خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آغاز برداشت و پیش بینی 1.7 تن محصول خشک

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 09:13
برداشت گل گاوزبان از مزارع شهرستان قزوین، به ویژه در ارتفاعات الموت غربی و شرقی آغاز شد و بر اساس برآوردها امسال حدود 1.7 تن گل گاوزبان خشک از این مزارع به دست می آید.
گاوزبان،گل،كشت،مزارع،قزوين،برداشت،مناطق،الموت،گياه

مجتبی حسنی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، از آغاز برداشت گل گاوزبان در این شهرستان خبر داد و گفت: برداشت این گیاه دارویی از سطح 20 هکتار مزارع زیر کشت در مناطق کوهستانی الموت غربی و شرقی شروع شده و طبق پیش‌بینی‌ها، امسال حدود 1.7 تن گل گاوزبان خشک از این مزارع برداشت خواهد شد.
وی با بیان اینکه میانگین برداشت این محصول در هر هکتار حدود 60 کیلوگرم است، افزود: البته شرایط آب و هوایی و نوع مدیریت مزارع در میزان تولید تأثیرگذار است.
حسنی درباره مناطق اصلی کشت این گیاه در قزوین گفت: عمده مزارع گل گاوزبان در روستاهای سفیدآب، عباسک و یارود از توابع بخش رجایی‌دشت قرار دارند.
در سال‌های اخیر، کشاورزان الموت به کاشت نشایی گل گاوزبان در بین درختان فندق و همچنین کشت ردیفی در مزارع روی آورده‌اند تا بازدهی زمین‌های زراعی را افزایش دهند.
وی با تأکید بر جایگاه ویژه گل گاوزبان قزوین در بازارهای داخلی و خارجی گفت: گل گاوزبان این منطقه به دلیل کیفیت بالای گلبرگ‌ها، رنگ و عطر مطلوب، خواص دارویی منحصر به فرد و به ویژه ویژگی‌های آرام‌بخشی و ضد التهابی، در صنایع داروسازی و عطاری‌ها بسیار پرطرفدار است و مشتریان داخلی و حتی خارجی دارد.
گل گاوزبان یکی از گیاهان دارویی ارزشمند در ایران است که به‌طور ویژه در مناطق شمالی و غربی کشور، به خصوص در ارتفاعات و مناطق کوهستانی، کشت می‌شود.
این گیاه که به نام "طلای آبی کوهستان" نیز شناخته می‌شود، علاوه بر مصرف خانگی در دمنوش‌ها، در صنایع داروسازی و آرایشی نیز کاربرد دارد.
در قزوین، به ویژه در منطقه الموت، به دلیل شرایط اقلیمی مساعد، کشاورزان از سال‌ها پیش به کشت گل گاوزبان روی آورده‌اند و با به‌کارگیری روش‌های جدید کاشت، از جمله کشت نشایی، تولید این محصول را افزایش داده‌اند.
انتهای پیام/