170 هزار هکتار بافت ناکارآمد در کشور شناسایی شد
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: 170 هزار هکتار بافت ناکارآمد شامل بافت تاریخی، فرسوده و سکونتگاه غیررسمی در کشور وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، عبدالرضا گلپایگانی در نشست خبری که امروز در سرای محله فیضآباد کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به وجود 2000 هکتار بافت ناکارآمد در کرمانشاه اظهار کرد: بافت ناکارآمد شامل سه دسته بافت تاریخی، فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی میشود.
وی با بیان اینکه در کل کشور حدود 170 هزار هکتار بافت ناکارآمد وجود دارد، افزود: هفت میلیون نفر در سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهنشینی، 10 میلیون نفر در بافت فرسوده و حدود سه میلیون نفر در بافت تاریخی سکونت دارند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه هفت میلیون نفر در ایران معادل هفت درصد جمعیت در حاشیه شهرها زندگی میکنند، گفت: متوسط جهانی حاشیهنشینی 15 درصد جمعیت است و با وجود اینکه جمعیت حاشیه نشین ایران حدودا نصف این میزان است، اما نباید نادیده گرفته شود، زیرا حاشیهنشینی علاوه بر مشکلات کالبدی، مسائل اجتماعی و فرهنگی را نیز به دنبال دارد و نیازمند اقدامات جهادی است.
گلپایگانی با تاکید بر لزوم تامین سرانهها و اصلاح شبکههای معابر در حاشیهها، خواستار توجه جدی دولت به بهسازی و افزایش اقدامات در این زمینه شد.
وی با اشاره به وجود ستاد بازآفرینی شهری به ریاست رئیس جمهور در مقیاس ملی، از پیشبینی برنامههای مشترک برای تمام محلات براساس خواست مردم خبر داد.
لزوم توجه به بافتهای تاریخی و کمک به ساکنان
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بافتهای تاریخی بخشی از ساختار هویتی هر شهر هستند، گفت: حفاظت از بافت تاریخی یک الزام و ضرورت است، اما محدودیتهای موجود گاهی به جای زنده ماندن بافت تاریخی، ابزاری برای تخریب آن میشوند.
حفاظت مطلق سبب شده محله فیضآباد از چرخه عمران و بهسازی عقب بماند و نیازمند توجه جدیتر است.
گلپایگانی وضعیت فعلی محله فیضآباد را در شأن مردم ندانست و تاکید کرد: اگر قرار است بافت تاریخی میراث ملی باشد و متعلق به همه مردم است، باید از منابع ملی به ساکنانی که توانایی مالی ندارند، کمک شود و وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی باید جدیتر ورود کند.
وی افزود: از وزیر راه و شهرسازی خواهم خواست به این مسئله به صورت جدیتر ورود کند.پ
280 هزار کرمانشاهی در بافت حاشیه زندگی میکنند
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه حدود 280 هزار نفر در شهر کرمانشاه در بافت حاشیه زندگی میکنند، گفت: از این نظر، کرمانشاه تقریبا در رده دهم کشور قرار دارد.
گلپایگانی موازیکاری را یکی از مشکلات اساسی در بافتهای فرسوده و تاریخی دانست و افزود: ستاد بازآفرینی به منظور جلوگیری از این موازیکاریها تشکیل شده است.
وی تغییرات اقلیمی، خشکسالیها و کاهش بارندگی را از جمله عوامل موثر در گسترش حاشیهنشینی برشمرد و افزود: کم رونق شدن کشاورزی سبب مهاجرت روستاییان به شهرها شده است.
جنگ، کوچ و مهاجرت اجباری شهروندان غیرایرانی و ناامنیهای ناشی از جنگ به طور نمونه زخم جنگ هشت ساله در استان کرمانشاه نیز از دیگر عوامل افزایش حاشیهنشینی هستند.
معاون وزی راه و شهرسازی تحریم 40 ساله کشور و تاثیر آن روی ساختمانسازی را از دیگر دلایل افزایش حاشیهنشینی عنوان کرد و گفت: قیمت ساختمان در ایران نسبت به دیگر کشورها چندان بالا نیست، اما درآمد ایرانیان بسیار پایین است.
انتهای پیام/.