نقشآفرینی رزمندگان چهارمحال و بختیاری در آزادسازی خرمشهر
شهرکرد-رزمندگان غیور استان چهارمحال و بختیاری در عملیات آزادسازی خرمشهر همچون تاریخ سراسر افتخار دفاع مقدس نقش پررنگی را داشتند.

خبرگزاری مهر_گروه استانها، حماسه شکوهمند فتح خرمشهر در سوم خردادماه سال ۱۳۶۱ نه فقط بازپسگیری یک شهر بلکه نقطه عطفی در تقویم افتخارات ایران اسلامی و تجلی عزم راسخ ملتی بود که در سایه رهبری حکیمانه امام خمینی (ره) و به برکت خون شهدا، دشمن متجاوز را به زانو درآورد و خاک پاک خرمشهر را از لوث وجود متجاوزان پاک کرد.
عملیات بیتالمقدس در ساعات اولیه بامداد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ با رمز عملیات «یا علی ابن ابیطالب (ع)» از سوی فرماندهی ستاد نیروهای مسلح، یگانهای سپاه، بسیج و ارتش جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و سوم خرداد ۱۳۶۱ با آزادسازی خرمشهر پایان یافت.
رزمندگان غیور استان چهارمحال و بختیاری در عملیات آزادسازی خرمشهر همچون تاریخ سراسر افتخار دفاع مقدس نقش پررنگی را داشتند و در این روز باید گرامی بداریم نام شهدای والامقام چون شهید «صفدر اسکندری شهرکی» جوانترین شهید استان در عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر که در این عملیات به شهادت رسید.
همچنین شهید «زال یوسفپور پس از رشادتها و ایثارگریهای فراوان در روز دوم خرداد ۱۳۶۱ با سمت فرمانده گردان امام سجاد (ع) در این عملیات به شهادت رسید.
سردار شهید مصطفی آذریان بروجنی به عنوان اولین کسی که پرچم جمهوری اسلامی ایران را در این روز بر فراز گنبد مسجد جامع خرمشهر به اهتزاز درآورد.
حضور ۴۰۰ رزمنده اهل چهارمحال و بختیاری در عملیات فتح خرمشهر
منوچهر ذوالفقاری با گرامیداشت یاد و خاطره همه نقشآفرینان حماسه باشکوه فتح خرمشهر و با اشاره به اینکه عملیات سرنوشتساز بیتالمقدس یکی از گستردهترین، باشکوهترین و باعظمتترین عملیاتهای هشت سال دفاع مقدس است، اظهار کرد: این عملیات ضربه اساسی و تعیین کننده بر پیکره دشمن بعثی وارد ساخت و تمام ذهنیتها، باورها و معادلات دشمن درباره توانایهای ایران را نقش بر آب کرد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه رزمندگان این استان در کنار مردم دیگر نقاط کشور نقش بیبدیلی در عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر قهرمان ایفا کردند، ادامه داد: در این راستا میتوان از نامهای بزرگی همچون «زال یوسفپور»، «عبدالحسین حیدری»، یا «رحمتالله حسینزاده» نام برد که به امر رهبری به دفاع از میهن برخاستند.
جا دارد که رشادت و دلاوری این رزمندگان به نسل نوجوان و جوان نشان داده شود تا هویت خودشان را بازشناسند.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۴۰۰ نفر از رزمندگان چهارمحال و بختیاری در عملیات بیتالمقدس حضور داشتند، تصریح کرد: بسیاری از فرماندهان و سرداران بزرگ اهل چهارمحال و بختیاری که بعدها به درجه رفیع شهادت نائل شدند در عملیات آزادسازی خرمشهر نقشآفرین بودند که به نام سرداران شهید چون کمال فاضل، سیدضیاءالدین نقنه، ایرج آقابزرگی، شاهمرادی و … میتوان اشاره داشت.
