنرجو باید از ابتدا و از پایه طراحی کند، طراحی خشک و بی‌روح است درحالی که این برای همه صدق نمی‌کند.
هزاران نفر قرار بوده هنرمند بشوند اما برخی اساتید با همین تفکر اجازه ندادند!
من این شیوه را از بالا به پایین پیاده می‌کنم.
هنرجو می‌آید رنگ و روغن کار می‌کند و من کمکش می‌کنم و وقتی اعتماد به نفس به دست آورد، خودش طراحی هم می‌کند.
کمی که دست هنرجو قوی شد و تشویق شد کارش بهتر می‌شود اما اساتید می‌گویند از همان اول طراحی کار کن.
من خوشحالم چون ۷۰ الی ۸۰ درصد از هنرجوها بسیار خوشحال هستند و می‌گویند؛ اصلاً فکرش را هم نمی‌کردیم کارمان در نمایشگاه باشد.
همچنین، ساغر نوزعیم برگزارکننده نمایشگاه گروهی «تسنیم بهار» نیز درباره این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: هنرمندان پیشکسوتی داریم که سال‌هاست نمایشگاه برگزار نکرده‌اند.
همین مورد، جرقه را برای ما زد که برگزاری نمایشگاه با حضور این هنرمندان پیشکسوت، می‌تواند به هدف ما که معرفی هنرمندان نوظهور است نیز، کمک کند.
ما این بستر را فراهم کردیم تا هم هنرمندان نوظهور دیده شوند و هم اساتید پیشکسوت از دلتنگی‌ها و دغدغه‌های خود بگویند.
همیشه نمایشگاه‌ها به گونه‌ای برگزار می‌شدند که نهایتاً ۵۰ اثر هنری را به نمایش می‌گذاشتند اما از آنجایی که هدف ما معرفی هنرمندان نوظهور بود و هست، فراخوان دادیم تا با دعوت از اساتید و پیشکسوتان، هنرمندان نوظهور را معرفی کنیم.
نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «تبسم بهار» با نمایش ۱۶۰ اثر از ۶۰ هنرمند در رشته‌های نقاشی، نقاشی خط و خوشنویسی، اول و دوم خرداد در گالری هفتا برج میلاد برگزار شد.