منشور مقام معظم رهبری نقشه راه حوزههای علمیه است - تسنیم
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با بیان اینکه منشور مقام معظم رهبری برای حوزه های علمیه نقشه راه است، گفت: باید حوزه های علمیه، شورای عالی و تمام اساتید و شما عزیزان جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری وظایف خود را به درستی انجام دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله شب زنده دار دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در دیدار نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم بیان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم هدف از خلقت را در 3 آیه شریفه اینگونه مطرح فرموده، آیه اول، آیه 7 سوره هود است «وَ هُوَ الَّذِی خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ فِی سِتَّةِ أَیَّامٍ وَ کَانَ عَرْشُهُ عَلَی الْمَاءِ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا» و او کسی است که آسمانها و زمین را در شش روز آفرید، در حالی که تخت فرمانرواییاش بر آب که زیربنای حیات است قرار داشت، تا شما را بیازماید که کدام یک نیکوکارترید.
وی افزود: آیه دوم، آیه 7 سوره کهف است، «إِنَّا جَعَلْنَا مَا عَلَی الْأَرْضِ زِینَةً لَهَا لِنَبْلُوَهُمْ أَیُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا» مسلماً ما آنچه را روی زمین است، زینت زمین قرار دادیم تا آنان را آزمایش کنیم که کدامشان از جهت عمل نیکوترند.
آیه سوم، آیه 2 سوره ملک است، خداوند در این آیه میفرماید «الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَیَاةَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا ۚ وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْغَفُورُ» آنکه مرگ و زندگی را آفرید تا شما را بیازماید که کدامتان نیکوکارترید، و او توانای شکست ناپذیر و بسیار آمرزنده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: بنابراین ماده امتحانی الهی این است که کدام یک از ما در این دنیا بهتر عمل میکنیم.
بنابراین ما در زندگیمان باید پیوسته به این مطلب توجه داشته باشیم که در درگاه حق تعالی «احسن عملا» باشیم.
وی اضافه کرد: اگر عمل برای خدا باشد، و غیر از او کسی مد نظر نباشد این اولین گام برای «احسن عملا» است.
آیتالله حائری یزدی مصداق احسن عملا بود.
او جز خدا و جز انجام وظیفه و پالیش نفس و تواضع و فروتنی چیز دیگری نداشت.
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به نظر امامخمینی(ره) درباره شخصیت آیتالله حائری یزدی(ره) گفت: امام در خصوص جایگاه و شخصیت این عالم برجسته و موسس حوزه علمیه قم میفرمود: حاج شیخ حُبّ ریاست نداشت.
وی ادامه داد: هر عالم و طلبهای در شهری به عبد خدا بودن شناخته شود، حرف و گفتار او تأثیر گذار خواهد بود.
امامخمینی(ره) درباره شهید آیتالله مدنی میفرمود: اگر در هر استانی یک شهید مدنی داشتم برایم کافی بود.
شعاع و اثرگذاری این عبدصالح اینگونه بود که در هر شهر و روستایی حاضر میشد، آنان را جذب اسلام و انقلاب میکرد.
وی گفت: راز موفقیت علما و روحانیت همین روحیه اخلاص و بندگی خالصانه برای خداوند متعال است.
این ویژگی در امام راحل عظیم الشان(ره) بود.
او با آن شاخصه این انقلاباسلامی را رهبری و هدایت کرد و سرانجام به پیروزی رساند.
امروز این خصیصه در وجود مقام معظم رهبری است.
ایشان جز برای خدا قدمی بر نمیدارد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: ما باید تلاش کنیم هم از لحاظ نیت و هم از لحاظ عمل، کار و فعالیتهایمان جز برای خدا نباشد، که اگر اینگونه شد، آن کار «احسن عملا» محسوب میشود و نمره احسن بودن برای عمل ما لحاظ میشود.
امروز یکی از ملاکهای احسن بودن عمل ما، رضایت حضرت بقیةالله(عج) از آن عمل است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به نامه امام جواد(ع) به علیبنمهزیار اهوازی گفت: امام در این نامه خطاب به این صحابی جلیلالقدر می فرماید «یَا عَلِیُّ أَحْسَنَ اَللَّهُ جَزَاکَ وَ أَسْکَنَکَ جَنَّتَهُ وَ مَنَعَکَ مِنَ اَلْخِزْیِ فِی اَلدُّنْیَا وَ اَلْآخِرَةِ وَ حَشَرَکَ اَللَّهُ مَعَنَا یَا عَلِیُّ قَدْ بَلَوْتُکَ وَ خَبَرْتُکَ فِی اَلنَّصِیحَةِ وَ اَلطَّاعَةِ وَ اَلْخِدْمَةِ وَ اَلتَّوْقِیرِ وَ اَلْقِیَامِ بِمَا یَجِبُ عَلَیْکَ فَلَوْ قُلْتَ إِنِّی لَمْ أَرَ مِثْلَکَ لَرَجَوْتُ أَنْ أَکُونَ صَادِقاً» ای علی، خدا بهترین جزا را به تو بدهد و بهشت برین را جایگاهت قرار دهد و تو را خوار دنیا و آخرت نکند و با ما محشور گرداند.
یا علی تو را آزمودم و در مورد خیر خواهی و فرمانبرداری و احترام و انجام وظائف لازم آزمایشت کردم.
اگر بگویم مانند تو را ندیده ام، امید است که این سخن مطابق واقع باشد.
وی ادامه داد: علما و طلاب و همه ما باید کسب رضایت امام زمان(عج) را سرلوحه تمامی امور خود قرار دهیم و این کار باعث پیشرفت ما و نیز حوزه علمیه میشود.
آیتالله شب زندهدار با بیان اینکه منشور مقام معظم رهبری برای حوزههای علمیه نقشه راه است، ابراز داشت: باید حوزههای علمیه، شورای عالی و تمام اساتید و شما عزیزان جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری وظایف خود را به درستی انجام دهند.
دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه برای این کار کمیسیونهای مختلفی راه اندازی کرده تا محورهای مختلف این منشور را عملیاتی کند.
وی در ادامه گفت: امروز این روحانیت است که اسلام، قرآنکریم، اهلبیت -علیهمالسلام- و اعتقادات مردم را حفظ کرده و آن را در دل مردم وارد کرده است و آنان را خداجو نموده و محبت اهلبیت -علیهمالسلام- و امامزمان(عج) را در دلها گذاشته است.
از این پس نیز روحانیت و حوزه علمیه است که دلها را به معنویت گره خواهد زد و نمیگذارد این مسائل و ارزشها و اعتقادات کم رنگ شود.
شایان ذکر است در ابتدای این دیدار حجتالاسلام والمسلمین رضویمهر رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم گفت: مجمع نمایندگان با دستور مستقیم امامخمینی(ره) تشکیل گردید و ما اکنون در دوره نهم مجمع قرار داریم.
وی افزود: نمایندگان سابق و فعلی مجمع خدمات زیادی را به حوزه و طلاب انجام دادهاند و این خدمات کاملا جهادی و بدون چشم داشت صورت گرفته است.
حجتالاسلام والمسلمین رضویمهر گفت: در این مجمع 70 نفر از اساتید سطوح عالی و 40مبلغ بینالملل به عنوان نماینده طلاب در مجمع نمایندگان حضور دارند.
انتهای پیام/