خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چالش آب کشاورزان فشافویه و نابودی هزار هکتار اراضی کشاورزی

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 03 خرداد 1404 - 14:12
بخشدار فشافویه با تاکید بر اینکه اگر مدیریت فوری و جدی برای مسئله حق آبه صورت نگیرد، پیامدهای سنگین اقتصادی خواهد داشت، گفت: عدم رسیدگی به حق آبه کشاورزان موجب شد حدود هزار هکتار از اراضی کشاورزی از بین برود.
كشاورزان،كشاورزي،فشافويه،بخشدار،ورامين،ري،آب،اشاره،منطقه،آبه ...

مجتبی افشار بخشدار فشافویه در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در ری، با اشاره به بروز تنش‌های آبی بین کشاورزان دو شهرستان ری و ورامین، ابراز نگرانی کرد و گفت: موضوع حق آبه کشاورزان از رودخانه شور و شیرین، صرفاً یک مسئله فنی یا کشاورزی نیست، بلکه ریشه در درگیری‌ها و تنش‌های جدی اجتماعی و امنیتی دارد که طی سالیان اخیر در منطقه فشافویه و محدوده بین شهرستان‌های ری و ورامین اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به مصوبه‌ای که در سال 1393 در استانداری تهران با هدف ساماندهی مسئله آب کشاورزی به تصویب رسیده گفت: مصوبه 30 درصدی که آن زمان تصویب شد، نتیجه تنش‌ها و دعواهای آبی بود.
این مصوبه نه‌تنها پابرجاست بلکه باید مبنای اقدام فوری قرار گیرد تا جلوی حوادث احتمالی گرفته شود.
بخشدار فشافویه با تأکید بر اهمیت تولید ملی و امنیت غذایی کشور، تصریح کرد: در دهه 60 بیش از 2 هزار هکتار زمین به کشاورزان واگذار و در دهه 70 میلیاردها تومان از بیت‌المال برای احداث بند خاکی، کانال‌کشی و انتقال آب به منطقه سرمایه‌گذاری شده است.
این یعنی حقی برای بهره‌برداران به‌وجود آمده که باید محترم شمرده شود.
افشار تصریح کرد: فقط در همین امسال، حدود هزار هکتار از این اراضی کشاورزی از بین رفته است.
این یک فاجعه برای تولید است، مخصوصاً در شرایطی که کشور با کمبود گندم و جو و دیگر محصولات کشاورزی مواجه است.
وی همچنین با اشاره به مراجعات متعدد کشاورزان منطقه به بخشداری گفت: بارها کشاورزان به ما مراجعه کرده‌اند و گلایه کرده‌اند که شبانه برخی افراد از ورامین آمده‌اند، تأسیسات را تخریب کرده‌اند و رفته‌اند.
این روند اگر ادامه یابد، خطر جدی دارد.
بخشدار فشافویه در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: موضوع حق آبه گشاورزان از رودخانه شور و شیرین اگر مدیریت نشود، تبعات امنیتی اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.
انتظار داریم دستگاه قضا، منابع آب، جهاد کشاورزی و فرمانداری‌ها با فوریت وارد عمل شوند.
تا زمانی که کمیسیون ماده 19 و 20 نظر نهایی خود را اعلام نکرده، باید بر اساس مصوبات موجود عمل شود تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/