ذوالفقاری با تأکید بر اینکه شهیدان خاصه شهدای نوجوان الگوهای نسل امروز هستند، افزود: خیلی از کشورها چنین الگوهایی را برای نوجوانان و جوانان خود ندارند لذا دست به ساخت و ابداع الگو میزنند حال آنکه ما الگوهای واقعی را داریم که در میدان عمل با ایستادگی و مقاومت، بهترین داشته خود یعنی جانشان را ایثار کردند تا مانع دستیابی دشمن به اهدافش شوند.
آنان سنت الهی در قرآن را تحقق بخشیدند که فرمود: «إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَ» (فصلت/۳۰).
این روحیه ایمان، استقامت و شجاعت امروز نیز باید در جوانان ما ساری و جاری باشد و حفظ شود.
فرهنگ الگوگیری نسل جوان از شهدا
وی با بیان اینکه رزمندگان ولایتمدار استان چهارمحال و بختیاری در بدو جنگ در قالب یگانهای مختلف از اصفهان راهی جبهه میشدند، تصریح کرد: این استان بالغ بر ۸۰ شهید، ۱۰۷ جانباز و چهار آزاده سرافراز را در این عملیات تقدیم نظام و انقلاب کرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری اهمیت استراتژیک منطقه خرمشهر هم برای ایران و هم عراق را یادآور شد و اظهار کرد: عراقیها میخواستند این شهر را به هر قیمتی از آن خود کنند غافل از اینکه مردم و رزمندگان غیور اسلام با لبیک به امر ولی فقیه و مقتدای خود اجازه ندادند ذرهای از خاک پاک این سرزمین به دست اجنبیها بیفتد و در جریان عملیات بیتالمقدس خرمشهر را از اشغالگران باز پس گرفتند.
به علاوه، غنایم جنگی و هزاران سرباز عراقی و … در این عملیات به دست رزمندگان اسلام افتاد و خسارات سنگینی را بر ارتش دشمن وارد ساختند.
ذوالفقاری بازتابهای بینالمللی عملیات بیتالمقدس در عرصه سیاسی را از دیگر دستاوردهای فتح خرمشهر دانست و گفت: جهانیان و کارشناسان نظامی از ظرفیت ایمانی و اعتقادی ملت ایران و توان رزم رزمندگان حیرتزده شدند بهویژه اینکه عملیات بیتالمقدس با این حجم و گستردگی بلافاصله بعد از عملیات فتحالمبین آغاز شد.
چرا خرمشهر آزاد شد؟
وی در خصوص عوامل مؤثر در توفیقات عملیات بیتالمقدس، توضیح داد: عامل اصلی و مهم، رهبری و هدایت امام خمینی (ره) بود که در آن برهه فرمودند خرمشهر باید آزاد شود و همه رزمندگان باید بسیج شوند.
عامل دوم، ایمان و اعتقاد رزمندگان بود که فراز نورانی «إِنْ یَکُنْ مِنْکُمْ عِشْرُونَ صَابِرُونَ یَغْلِبُوا مِائَتَیْنِ» از آیه ۵۶ سوره انفال را تحقق بخشیدند و ایمان آنها باعث شد که با عده و امکانات قلیل توانستند بر دشمن تا دندان مسلح غلبه کنند.
ذوالفقاری ادامه داد: ابتکار و نوآوری در اجرای عملیاتهای شبانه و تاکتیکهای نظامی از دیگر عوامل پیروزی در عملیات بیتالمقدس بود که حقیقتاً یک کلاس درس نظامی است.
به فرموده مقام معظم رهبری ابتکارات فرماندهان و رزمندگان در این عملیات باید در دانشگاهها تدریس شود.
وحدت میان نیروهای مسلح، دقت در کسب اطلاعات دقیق از قوای دشمن، طرحریزی اصولی نظامی و اخذ تصمیمهای منطقی از دیگر عوامل بود.
وی با تأکید بر تعبیر مقام معظم رهبری که فرمودند ما خرمشهرها در پیش داریم، توضیح داد: ایشان تصریح دارند که نه در عرصه نظامی بلکه سختتر از نظامی باید به این توفیقات برسیم.
امروز جنگ نامتقارن و جنگ ارادهها در جریان است و در این میدان جنگ، اراده هر طرف که سست شود محکوم به شکست خواهد بود.
