اقتصاد کشور نباید معطل مذاکرات بماند
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: مذاکرات باید به عنوان یکی از الزامات کشور دنبال شود، اما مشروط کردن اقتصاد به نتیجه مذاکرات و چشمدوختن صرف به سرمایهگذاران خارجی به اقتصاد آسیب می زند.

مالک شریعتی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با گره خوردن فعالیتهای اقتصادی سرمایه گذاران به نتیجه نهایی مذاکرات ایران و آمریکا اظهار کرد: مذاکرات باید به عنوان یکی از دهها کار مهم کشور دنبال شود و دستگاه دیپلماسی کشور نیز مسئولیت خود را در این زمینه به نحو احسن، انشاءالله، انجام خواهد داد.
وی ادامه داد: اما اقتصاد کشور را نباید معطل مذاکرات گذاشت.
یکی از جنبههایی که ممکن است آسیبزا باشد همین است که ما تصور کنیم هماکنون سرمایهگذاران خارجی زیادی آمادگی دارند وارد کشور شوند و سرمایهگذاری کنند و بر همین اساس از ظرفیتها و توان داخلی غافل شویم؛ در حالی که اگر تحقق آنچه مدنظر است با تأخیر یا حتی عدم تحقق همراه شد، چشمانداز پیش روی ما نشان میدهد که نمیتوان خیلی به اعتماد آمریکا و نتیجه مذاکرات از حیث عایدی اقتصادی، حداقل در حوزه سرمایهگذاری، امیدوار بود.
۱۰۰ میلیارد یورو معادل ریالی نقدینگی در کشور وجود دارد
این نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در حوزه جذب سرمایه، ما کاملاً این ظرفیت را داریم که از محل سرمایههای داخلی و سرمایههای مردمی طرحهای خود را پیش ببریم.
من بارها تأکید کردهام که بیش از ۱۰۰ میلیارد یورو معادل ریالی نقدینگی در کشور وجود دارد که حداقل ۱۵ میلیارد دلار آن به شکل اسکناس و ارز در اختیار مردم است.
شریعتی خاطرنشان کرد: اگر دولت بتواند با شیوههای درست، مردم را ترغیب کند و اعتماد و اطمینان لازم را به آنان بدهد که اصل و سود سرمایهشان تضمین خواهد شد و این کار برایشان جذابیت داشته باشد، طبیعتاً مردم وارد میدان میشوند و در پروژههایی که دولت معرفی میکند سرمایهگذاری میکنند.
وی ادامه داد: در این صورت هم اصل و سود سرمایهشان را دریافت خواهند کرد و هم اقتصاد کشور توسعه پیدا میکند و طرحهای بزرگ کشور، بهویژه طرحهای بالادستی نفت و گاز و توسعه زنجیره ارزش، فعال میشود.
همچنین با این اقدام، نقدینگی کشور به جای بازارهای غیر مولد به سمت پروژههای مولد سوق داده میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این موضوع که ما تأکید داریم باید از سرمایههای داخلی استفاده شود، مورد هجمه ضدانقلاب و مخالفان قرار میگیرد چون آنها نگراناند مردم داخل کشور سرمایهگذاری کنند.
آنها تلاش دارند مردم را تشویق کنند سرمایههای خود را از کشور خارج کنند تا به اقتصاد ضربه بزنند.
وی در پایان گفت: بنابراین طبیعی است که دشمنان با این رویکرد مخالف باشند.
اما در طرف مقابل، دولت باید بتواند این اعتماد را در مردم ایجاد کند تا مردم وارد پروژهها شوند؛ چه از طریق صندوقهای پروژه، چه شرکتهای سهامی پروژه و چه بستههای سرمایهگذاری متنوع، و خودشان تأمین مالی پروژهها را بر عهده بگیرند و در سود آن شریک باشند.
در این صورت یک برد-برد واقعی داخلی به وقوع میپیوندد.