خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پاکستان خواستار اجرای طرح بازسازی غزه با حمایت سازمان همکاری اسلامی (OIC) شد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 09:58
سازمان ملل اعلام کرد پاکستان خواستار عملیاتی شدن طرح بازسازی غزه شد که مورد حمایت سازمان همکاری اسلامی و گروه عربی قرار گرفته است.
ملل،سازمان،كنفرانس،فلسطين،پايان،غزه،فلسطيني،پاكستان،تأكيد،تض ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - دیپلمات‌ها در نیویورک گرد هم آمدند تا برای برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی در ماه ژوئن، با هدف پیشبرد تلاش‌های جهانی برای تحقق راه‌حل دو دولتی در مناقشه اسرائیل و فلسطین، آماده شوند.
در این جلسه، پاکستان تأکید کرد که باید به علت اصلی این بحران، یعنی اشغال طولانی‌مدت اسرائیل، رسیدگی شود.
«تنها با پایان دادن به اشغالگری می‌توانیم صلحی عادلانه و پایدار را تضمین کنیم»، سفیر دائم پاکستان در سازمان ملل، آصف افتخار احمد، در این جلسه مقدماتی گفت که نمایندگان کشور‌های عضو سازمان ملل را گرد هم آورد تا مقدمات هشت میزگرد را نهایی کنند.
او افزود: «این کنفرانس هم به موقع است و هم ضروری.» او خاطرنشان کرد که رنج بی‌وقفه مردم فلسطین، فاجعه انسانی در حال وقوع در غزه و از بین رفتن تدریجی راه‌حل دو دولتی به‌واسطه شهرک‌سازی‌های غیرقانونی و اقدامات یکجانبه توسط قدرت اشغالگر، نیازمند پاسخ قاطع بین‌المللی است.
تعیین گام‌ها برای حفظ قابلیت موجودیت دولت فلسطینی
این کنفرانس از ۱۷ تا ۲۰ ژوئن در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار خواهد شد.
این رویداد، نتیجه قطعنامه‌ای است که در دسامبر ۲۰۲۴ توسط مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد و به‌طور مشترک به ریاست عربستان سعودی و فرانسه برگزار خواهد شد.
آصف افتخار احمد در سخنانش تأکید کرد که پیش از این کنفرانس، باید آتش‌بس در غزه برقرار و به‌طور کامل اجرا شود، محاصره پایان یابد، دسترسی بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه، از جمله از طریق آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، تضمین شود و از غیرنظامیان و کارکنان کمک‌رسان محافظت گردد.
او افزود: «هرگونه تلاش برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها، الحاق سرزمین‌ها یا تحمیل مکانیسم‌های نظامی‌گرایانه برای کمک‌رسانی باید قاطعانه رد شود.»
مکانیسم و گذرگاه حمل‌ونقل
برای حفظ قابلیت موجودیت دولت فلسطینی، وی تأکید کرد که این کنفرانس، در میان سایر اقدامات، «باید مکانیسمی برای پایش و ترویج اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت، از جمله قطعنامه‌هایی که شهرک‌سازی‌ها را غیرقانونی می‌دانند، ایجاد کند و تلاش‌ها برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را پیگیری کند.
همچنین طرح بازسازی غزه که مورد حمایت OIC و گروه عربی است، باید عملیاتی شود.
پروژه‌هایی مانند گذرگاه حمل‌ونقل غزه-کرانه باختری، بازسازی بندر و ایجاد مناطق صنعتی، برای پیوستگی سرزمینی و وحدت فلسطینی‌ها حیاتی هستند.»
او بار دیگر بر حمایت پاکستان از راه‌حلی عادلانه، پایدار و جامع برای مسئله فلسطین، بر اساس قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های مرتبط سازمان ملل، در مرز‌های پیش از ۱۹۶۷ و با قدس به‌عنوان پایتخت فلسطین، تأکید کرد.
وی خطاب به نمایندگان گفت: «این کنفرانس باید نقطه عطفی باشد و نتایج ملموسی را به همراه داشته باشد.
پاکستان آماده است تا از این کنفرانس حمایت کند و در تحقق چشم‌انداز سیاسی قابل اتکا برای راه‌حل دو دولتی— راه‌حلی که حقوق فلسطینیان را تضمین کند، به اشغالگری پایان دهد و صلحی پایدار را از طریق ایجاد یک دولت فلسطینی مستقل و دارای حاکمیت با پایتختی قدس شرقی محقق سازد — مشارکت کند.»
دعوت رئیس مجمع عمومی به اقدام فوری
پیش‌تر، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل، فایلمون یانگ، از کشور‌ها خواست از این فرصت حیاتی برای پیشرفت بهره ببرند.
او گفت: «وحشت‌هایی که بیش از ۱۹ ماه در غزه شاهد بوده‌ایم، باید ما را به اقدامی فوری برای پایان دادن به درگیری اسرائیل و فلسطین وادارد.
چرخه‌های ویرانگر مرگ، ویرانی و آوارگی نباید ادامه یابد.»
وی افزود: «این مناقشه را نمی‌توان از طریق جنگ دائمی، یا با اشغال و الحاق بی‌پایان حل کرد.
تنها زمانی پایان خواهد یافت که اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها بتوانند در کشور‌های مستقل و دارای حاکمیت خود، در صلح، امنیت و عزت زندگی کنند.»
منبع: داون