خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بهره‌برداری از رادار تمام ایرانی در آبادان - تسنیم

تسنیم | اقتصادی | شنبه، 03 خرداد 1404 - 15:53
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران از ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی توسط متخصصان داخلی خبر داد و گفت: این پروژه توسط متخصصان الکترونیک هواپیمایی (ATSEP) شرکت فرودگاه ها و متخصصان دانشگاه صنعتی اصفهان به اتمام رسید.
رادار،پروژه،راداري،آبادان،جمي،S،فرودگاه،اميراني،فرودگاهي،افت ...

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد امیرانی، در آیین بهره‌برداری همزمان از طرح‌های وزارت راه و شهرسازی در فرودگاه آیت‌الله جمی آبادان، ضمن گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، گفت: امروز به مناسبت این روز مهم، شاهد افتتاح و بهره‌برداری از 10 پروژه فرودگاهی و هوانوردی به ارزشی بالغ بر 6.9 میلیون یورو هستیم.
وی با اشاره به پروژه‌های فرودگاهی قابل افتتاح در این روز، گفت: امروز پروژه‌هایی در فرودگاه‌های بوشهر، امام خمینی، شاهرود، ایلام، شیراز، جیرفت، یاسوج و همچنین طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی نخستین رادار بومی فرودگاهی MSSR_MODE S در فرودگاه آیت‌الله جمی آبادان افتتاح می‌شود.
برای بهره‌برداری از این پروژه، در محل سایت رادار فرودگاه شهید آیت‌الله جمی آبادان حضور یافته‌ایم.
مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران درباره اهمیت این پروژه گفت: با توجه به قدمت و فرسودگی سامانه‌های راداری کشور و برای ارتقای پوشش راداری در منطقه جنوب‌غرب، این سامانه راداری در فرودگاه آیت‌الله جمی آبادان به بهره‌برداری می‌رسد.
امیرانی تصریح کرد: با وجود تحریم‌ها، طراحی و ساخت این رادار از سال 1398 با مشارکت متخصصان الکترونیک هواپیمایی شرکت فرودگاه‌ها و پژوهشکده فاوا دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد.
وی با بیان اینکه از سال 1402 عملیات آماده‌سازی زیرساخت و نصب آنتن و سیستم رادار MSSR با تکنولوژی MODE S آغاز شد، افزود: از مرداد 1403 آزمون‌های فنی و عملیاتی این پروژه شروع شد و هم‌اکنون به مناسبت سوم خرداد آماده بهره‌برداری با دستور رئیس‌جمهور است.
امیرانی با اشاره به مزایای رادار MSSR MODE S آبادان برای کشور گفت: بومی‌سازی این نوع رادار، پشتیبانی از سامانه راداری اهواز و افزایش پوشش راداری جنوب‌غرب کشور برای ارتقای ایمنی پروازهای داخلی و عبوری از جمله مزایای این پروژه است.
همچنین استفاده از تکنولوژی MODE S، دقت آشکارسازی را افزایش داده و اطلاعات بیشتری از پرواز را در اختیار کنترلر ترافیک هوایی قرار می‌دهد.
این پروژه حدود 800 هزار یورو صرفه‌جویی ارزی داشته است.
وی گفت: این رادار در صورت بازاریابی مناسب، قابلیت صادرات و ارائه خدمات پس از فروش به کشورهای دیگر را نیز دارد.
انتهای پیام/