خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازخوانی بزرگترین عملیات آفندی جنگ؛وقتی ارتش وسپاه همدل شدند

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 03 خرداد 1404 - 14:53
عملیات بیت المقدس نه فقط یک موفقیت نظامی، بلکه نمادی از هماهنگی نیروهای مسلح، مدیریت راهبردی و وحدت ملی بود که افسانه شکست ناپذیری ارتش بعث را در هم شکست.
ارتش،عمليات،ايران،خرمشهر،جنگ،عراق،جمهوري،اسلامي،روز،مقاومت،پ ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سوم خرداد برای مردم ایران تنها یک روز تقویمی نیست، بلکه روزی‌ است که تجلی مقاومت، وحدت، و اراده ملی در میدان جنگی نابرابر بود، روزی که نام "خرمشهر" برای همیشه با غرور و پیروزی گره خورد؛ این شهر که 20 ماه زیر اشغال نیروهای بعثی عراق بود، سرانجام در عملیات بزرگ بیت‌المقدس و پس از 26 روز نبرد سخت، آزاد شد.
همزمان با فرارسیدن سالروز این حماسه ملی، سرتیپ دوم ستاد امیر غلامعلیان، فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش جمهوری اسلامی ایران و ارشد نظامی آجا در این منطقه، در گفت‌وگویی تحلیلی به تبیین ابعاد نظامی، راهبردی و فرهنگی این عملیات پرداخته است.
امیر غلامعلیان با مرور روند شکل‌گیری و اجرای عملیات بیت‌المقدس، از تدابیر کلان ارتش جمهوری اسلامی در آغاز جنگ تا تشکیل قرارگاه‌های مشترک با سپاه و آزادسازی خرمشهر سخن گفت و تأکید کرد که سوم خرداد نماد همدلی، فداکاری و اقتدار نیروهای مسلح ایران است؛ روزی که در تاریخ جنگ‌ها، به عنوان یک شاهکار عملیاتی ثبت شد.
ارتش بعث عراق با توهم فتح سه روزه
فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش جمهوری اسلامی ایران در تحلیل آغاز جنگ تحمیلی، به اهداف بلندپروازانه ارتش بعث عراق اشاره کرد و گفت: ارتش عراق در سال 59 با شعار فتح سه‌روزه خرمشهر و هفت‌روزه تهران وارد خاک ایران شد.
وی ادامه داد: در شرایط آن روز کشور، مهم‌ترین راهبرد ارتش جمهوری اسلامی تثبیت دشمن در مناطق متصرفی بود، که از مهر 59 تا سال 60 با دقت و قدرت اجرا شد.
از تثبیت تا تهاجم؛ ورود به فاز عملیات‌های آفندی
امیر غلامعلیان در ادامه افزود: در سال دوم جنگ، شرایط به سمت اجرای عملیات‌های بزرگ آفندی پیش رفت و قرارگاه‌های مشترک بین ارتش و سپاه شکل گرفت تا عملیات‌هایی برای بیرون راندن دشمن از مواضع اشغالی اجرا شود.
فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش جمهوری اسلامی ایران جبهه خوزستان را به سه بخش شمالی (شوش و دزفول)، میانی (سوسنگرد و بستان) و جنوبی (غرب اهواز و خرمشهر) تقسیم کرد و عملیات فتح‌المبین را نقطه عطف آزادسازی جبهه شمالی و طریق‌القدس را عامل آزادی بستان معرفی کرد و عملیات بیت‌المقدس را شاهکار بازپس‌گیری خرمشهر دانست.
عملیات بیت‌المقدس؛ از عبور کارون تا کنترل اروندرود
غلامعلیان با اشاره به گستره عملیاتی بیت‌المقدس گفت: این عملیات در منطقه‌ای به وسعت 6000 کیلومتر مربع طرح‌ریزی شد؛ عملیاتی که از 10 اردیبهشت سال 61 آغاز و در سوم خرداد به پیروزی رسید؛ 26 روز مداومت عملیاتی، تأمین مهمات، تخلیه مجروحان و شهدا، در ادبیات کلاسیک جنگ بی‌سابقه است.
وی مرحله‌ اول عملیات را عبور از رودخانه کارون دانست و افزود: در آموزش‌های نظامی جهان، عبور از رودخانه یکی از پیچیده‌ترین مراحل است و مهندسی ارتش و نیروی دریایی با استفاده از قایق‌های جیمینی، نقش حیاتی ایفا کردند.
آمارهایی که گویای یک پیروزی مطلق هستند
وی در بخش دیگری از سخنان خود به آمارهای خیره‌کننده‌ای اشاره کرد و گفت: در این عملیات 19500 اسیر از ارتش عراق گرفته شد؛ بیش از 16 هزار کشته، ساقط شدن 60 فروند هواپیمای عراقی و غنیمت گرفتن بیش از 400 دستگاه تانک و نفربر دشمن، از دستاوردهای کم‌نظیر بیت‌المقدس بود.
بازگشت غرور ملی و تثبیت حاکمیت بر اروندرود
یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای سیاسی این عملیات، به گفته غلامعلیان، تقاضای یک‌طرفه آتش‌بس از سوی عراق بود.
اما ایران آن را نپذیرفت چرا که اعتقاد داشت متجاوز باید مجازات شود.
فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش جمهوری اسلامی ایران همچنین یادآور شد: یکی از بهانه‌های صدام برای آغاز جنگ، رد حاکمیت ایران بر اروندرود بود که با پیروزی در بیت‌المقدس، این حاکمیت مجدد تثبیت شد.
دزفول نماد مقاومت مردمی
غلامعلیان با اشاره به جایگاه دزفول در مقاومت ملی، گفت: روز مقاومت به نام دزفول نامگذاری شده، شهری که در طول جنگ، هر روز زیر موشک‌باران دشمن بود، اما هرگز تسلیم نشد و تبدیل به نماد مقاومت مردمی شد.
وی افزود: پیروزی در عملیات بیت‌المقدس، نه فقط یک موفقیت نظامی، بلکه نمادی از هماهنگی نیروهای مسلح، مدیریت راهبردی، و وحدت ملی بود.
بازخوانی این عملیات، به‌ویژه برای نسل جوان، ضرورت جهاد تبیین را بیش از پیش آشکار می‌کند؛ سوم خرداد، همچنان یادآور اراده‌ای است که خرمشهر را آزاد کرد و افسانه شکست‌ناپذیری ارتش بعث را در هم شکست.
انتهای پیام/511/