عملیات بیتالمقدس؛ نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس - تسنیم
سوم خرداد، نقطه عطفی در تاریخ پرافتخار ایران اسلامی است؛ روزی که اراده ملت در عملیات بیت المقدس، معادلات نظامی و سیاسی را تغییر داد و خرمشهر قهرمان پس از نزدیک به 19 ماه اشغال، به آغوش میهن اسلامی بازگشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سوم خرداد روزی ماندگار در تاریخ ایران است؛ روزی که با فتح خرمشهر، نماد مقاومت و پایداری ملت ایران در برابر تجاوز، در تاریخ ثبت شد.
این روز، یادآور فداکاریها و ایثارگریهای رزمندگان اسلام است که با از خودگذشتگی، خرمشهر را از چنگال متجاوزان آزاد کردند.
خرمشهر نماد مقاومت و پایداری در برابر تجاوز بود فتح این شهر، پیروزی بزرگی برای ملت ایران و نشانهای از ارادهای پولادین در برابر دشمنی بود که با تجاوز به خاک مقدس ایران، قصد ضربه زدن به وحدت و یکپارچگی ملی را داشت.
در این روز، با یاد شهدای گرانقدر که جان خود را در راه آزادی و استقلال کشور فدا کردند، احترام میگذاریم.
یاد و خاطره آنها همیشه در اذهان ما زنده خواهد ماند.
سوم خرداد، روز آگاهی، اتحاد و مقاومت است، این روز، یادآوری مهمی برای ماست که در برابر هرگونه تجاوز و دشمنی، باید با وحدت و همدلی، با قدرت و قاطعیت بایستیم، این روز، باید به ما یادآوری کند که حفظ استقلال و آزادی کشور، وظیفه همگانی و مقدس است که باید با حفظ وحدت ملی و اتحاد در برابر هرگونه تهدید، به آن عمل کنیم.
روز سوم خرداد برای ما روزی بسیار مهم، خاطرهانگیز و افتخارآفرین است، در عظمت و اهمیت حماسه فتح خرمشهر، حرفها بسیار است.
این روزی بود که دشمن متجاوز، ظالمانه و بیدلیل به سرزمین مقدس ایران حمله کرد، روز سختی بود، اما تلخترین روز، زمانی بود که پس از هفتهها مقاومت، خبر سقوط خرمشهر به گوش مردم رسید.
پیروزی بر دشمن تا دندان مسلح که از سوی همه ابرقدرتها پشتیبانی میشد، توسط ملتی به دست آمد که تنها تکیهگاهش خداوند بود.
انواع سلاحهای شرقی و غربی به سوی دشمن سرازیر میشد و دلارهای نفتی برخی کشورهای منطقه به خزانه متجاوزان ارسال میشد.
رژیم بعثی تمام بنادر خود را در اختیار متجاوزان قرار داده بودند و مدرنترین هواپیماها، هلیکوپترها، موشکها، توپخانهها، تانکها، نفربرها و ادوات نظامی را به دشمن میدادند، اما حتی از تحویل یک قطعه یدکی که طبق قراردادها به ایران تعلق داشت، هم شرق و هم غرب خودداری کردند.
ملت بزرگ ایران هدایت و مسیر خود را از رهبر کبیر انقلاب دریافت میکرد و تکیهگاه آنها الطاف الهی و معصومین (ع) بود؛ نام 14 معصوم، بهویژه حضرت فاطمه زهرا (س)، رمز شروع عملیات و تکیهگاه پیروزی بود.
خرمشهر، نماد مقاومت و پایداری در برابر تجاوز بود فتح این شهر، پیروزی بزرگی برای ملت ایران و نشانهای از ارادهای پولادین در برابر دشمنی بود که با تجاوز به خاک مقدس ایران، قصد ضربه زدن به وحدت و یکپارچگی ملی را داشت.
خرمشهر پس از نزدیک به 19 ماه اشغال توسط دشمن بعثی و مقاومت جانانه و بیوقفه رزمندگان دلیر ایران اسلامی، در عملیات بیتالمقدس آزاد شد و این پیروزی بزرگ، نه تنها نقطه عطفی در جنگ تحمیلی بود بلکه باعث تغییر کامل معادلات نبرد شد.
عملیات بیتالمقدس در اردیبهشت 1361 با هدف آزادسازی خرمشهر آغاز شد.
در این مرحله، نیروهای عراقی با 22 تیپ کامل رزمی از شهر دفاع میکردند که نشاندهنده اهمیت استراتژیک خرمشهر برای رژیم بعث بود.
همزمان با نبردهای زمینی، نیروی هوایی ارتش نقش تعیینکنندهای ایفا کرد خلبانان تیز پرواز پل اروند را با دقت بینظیر منهدم کردند این عملیات هوایی یکی از پیچیدهترین مأموریتهای جنگ محسوب میشود.
انهدام پل اروند موجب، محاصره کامل 19 هزار نیروی عراقی قطع خطوط تأمین لجستیک دشمن تسریع در آزادسازی خرمشهر عزیز شد.
در سوم خرداد 1361 ، پس از 34 روز نبرد سنگین، خرمشهر بعد از 575 روز اشغال از دست رژیم بعثی آزاد شد.
در این روز، ما به یاد شهدای گرانقدر که جان خود را در راه آزادی و استقلال کشور فدا کردند، احترام میگذاریم.
یاد و خاطره آنها همیشه در اذهان ما زنده خواهد ماند.
امروز، در گرامیداشت سوم خرداد، باید از رزمندگان و آزادگان خرمشهر، خانوادههای معظم شهدا و جانبازان، و همه کسانی که در این راه جانفشانی کردند، تجلیل کنیم.
با تجلیل از این قهرمانان، ما راهی که آنها برای آزادی و استقلال کشور پیمودند را گرامی میداریم و به نسلهای آینده، الگوی مقاومت و پایداری را نشان میدهیم.
انتهای پیام/