پژوهشگرانی از 14 کشور در همایش امام رضا(ع) و علوم تربیتی
سرپرست دانشگاه امام رضا(ع) گفت: چهارمین دوره از سلسله همایش های علمی «حضرت امام رضا(ع) و علوم روز» با محوریت علوم تربیتی و خانواده با دریافت 600 مقاله و حضور پژوهشگرانی از 14 کشور جهان برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، ابراهیم دانشفر، سرپرست دانشگاه بینالمللی امام رضا علیه السّلام، طی نشستی خبری که با حضور اصحاب رسانه در محل این دانشگاه برگزار شد، از برگزاری اختتامیه چهارمین دوره از سلسله همایشهای علمی حضرت امام رضا(ع) و علوم روز با موضوع محوری «علوم تربیتی اسلامی و خانواده» خبر داد.
وی با اشاره به برگزاری موفق چهار دوره از این همایشها، بیان کرد: دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج معارف اهلبیت(ع) و پیوند میان معارف اسلامی و علوم روز، اقدام به تأسیس دبیرخانه دائمی این سلسله همایشها کرده است تا بتواند بهصورت منظم و هدفمند، بستر علمی مناسبی برای تبادل اندیشه و ارائه دستاوردهای علمی در حوزههای مختلف فراهم آورد.
سرپرست دانشگاه امام رضا(ع) افزود: خوشبختانه طی سالهای گذشته، همایشهایی با موضوعات متنوع برگزار شدند که ثمرات ارزندهای بههمراه داشتند و در این دوره، شاهد رشد چشمگیری در ابعاد مختلف این رویداد علمی هستیم.
امسال بالغ بر 570 مقاله علمی به دبیرخانه همایش ارسال شده است و در زمان حاضر فرآیند داوری این مقالات توسط تیم علمی و کارشناسان متخصص در حال انجام است.
وی با اشاره به مشارکت گسترده علمی در سراسر کشور گفت: در قالب این همایش، تاکنون 48 پیشنشست علمی در 23 استان و 170 شهر مختلف کشور برگزار شده است که نشان از استقبال و مشارکت چشمگیر پژوهشگران و اندیشمندان دارد.
دانشفر همچنین وجه تمایز این دوره از همایش را نسبت به دورههای پیشین مد نظر قرار داد و بیان کرد: در این دوره، حضور پررنگ مخاطبان و پژوهشگران بینالمللی از 14 کشور جهان را شاهد بودهایم که از میان آنها، 53 مقاله بینالمللی به دبیرخانه همایش ارسال شده است، این امر نشاندهنده گسترش بُرد علمی و بینالمللی این سلسله همایشها است.
وی تصریح کرد: اختتامیه این همایش، انشاءالله روز چهارشنبه 7 خردادماه 1404 مصادف با اول ذیالحجه و روز ازدواج که در فرهنگ ما روز خانواده تلقی میشود، برگزار خواهد شد.
در این مراسم، علاوه بر ارائه دستاوردهای علمی، مقالات منتخب در قالب مجموعهای علمی منتشر خواهند شد، همچنین با هدف جهانیسازی این دستاوردها، مقالات برگزیده پس از ترجمه به زبانهای بینالمللی در نشریات معتبر منتشر خواهند شد.
سرپرست دانشگاه امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: امیدواریم با استمرار این سلسله همایشها، دانشگاه امام رضا(ع) بتواند به قطب علمی مؤثر در پیوند معارف رضوی و علوم انسانی اسلامی در سطح ملی و بینالمللی تبدیل شود.
وی اعلام کرد: با توجه به عنوان تخصصی این دوره از همایش که با تمرکز بر پیوند میان تربیت دینی و علوم تربیتی در بستر آموزههای رضوی طراحی شده است، دوازده محور اصلی برای دریافت و ارزیابی مقالات علمی از پژوهشگران داخلی و بینالمللی تعریف و اعلام شده است.
دانشفر با اشاره به استقبال گسترده جامعه علمی از این رویداد بینالمللی افزود: حدود 600 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که بهشکل هدفمند در راستای این دوازده محور کلان طبقهبندی و مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
وی بهطور اجمالی به معرفی این دوازده محور محتوایی پرداخت و گفت: نخستین محور به خانواده و تربیت اجتماعی و سیاسی کودکان اختصاص دارد؛ محوری که ناظر به یکی از اصلیترین دغدغههای والدین و نهادهای فرهنگی کشور است.
دومین محور نیز به خانواده و تربیت اقتصادی با نگاه به مباحث نوین کارآفرینی میپردازد که با توجه به ضرورت توانمندسازی اقتصادی خانوادهها، از جایگاه ویژهای برخوردار است.
سرپرست دانشگاه امام رضا(ع) افزود: سومین محور در ارتباط با خانواده و تربیت هنری و معماری تعریف شده است که با وجود اهمیت زیاد آن، متأسفانه در مباحث تربیتی کمتر مورد توجه قرار گرفته و از همین رو، در این همایش برجسته شده است.
چهارمین محور، خانواده و نهادهای تعلیم و تربیت را دربر میگیرد؛ موضوعی پرچالش و با اهمیت فراوان که به مسائل آموزش و پرورش کودکان در محیطهای رسمی و غیررسمی میپردازد و از دغدغههای اصلی والدین محسوب میشود.
بهگفته وی، محور پنجم به خانواده، رسانه و فضای مجازی اختصاص دارد که با توجه به نقش فزاینده رسانهها در زندگی روزمره و تربیت فرزندان، با استقبال خوبی از سوی نویسندگان و پژوهشگران مواجه شده است.
ششمین محور نیز به رابطه خانواده با شهر و تربیت شهروندی اشاره دارد که نگاهی نو به پیوند میان نهاد خانواده، شهرنشینی و مسئولیتهای اجتماعی دارد.
دانشفر، محورهای هفتم تا دوازدهم را معرفی کرد و گفت: تربیت اخلاقی و معنوی؛ تربیت زیستی و بدنی با رویکرد سلامت جسمی؛ جمعیت و فرزندپروری در بستر تحولات اجتماعی و فرهنگی؛ خانواده و زیارت با نگاه به نقش زیارت در تربیت دینی؛ آیندهپژوهی در تربیت دینی با تمرکز بر نسل آینده؛ و در نهایت آسیبها و چالشهای تربیتی در عصر حاضر که به تحلیل تهدیدهای نوپدید در فرآیند تربیت دینی و اخلاقی میپردازد.
سرپرست دانشگاه امام رضا(ع) با اشاره به تنوع و جامعیت محورهای همایش خاطرنشان کرد: این دوازده محور با هدف پوشش حداکثری حوزههای مرتبط با خانواده و تربیت اسلامی طراحی شدهاند تا پژوهشگران بتوانند از زوایای مختلف، ابعاد نظری و عملی تربیت دینی در دنیای معاصر را مورد مطالعه و تحلیل قرار دهند.
دانشفر ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش بتواند به تولید دانش بومی در زمینه تربیت اسلامی و ارائه راهکارهای عملی در راستای ارتقاء فرهنگ تربیتی جامعه کمک شایانی کند.
گفتنی است؛ حجتالاسلام و المسلمین مؤدب بهعنوان دبیر علمی دائمی این همایش و همچنین جمیله علمالهدی، با تمرکز بر شاخه علوم تربیتی، مسئولیت بخش علمی این رویداد را بهعهده دارند.
گروه معارف اسلامی دانشگاه امام رضا(ع) نیز بهعنوان متولی اجرایی همایش، نقشی فعال در برگزاری آن ایفا کردهاند.
انتهای پیام/282+