خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

300 هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت در پهنه فرونشست استان تهران

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 04 خرداد 1404 - 08:53
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به قرارگیری جمعیت استان تهران در پهنه های فرونشستی، نسبت به نبود مقررات و برنامه مدون برای مقابله با این پدیده هشدار داد و گفت: 300 هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت در این پهنه ها قرار دارند.
تهران،فرونشست،استان،پديده،زمين،نفر،شهر،هيئت،شهرسازي

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، علی بیت‌اللهی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در خصوص پدیده فرونشست در استان تهران گفت: بر اساس داده‌های موجود، حدود 3 میلیون و 600 هزار نفر در استان تهران در پهنه‌های فرونشستی سکونت دارند.
این پدیده علاوه بر تهدید جدی زیرساخت‌ها، جان میلیون‌ها نفر را نیز در معرض خطر قرار داده است.
وی افزود: در حال حاضر 18 شهر (به‌جز شهر تهران) و 225 آبادی در استان تهران روی زون‌های فرونشستی قرار گرفته‌اند.
در پایتخت نیز مناطق 17 و 19 به‌طور کامل (صد درصد) در محدوده فرونشست زمین واقع شده‌اند و منطقه 18 نیز حدود 80 درصد تحت تأثیر این پدیده است.
همچنین مناطق 11، 16 و 21 نیز با درصدهای پایین‌تری با فرونشست درگیر هستند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به آمار جمعیتی ابراز کرد: طبق محاسبات سال 1399، حدود یک میلیون و 200 هزار نفر از جمعیت شهر تهران در پهنه‌های فرونشستی زندگی می‌کنند.
برآوردها نشان می‌دهد بین 250 تا 300 هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت در این پهنه‌ها احداث شده‌اند که این مسئله در صورت وقوع زمین‌لرزه یا سایر عوامل طبیعی، می‌تواند به بروز فاجعه‌ای انسانی منجر شود.
بیت‌اللهی با انتقاد از نبود برنامه‌ریزی و اقدامات مشخص در این زمینه تصریح کرد: با وجود این آمارهای نگران‌کننده، متأسفانه هنوز مقررات، برنامه یا اقدام منسجم و مدونی برای کاهش خطرات ناشی از فرونشست زمین در کشور وجود ندارد.
وی تأکید کرد: تدوین مقررات ملی فرونشست زمین که تکالیف تمامی دستگاه‌های اجرایی و عمومی را مشخص کرده و نحوه ارزیابی اجرای آن نیز تعیین شود، یک ضرورت ویژه و اجتناب‌ناپذیر برای کشور است.
انتهای پیام/