تجمع دکهداران مطبوعاتی در اراک؛مدیران صدای اعتراض را بشنوند - تسنیم
دکه داران مطبوعاتی در اراک تجمع کردند تا از این طریق شاید مدیران ارشد استانی و مدیریت شهری اراک صدای اعتراض آنها را به طرح جمع آوری (ساماندهی) بشنوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، کیوسک مطبوعاتی یا همان دکه روزنامه فروشی همواره به عنوان نهادهای فرهنگی در سطح شهر عمل کردهاند و این نوع کیوسکها، برای فروش روزنامه، مجلات، و سایر محصولات فرهنگی مانند کتاب و نوشتافزار در نقاط مختلف شهرپیش بینی شده است.
با توجه به بالا بودن هزینههای اجاره مغازه در سطح شهر، بسیاری از افراد توان مالی کافی برای اجاره مغازه و فعالیت در حوزه کسب و کار خود را ندارند که در این راستا شهرداری در بخشهای مختلفی از شهر در میادین و یا پارکها، مکان مشخصی را برای استقرار دکهها و کانکسهای پیش ساخته تعیین میکند و با اجارههای کمتر در اختیار متقاضیان قرار میدهد.
این دکهها در دل شهر اخبار روز را مخابره میکنند و رهگذران علیرغم اینکه حتی بخواهند روزنامهای بخرند، با خواندن تیتر صفحات اصلی روزنامهها نسبت به برخی از وقایع روز در سطح کشور و شهر آگاهی پیدا میکنند.
حال با توجه به اینکه دکههای روزنامه فروشی اهمیت و نقش مهمی دراشاعه فرهنگ مطالعه و افزایش سطح آگاهی و اطلاعات مخاطبین ایفا میکنند؛ شهرداری اراک اخیرا و در یک اقدام عجولانه به تمامی دکههای مطبوعاتی و غیر مطبوعاتی اعلام کرده بود که از روز شنبه نسبت به جمع آوری تمام دکههای سطح شهر اراک اقدام میکند.
این در حالیست که شهردار اراک، این شهر را در افق 1420 شهری عدالتمحور و حیاتبخش با جامعهای منسجم که شهروندانی فعال، آگاه، مسئول و مشارکتجو دارد و ساکنینش به هویت فرهنگی آن افتخار میکنند؛ و شهری که در جهت آسایش و رفاه شهروندانش گام بر میدارد؛ شهری شهروندمدار که با شهروندان سخن میگوید و صدای آنان را میشنود نام نهاده است اما چنین رفتاری با باجههای مطبوعات سطح شهر اراک هر کدام به تنهایی بالغ بر 20 سال سابقه در امر توزیع و پخش نشریات دارند و به عنوان مبلمان فرهنگی شهر توانستهاند هرچند اندک سهم موثری در بالا بردن سطح سواد رسانهای و سرانه مطالعه مردم داشته باشند، با شعار شهرداری و افق 1420 شهری اراک در تضاد است.
تصمیمات عجولانه شهرداری و بدون توجه به عقبه فرهنگی استان سبب شد که صبح امروز شنبه سوم خرداد ماه متصدیان دکههای روزنامهفروشی شهر اراک با تجمع مقابل استانداری مرکزی اعتراض خود را نسبت به تصمیم شهرداری اعلام کرده و خواستار حمایت همه جانبه مسئولان استان و شهر در مقابل این بی عدالتی شوند و تصمیمات منطقیتر از جمع آوری اتخاذ کنند.
ضرب العجل 24 ساعته شهرداری برای کیوسکهای مطبوعاتی
محسن خدادادیان از دکه داران شهر اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارتباط با علت تجمع خود مقابل استانداری اظهار کرد: روزهای اخیر شهرداری اراک نامهای مبنی بر تخلیه تمامی کیوسکهای مطبوعاتی برای متصدیان روزنامه فروشی صادر کرده است که ظرف 24 ساعت که تا روز شنبه میشد دکههای خود را تخلیه و تحویل شهرداری دهند.
وی افزود: به همین جهت امروز برای اینکه صدای خود را به مسئولان ارشد استان برسانیم مقابل استانداری تجمع کردیم و خواستار حمایت استاندار مرکزی شدیم.
در نهایت با تلاش و تصمیمات مسئولان ارشد قرار بر این شد دکههای روزنامهفروشی به کار ادامه دهند و مجدد مطبوعات جان دیگری بگیرد.
باید پروسه ای عقلانی و منطقی در دستور کار باشد
خالقی دکه دار میدان نماز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درخصوص تجمع مقابل استانداری اظهار کرد: حضرت رسول (ص) میفرماید مداد اهل قلم بالاتر از خون شهید است و بزرگان دین چنین ارزشی بالایی برای افراد اهل علم دانستند اما متاسفانه کیوسکهای مطبوعاتی که درراستای افرایش فرهنگ مطالعه تلاش میکنند مورد کملطفی شهرداری قرار گرفته است.
