خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انتخابات پارلمانی پیش رو در عراق چه چشم‌اندازی دارد؟

اعتماد | همه | شنبه، 03 خرداد 1404 - 16:40
تنور انتخابات پارلمانی عراق به تدریج در گرم شدن است و در این راستا شاهد شدت گرفتن تکاپوی احزاب و جریان‌های مختلف برای یارکشی‌های خود در صحنه سیاسی و اجتماعی این کشور هستیم.
انتخابات،عراق،سياسي،كشور،پارلماني،ائتلاف،جمله،اعلام،دولت،زود ...

تنور انتخابات پارلمانی عراق به تدریج در گرم شدن است و در این راستا شاهد شدت گرفتن تکاپوی احزاب و جریان‌های مختلف برای یارکشی‌های خود در صحنه سیاسی و اجتماعی این کشور هستیم.
کد خبر: 715007 | ۱۴۰۴/۰۳/۰۳ ۱۶:۳۰:۰۰
سید عماد حسینی- تنور انتخابات پارلمانی عراق به تدریج در گرم شدن است و در این راستا شاهد شدت گرفتن تکاپوی احزاب و جریان‌های مختلف برای یارکشی‌های خود در صحنه سیاسی و اجتماعی این کشور هستیم.
با این‌که هنوز موعد مشخصی و دقیقی برای انتخابات پارلمانی آینده عراق اعلام نشده اما بر اساس قانون این کشور الزاماً این انتخابات باید تا اکتبر ۲۰۲۵ برگزار شود.
بدون هیچ تردیدی این انتخابات یکی از مهم‌ترین رویدادهای سیاسی این کشور به شمار می‌رود.
با توجه به اطلاعات موجود، از جمله گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌ها از نگاه کارشناسان، چشم‌انداز این انتخابات با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی همراه است.
بر اساس اعلام کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق، آمار احزاب و ائتلاف‌ها ۳۴۳ حزب به طور رسمی تایید شده‌اند.
۶۰ حزب در حال تاسیس هستند و ۱۱۸ حزب برای شرکت در انتخابات ابراز علاقه کرده‌اند.
همچنین، ۲۵ ائتلاف برای مشارکت ثبت‌نام کرده‌اند که ۵ ائتلاف گواهی تایید دریافت کرده و ۱۱ ائتلاف دیگر در انتظار تایید هستند.
علاوه بر این، ۱۶ فهرست مستقل نیز درخواست مشارکت داده‌اند.
برخی کارشناسان بر این باورند که مشکلات فنی و لجستیکی از جمله نبود به‌روزرسانی داده‌های بیومتریک برای رای‌دهندگان جدید (افرادی که به تازگی واجد شرایط رای دادن شده‌اند) و چاپ کارت‌های هویت انتخاباتی، امروز به چالشی برای برگزاری انتخابات تبدیل شده، چون این فرایند زمان‌بر است.
این در حالی است که دوره شورای کمیسران انتخابات هم در ژوئیه امسال به پایان می‌رسد و این امر هم خود می‌تواند چالش مضاعفی برای برگزارکنندگان انتخابات محسوب شود.
در این بین، برنامه دولت محمد شیاع السودانی، که در اکتبر ۲۰۲۲ از پارلمان رای اعتماد گرفت، شامل برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام شده بود.
محمد الحلبوسی، رئیس سابق پارلمان، اعلام کرده که این انتخابات ممکن است در آوریل یا مه ۲۰۲۵ برگزار شود، که به معنای الزام قانونی بر اساس برنامه وزارتی بود اما این مهم محقق نشد.
برخی تحلیلگران، مانند سیف السعدی، معتقدند که انتخابات زودهنگام به دلیل تعهدات برنامه دولت الزامی است، اما نداشتن آمادگی برخی گروه‌های سیاسی، از جمله جریان صدر، و اختلافات درون ائتلاف چارچوب هماهنگی می‌تواند این روند را مختل کند.
با وجود چالش‌های عدیده‌ای که پرداختن به تمامی آنها از حوصله این مقال خارج است، باید اعتراف کرد که انتخابات پیش رو در عراق می‌تواند فرصتی برای بازتنظیم قواعد بازی سیاسی در عراق باشد، به ویژه اگر دولت السودانی بتواند پروژه‌های کلیدی مانند مبارزه با فساد، کاهش فقر و بهبود امنیت را پیش ببرد.
برخی معتقدند انتخابات بعدی می‌تواند حداقل گامی برای ثبات پایدار و توسعه فراگیر باشد و در بعد منطقه‌ای هم جایگاه دولت این کشور را تا حدودی بهبود ببخشد.
به گفته کارشناسان، آینده انتخابات پارلمانی عراق با ترکیبی از امید و تردید همراه است.
در حالی که تعهد به برگزاری انتخابات زودهنگام وجود دارد، چالش‌های لجستیکی، سیاسی و اجتماعی، از جمله اختلافات داخلی، آمادگی ناکافی گروه‌های سیاسی برای ورود قدرتمند به عرصه رقابت و نارضایتی عمومی، می‌تواند روند آن را مختل کند.