ذوالفقاری با تصریح اینکه امروز وظیفه داریم نگذاریم که ارادهها سست شود، افزود: باید مراقب دشمن باشیم که اراده ملت ما را دچار تزلزل نکند و این یک جهاد حقیقی است که رهبر انقلاب با استناد به کلام وحی، از آن به جهاد کبیر یاد میکنند و در عرصههای فرهنگی، هنری، اجتماعی، سیاسی و … تجلی مییابد.
در همه این عرصهها به جای تبعیت از جبهه کفار و مشرکان باید از برنامههای دین و قرآن تبعیت کنیم.
خرمشهرهای پیش رو در عرصههای فرهنگی و اجتماعی
وی با تأکید بر اینکه دشمن با تمام قوا به دنبال از بین بردن عوامل ماندگاری انقلاب و به زانو در آوردن جمهوری اسلامی است، گفت: دشمن جنگ ترکیبی را در چندین عرصه علیه ما راه انداخته است و از همه ظرفیتها بهره میگیرد تا اهداف خود را دنبال کند.
در این راستا نسل نوجوان و جوان بیش از همه مورد هجمه قرار دارد و راه مقابله، مراجعه به فرهنگ و آموزههای اصیل اسلام، انقلاب و دفاع مقدس است.
ذوالفقاری با بیان اینکه باید بتوانیم پیام شهیدان را که سراسر مژده و بشارت است به همه برسانیم، افزود: پیامها و عبرتهای فتح خرمشهر باید برای نسل جدید تبیین و منتقل شود و رسانهها بیشترین نقش را در این زمینه دارند.
وی در پایان حضور نیروهای مردمی را از عوامل موفقیت ملت ایران در دفاع مقدس دانست و بیان کرد: از نوجوان ۱۱ ساله تا پیرمرد ۷۰ ساله در جبهه حضور داشتند اما هنوز نتوانستیم این جلوهها را به نسل جوان نشان دهیم.
فتح خرمشهر ثمره اطاعت از امر ولی فقیه بود
همچنین سیدمجتبی عقیلی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه آزادی خرمشهر و پیروزی نیروهای مقاوم بر رژیم متجاوز عراق برخاسته از روحیه ولایتمداری بود، اظهار کرد: مقاومت ۳۴ روزه مردم شهر که شجاعانه و غیرتمندانه ایستادند، قصه این رشادت و غیرتمندی را برای همیشه در تاریخ ماندگار ساخت.
جانشین اسبق فرمانده سپاه قمر بنیهاشم (ع) ادامه داد: همچنین مقاومت و تسلیمناپذیری رزمندگان اسلام در عملیات بیتالمقدس به عنوان بزرگترین عملیاتهای نیروهای مسلح ایران در دفاع مقدس به حماسه سوم خرداد و فتح خرمشهر منتج شد.
عقیلی با اشاره به فرموده امام خمینی (ره) که «خرمشهر را خدا آزاد کرد»، تصریح کرد: در پی حمله همهجانبه ارتش بعثی به مرزهای ایران اسلامی امام خمینی (ره) از همه مردم این مناطق خواستند که ایستادگی و مقاومت کنند چرا که دستور اسلام است که از سرزمین خودمان دفاع و حراست کنیم.
پیشکسوت دفاع مقدس در چهارمحال و بختیاری افزود: بیانات امام خمینی (ره) خطاب به رزمندگان چنان روحیهبخش بود که باعث شد تا در مراحل متعدد عملیات بیتالمقدس با سرعت اهداف را پیش ببرند و اجازه ندهند دشمن بیش از این شهر را در اشغال خود داشته باشد.
عقیلی بیان کرد: بنابراین باید گفت که روحیه مقاومت مردم و جوانان و رزمندگان در آن برهه مهم و حساس برخاسته از روحیه تبعیت از ولایت فقیه بود که ایشان فرموده بودند همه باید مقاومت کنند و تسلیم نشوند.
وی گفت: رزمندگان با توکل به خدا و تبعیت از امر رهبر زمان توانستند حماسه غرورآفرین فتح خرمشهر را برای همیشه در حافظه تاریخ ثبت کنند.