وی افزود: امروز بنده به همراه تمام دکهداران روزنامهفروشی این شهر مقابل استانداری حضور پیدا کردیم و خواسته ما این بود که این حکمی که سبب میشود فعالیت و چرخه توزیع مطلوبات در استان مرکزی قطع شود مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد.
که از سوی مسئولان استانداری این قول داده شد تا مشکل کیوسکهای مطبوعاتی شهر اراک حل شود.
خالقی بیان کرد: خواسته ما هم این است که اگر قرار بر ساماندهی و زیباسازی و مبلمان شهری است باید بر اساس یک پروسه عقلانی و منطقی به دور از اینکه به باجههای مطبوعات و معیشت آنها آسیبی وارد شود این کار انجام شود و ابتدا کیوسکهای جدید تهیه و بعد اقدام به جمعآوری کیوسکهای قدیمی شود.
چطور مخارج زندگی خود را تامین کنم؟
حسین صفایی از دکه داران میدان شریعتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به علت تجمع مقابل استانداری اظهار کرد: علت حضور امروز دکه داران مقابل استانداری این بود که از طرف شهرداری نامههای پی در پی مبنی بر تخلیه کیوسکهای مطبوعاتی صادر شد که برای حل این مشکل ما به شهرداری روی آوردیم که جوابی به ما ندادند و به شورای شهر رفتیم باز هم جوابی دریافت نکردیم.
وی افزود: من 25 سال سابقه کار در عرصه مطبوعات را دارم اما اگر قرار باشد بعد از این مدت دکه خود را تخلیه کنم باید به کجا بروم و چطور مخارج زندگی خود را تامین کنم؟
هرچند با وجود زن و بچه و شرایط اقتصاد قطعا دچار مشکل میشویم، بنابراین برای رساندن صدای خود به مسئولان ارشد استان مقابل استانداری جمع شدیم و از استاندار مرکزی عاجزانه تقاضا کردیم این کار را پیگیری کنند.
صفایی بیان کرد: ما هیچ گونه مشکلی با نوسازی کیوسکهای مطبوعاتی و متحدالشکل شدن آن نداریم، ما هم دوست داریم شهرمان زیباتر شود، اما این ساماندهی باید طوری باشد که به معیشت و کار هیچ کسی لطمهای وارد نشود.
هیچ یک از مسىولان شهرداری حاضر به شنیدن صحبتهای ما نشدند
خانمحمدی از دیگر دکه داران شهر اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره تجمع مقابل استانداری اظهار کرد: بنده 25 سال در حوزه مطبوعات فعال هستم، مشکلاتی در روزهای اخیر پیش آمد و شهرداری برای جمع آوری کیوسکهای مطبوعاتی اخطارهایی را صادر کرده بود، با توجه به اینکه هیچ یک از مسىولان شهرداری حاضر به شنیدن صحبتهای ما نشدند و میخواستند بعد از این مدت سابقه کار در حوزه فرهنگی ما را بیکار کنند، ما برای دفاع از حق و حقوقمان و رساندن صدایمان به مسئولان مقابل استانداری جمع شدیم.
وی افزود: علت جمع شدن دکه داران مقابل استانداری هیچمسئلهای جز این موضوع نبود و تجمع دکه داران در فضایی آرام و بی سرو صدا انجام شد و مسئولان استانداری در نهایت احترام با ما رفتار کردند و مشکل دکه داران را رسیدگی کردند و به خوبی و خوشی تمام شد.
باید صدای دکه داران شنیده شود
داراب بیات از توزیع کنندگان مطبوعاتی شهر اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به علت تجمع مقابل استانداری اظهار کرد: با توجه به اقدام عجولانه و صدور اخطاریههای پی در پی 72، 48 و 24 ساعته شهرداری تحت عنوان تخلیه که از سوی دفتر میادین میوه تره بار صادر گردیده بود جهت پیگیری در این خصوص از طریق یکی از دوستان علت این اخطارهای را جویا شدیم.
وی افزود: مدیر مربوطه اعلام نمودند تمام کیوسکهای مطبوعاتی در سطح شهر جمع آوری و به پارک شهید باهنر انتقال داده میشوند که بعداً با سرمایه گذار قرارداد ساخت کیوسکها صورت گیرد، بعد تحویل کیوسک داران داده میشود؛ ولی نه در مکان قبلی بلکه جانمایی از طرف شهرداری خارج از رینگ یک و شعاع رینگ از یک طرف امام زاده، طرف دیگر مسجد سیدها، طرف دیگر مسجد کلهایها و انتهای خیابان شهید رجایی جانمایی خواهد شد، یعنی مرکز شهر خالی از مطبوعات میشود.
بیات عنوان کرد: پس از اینکه با شورای شهر جلسهای داشتیم که بی نتیجه باقی ماند، درخواست برگزاری جلسه اول را داشتیم که برای بیستم اردیبهشت وقت ملاقات دادند اما صورت نگرفت، درخواست جلسه دوم ارسال شد که مسئول مربوطه اظهار داشتند ابتدا یکی از کیوسکهای مطبوعاتی میدان قدس را برمیداریم و آن وقت جلسه را با شما تشکیل میدهیم.
توزیع کننده مطبوعاتی شهر اراک ادامه داد: تا اینکه امروز دکه داران برای رساندن صدای خود به مسئولان استان مقابل استانداری تجمع کردند آن هم بدون سرو صدا.
که از طرف دفتر معاونت عمرانی استانداری اعلام نمودند دو نفر به نمایندگی از مطبوعات برای صحبت حضور پیدا کنند، که با برخورد گرم چند تن از مسئولان مواجه شدیم و سبب خرسندی است.
وی تصریح کرد: حاج علی بیگی پس از شنیدن صحبتهایمان با عبدالهی تماس گرفته و خواستار لغو طرح جمعآوری کیوسکهای روزنامهفروشی شدند و ایشان قول دادند هیچ یک از کیوسکها جمع آوری نمیشود مگر اینکه رضایت دکه داران جلب شود، خداوند به اینگونه مسئولان دغدغهمند خیر دنیا و آخرت را عطا فرماید.
شهرداری در نهایت کم لطفی قصد جمعآوری دکههای روزنامهفروشی را دارد
ابوالفضل مداحی از دیگر کیوسکداران شهر اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارتباط با تجمع امروز مقابل استانداری اظهار کرد: علت حضور ما این بود که پس از سالها زحمت در حوزه فرهنگی، شهرداری در نهایت کم لطفی با ارسال نامههای مکرر قصد داشت دکههای روزنامهفروشی را جمع آوری کند و نامشخص بودن این تصمیم تصمیم گرفتیم با مسئولان ارشد صحبت کنیم چراکه تن دادن به این تصمیم شهرداری منجر به مختل شدن زندگی چندین خانواری که در این حوزه فعالیت میکنند خواهدشد.
وی افزود: امیدواریم مسئولان مساعدت بفرمایند بعد از سالها زحمتی که دکه داران کشیدند یک تصمیم درست و اصولی گرفته شود تا کسی متضرر نشود و طرح مبلمان شهری و ساماندهی به نحوی صورت گیرد که سبب ضرر و زیان افراد فعال در این حوزه نگردد.
شهرداری به نام ساماندهی اما با هدف جمع آوری دکههای مطبوعاتی اقدام میکند
محسن خدادادی از دکه داران این شهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درخصوص تجمع مقابل استانداری اظهار کرد: ما برای زیباسازی شهر ارزش قائل هستیم اما اینکه شهرداری به نام ساماندهی اما با هدف جمع آوری دکههای مطبوعاتی اقدام میکند و ما را از نان خوردن بیاندازند، قابل پذیرش نیست.
وی افزود: شهرداری اگر قرار است برای زیبا سازی شهری کیوسکهای مطبوعاتی را ساماندهی کند باید قبل از جمع آوری کیوسکهای قدیمی نیز کیوسکهای جدید را ساخته و جایگزین کند تا افرادی که سالها در این عرصه زحمت کشیدند با مشکل مواجه نشوند.
به گزارش تسنیم، جمع آوری کیوسکهای مطبوعاتی علاوه بر ضربه مهلک به فرهنگ مطبوعات این شهر، موجب بیکاری چندین خانواده خواهد شد، قطع به یقین حذف این کیوسکها در شرایط نا بسامان اقتصادی و وضعیت بد معیشتی مردم، نه تنها آسیب جدی به این قشراز جامعه میرساند بلکه اقدام مناسبی در جهت ساماندهی مبلمان شهری نخواهد بود.
هرچند مسئولان ارشد استان مخالفت خود را نسبت به جمعآوری کیوسکهای مطبوعاتی شهر اراک توسط شهرداری اعلام کردند و به متصدیان دکههای روزنامهفروشی این دلگرمی را دادند که بدون هیچگونه مشکلی به فعالیت خود ادامه دهند و شهرداری اگر تصمیم به ساماندهی دارد باید پیش از جمع آوری دکههای قدیمی نیز کیوسکهای جدید را ساخته و تحویل دکه داران دهد.
انتهای پیام/711/